dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2505.9
  • BIST
    9690.03
  • BTC
    64566.67$

10 bin çek dağıtılacak


10 bin çek dağıtılacak
Yeşilyurt Belediyesi ilçede bulunan liselerin 11'inci sınıf öğrencilerine 5 TL'lik kitap çeki verecek. 10 bin adet çek dağıtılacağını belirten Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, her öğrencimize bu çeklerden iki adet verileceğini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Yeşilyurt Belediyesi, 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarına katılan ve Yeşilyurt'ta bulunan liselerde okuyan 11. sınıf öğrencilerine 10 bin adet 5 TL'lik kitap çeki hediye edecek. Gençlerin okuma alışkanlığını artırmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin her öğrenciye iki adet çek dağıtılacağını söyledi. Proje ikinci kez uygulanırken, daha çok kitap okuyan gençlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Kitap çeki projesiyle ilgili Yeşilyurt Kent Konseyi Binası toplantı salonunda bir tören düzenlendi. Törene Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen, Yeşilyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lütfi İnan, Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu ile öğrenciler katıldı.

BÖYLE PROJELERE KAPIMIZ HEP AÇIK
Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak projelere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Gençlere yönelik projelere öncelik tanıdıklarını sözlerine ekleyen Çobanoğlu, "Kent Konseyi olarak gençlerimizi eğitim faaliyetlere yönlendirmek adına etkinlikler düzenliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN POLAT'A TEŞEKKÜR ETTİ
Çobanoğlu şöyle konuştu: "Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen "1001 Öğrenci Yeşilyurt'tan Çanakkale Gidiyor" gezi programı kapsamında sizlerle birlikte Gençlik Meclisi üyelerimizde Çanakkale'ye gittiler. Hepinizden övgü dolu sözlerle bahsettiler. Çanakkale gezisine gösterdiğiniz ilgi ve samimiyetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.Bu imkanları bize sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a çok teşekkür ediyorum"

EĞİTİME AĞIRLIK VERİYORUZ
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ise, toplumda okumakla ilgili yaşanan sıkıntıları gidermek adına eğitim hizmetlerine ağırlık verdiklerini söyledi.Okuma alanında dünya ortalamasında gerilerde olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Şahin, "İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensupları olarak ne yazık ki çok fazla okumuyoruz. Bu gerçekten üzüntü verici bir durumdur. Son yıllarda ülkemizde okuma oranını artırmak, kitap okuma alışkanlığını daha iyi bir düzeye ulaştırma anlamında ciddi yatırımlar yapılıyor. Bireysel kütüphanelerin oluşturulması başta olmak üzere okul ve sınıf kütüphaneler hizmete sunularak bu alandaki sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

YAZARLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTI
Yeşilyurt Belediyesi olarak büyük destek verdiğimiz Yeşilyurt Kitap Yurdu projesi kapsamında bugüne kadar 70'e yakın yazarın öğrencilerle buluştuğunu söyleyen Şahin,"Paneller ve konferanslar düzenledik, yazarların kitaplarını dağıttık. Eğitim hizmetlerine ayrı bir önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın talimatlarıyla eğitim faaliyetlerimizi sürekli artırıyoruz. Çocuklarımızı kitap okumaya daha fazla teşvik etmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kitapla buluşmaları için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

GENÇLERİ DAHA FAZLA KİTAPLA BULUŞTURACAĞIZ
Gençleri daha fazla kitapla buluşturmak amacıyla hizmet ve yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini hatırlatan Başkan Yardımcısı Şahin, "Malatya Büyükşehir Belediyemizin 15 Temmuz Şehitlerimiz anısına düzenlediği 6.Anadolu Kitap Fuarında dağıtılmak üzere Yeşilyurt İlçesindeki liselerin 11.sınıflarında okuyan öğrencilerimize 10 bin adet 5 TL'lik kitap çeki dağıtıyoruz. Her öğrencimize bu çeklerden iki adet vereceğiz. Öğrencilerimizde kitap fuarındaki yayın evlerinden kitap alırken bu çekler sayesinde indirimden yararlanmış olacaklar. Yeşilyurt Belediyesi olarak da yayın evlerine indirimden doğan alacaklarını ödeyeceğiz. Amacımız gençlerimizi daha fazla kitapla buluşturmaktır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından törene katılan öğrencilere 5 TL'lik kitap çeki takdim edildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!