dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66792.91$

Acı bekleyişlere görüntü müjdesi


Acı bekleyişlere görüntü müjdesi
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, hizmete giren Görüntülü Görüşme Merkezi'yle birlikte hasta yakınlarının yoğunbakımda yatan hastalarını görebileceğini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Yoğunbakımda yatan hastaların, enfeksiyon riski gerekçesiyle ailelerine gösterilmezken,İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bu konuda devrim niteliğinde bir adım attı. Yeni hizmete alınan Görüntülü Görüşme Merkezi'yle birlikte artık hasta yakınları yoğunbakımdaki hastayla görüşebilecek.

TABLETLER ARACILIK EDECEK
Hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler karşısında Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de değişim içerisinde olduğunu söyleyen Başhekim Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, "Yoğunbakımda tedavi görmekte olan hastalarımız için de bu imkanlar sonuna kadar kullanılıyor. Yeni sistemle birlikte artık hasta yakınları tablet bilgisayarlar aracılığıyla yoğunbakımdaki yakınlarını görecek olan hastalar, onlarla konuşup özlem giderecek. Anne babalar da, yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki bebeklerini görme imkanı bulacak. Bu, hem hastalarımız için moral olacak hem de yoğun bakımda yatış süreleri kısalacak" şeklinde konuştu.

BELİRLİ PROGRAMLA GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Yeni sistemle hasta yakınlarının hastalar ile görüşmelerini sağlanacağını belirten Parlakpınar, görüşmelerin günlük belirli bir program içerisinde
yapılacağını anlattı. Parlakpınar sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasta yakınlarımızın artan talepleri, düzenli bilgi alma istekleri, enfeksiyon riskini en aza indirme gibi hedeflerimiz doğrultusunda hastanemiz bünyesindeki Görüntülü Görüşme Merkezimizi revize ederek kabin sayısını da artırdık. Hastanemizde şu an 286 yoğun bakım yatağı var"

İRTİBAT OFİSİ DE KURULDU
Parlakpınar, ayrıca Görüntülü Görüşme Merkezi içerisine ayrı bir birim olan Yoğun Bakım İrtibat Ofisini de oluşturduklarını kaydederek, "Bu birimimizde bir sağlık teknikeri görevlendirdik. İlgili bölüm doktorlarımızdan bilgi alarak hasta yakınlarını bilgilendiriyoruz. Doktorlarımız ve diğer sağlık profesyonellerimiz oldukça yoğun bir tempoda çalıştıklarından dolayı hasta yakınlarımız hastalarının durumları hakkında bilgi almada zorluk çekiyorlardı. Bu hizmetimiz sayesinde de hastalarımızın yakınları düzenli olarak bilgilendiriliyor. Hasta yakınlarımızdan oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!