dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2311.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70776.91$

100 bin vatandaşa aşure ikram etti


100 bin vatandaşa aşure ikram etti
Muharrem Ayı nedeniyle üç hafta boyunca 165 Cami'de 100 bin vatandaşa aşure ikram ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat 'Bu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine ülkemizdeki huzur ve mutluluğun daim olmasını diliyorum' dedi.
Narin

Yeşilyurt Belediyesi tarafından dayanışma ve paylaşma ruhunun ön plana çıktığı Muharrem ayında 3 hafta boyunca ilçede bulunan 165 camide 100 bin vatandaşa aşure ikram etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta etkinliklere bizzat katılarak vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan aşure ikramından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, "Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunan Yeşilyurt Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Hacı Uğur Polat ve belediye personelimiz, kendi elleriyle bizlere aşure ikramında bulundu. Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştular.

Cuma namazını Temelli Kız Kuran Kursu Camii'nde kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ve ESOB Başkanı Şevket Keskin ile cami çıkışında kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttılar.

Aşure dağıtımlarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür eden ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Aşure, kardeşliktir, barış ve dayanışmadır. Toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirecek hizmetlerde bulunan Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'tan Allah razı olsun. Mübarek Muharrem ayında yapılan bu duyarlı etkinlikleri takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise, "Yeşilyurt Belediyesi her zaman duyarlı ve anlamlı etkinlikler düzenliyor. Üç hafta boyunca devam eden aşure dağıtımlarından dolayı Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibini kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Polat ise, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu ifade etti.

Her yönüyle başarılı geçen aşure ikramlarına vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını yineleyen Başkan Polat şunları söyledi:

" İlçemizin farklı yerlerinde bereketimiz çoğalsın, ülkemize barış, huzur, mutluluk gelsin diye, dayanışmayı yükseltmek adına aşure kazanları kaynattık. Üç hafta boyunca 165 Camimizde kurduğumuz kazanlarla 100 bin vatandaşımıza aşure dağıtımı yaptık. Bugün 26 farklı camimizde bu dağıtımları geçekleştirdik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesiyle birlikte dayanışma, paylaşma ve kardeşlik görüntüleri ortaya çıktı. Bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım ve şükrün nişanesi olan aşure geleneğini sürdürmek, bütün güzellikleri milletimizle birlikte paylaşmak adına düzenlediğimiz etkinliklere gösterilen ilgi bizleri mutlu etmiştir "

Tüm İslam Aleminin mübarek Muharrem ayını bir kez daha kutlayan Başkan Polat, " Aşure demek kardeşlik demek, acıyı, sevinci beraberce paylaşmak demektir. Aşurenin içerisinde bulunan değişik gıdalar gibi burada toplumun değişik kesiminden insanlarla aşure etkinliklerimizde bir arada olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanda ilelebet özgürce, kardeşçe, toplumun tüm katmanlarıyla birlikte yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah bu birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu müddetçe de bizim gücümüz daha da artacaktır. Bu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine ülkemize huzur ve mutluluğun daim olmasını diliyorum."dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!