dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64232.608$

45 gün sonra antreman yapılabilecek


45 gün sonra antreman yapılabilecek
Antrenman sahası bakımda olduğu için yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını Türkiye Futbol Federasyonu’nun sahasında yapmak zorunda kalan PTT 1.Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da antrenman sahası sorunu, çözüme kavuşuyor.
Narin

Nurettin Soykan Tesisleri'nin antrenman sahalarının bakımı çerçevesinde yapılan zemin yenileme çalışmalarında sona gelinerek, rulo çim serim işlemine geçildi.

Ankara'dan gelen çim firması Malatya'daki çalışmalarına başladı. Fenerbahçe Kulübü'nün Topuk Yaylası Tesisleri'nin çimlendirilmesi işini de yapan ER-SER Rulo Çim Şirketi, gerekli incelemelerin ardından çalışmalarına başladı.

Zemin yenilemesi ve çevre düzenlemesi işlemlerinin yaklaşık 500 bin TL civarındaki maliyetinin büyük bir bölümünün Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı belirtildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Karaca ile birlikte ince kumu serilmiş saha zeminini yerinde inceleyen ER-SER Rulo Çim Şirketi Yetkilisi Erdoğan Şenyüz, yarın itibariyle Sakarya'dan getirilen çimlerin Malatya'ya ulaşacağını ve çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

ŞENYÜZ: TESİSLERDE 45 GÜN SONRA ANTRENMAN YAPILABİLECEK

Böyle bir sahayı Malatyalılara kazandıracakları için Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Malatyaspor Kulübü'ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan Şenyüz, "Biz burayı bir saha olarak planlamıştık, daha sonra iki sahaya çıkardılar. Gördüğünüz gibi şuanda da çalışmalar devam ediyor. Biz her iki sahayı birlikte yapmak amacıyla çim serme işlemine başlayacağız. Projektörler yardımıyla geceleri de çalışmayı düşünüyoruz. Makine ekipmanlarıyla birlikte günde 3 tır sermeyi düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalle iki sahayı da 1 hafta içerisinde teslim edeceğiz. Tabi sahayı teslim etmekle kalmıyoruz aynı zamanda 45 günlük bir bakım sürecimiz var. O sürede de teknik bakımlarını yapacağız. En sonunda ise sahayı oynanabilecek şekilde teslim edeceğiz. Buranın alt yapı drenajı belediye tarafından daha önceden yapılmış. Ben daha önce de burada bir inceleme yaptım. Eğim, kot aplikasyonlarla ilgili teknik detayları verdim. Sağ olsunlar arkadaşlar teknik detayları yapmışlar. Ama drenajı nedir, nasıl yapıldı, tam drenaj sistemine göre yapıldı mı yapılmadı mı bunu bilmiyoruz. Sahanın ömrüne gelecek olursak. Buranın yüküyle alakalı bu. Yani çalışan takım sayısı fazlaysa, bu sahanın ömrüne etki eder. Ortalama bir sahamızın ömrü 12-13 yıl civarındadır" şeklinde konuştuk.

KARACA: İKİ SAHAYI DA ÇİMLENDİRİYORUZ

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Karaca ise yaptığı açıklamada, Malatya'da artık neredeyse bir kangren haline gelen saha sorununu çözüme kavuşturduklarını belirterek, "Çalışmalara Pazartesi günü başlayacaktık ancak yağıştan dolayı Sakarya'da çim kesme işlemini yapamadık. Çim serim işlemine Cumartesi günü başlayacağız ve önümüzdeki hafta burayı bitirmiş olacağız. Tabi 45 gün sonra da ilk antrenmanımızı yapacağız. Buradan büyükşehir belediyemize çok teşekkür ediyorum. Daha önce burası bir sahaydı. Biz burayı büyüttük ve artık kullanılabilecek kocaman iki saha olacak şekilde alanımız var. İki sahayı da çimlendiriyoruz. Bunun dışında arka tarafta kalecilerin çalışması ve istasyon çalışmaları için özel alanlar yapıyoruz" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!