dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

Açık Hava Sahnesi gösterileri başladı


Açık Hava Sahnesi gösterileri başladı
Yeşilyurt Belediyesi “Açık Hava Sahnesi” düzenlenen törenle hizmete girdi.
Narin

Törenin açış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açık hava sahnesinde çok önemli sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağını ifade etti. Polat, “AK Parti Belediyeciliği ülkemizin her yerinde rutin hizmetler dışında sosyal, sanatsal ve kültürel hizmetlerde bulunmaya devam ediyor. Malatya'da başta Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt Belediyemiz ve Battalgazi Belediyemiz rutin hizmetlerin en iyisini ve güzelini yaparken, sanatsal faaliyetleri desteklemek konusunda da birçok hizmet yaptı, yapmaya devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Polat, “Gençlerimize dinimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve mukaddesatımızı korumanın ne kadar önemli olduğunu sanatsal faaliyetlerle anlatmaya çalışacağız. Bizim geleneklerimizden ve köklerimizden gelen düşünceleri yansıtan oyunlar oynanacak. Sanat sadece belli bir kesimin tekelinde değildir. Sadece İstanbul'da bazı semtlerin elindeymiş, onlara aitmiş gibi bir hava oluşması doğru değildir. Sahnelerimizde gün gelecek Çanakkale Zaferini, gün gelecek Mehmet Akif Ersoy'u gün, gelecek şu anki modernizmin anlatılacağı oyunlar sahnelenecek. Açık Hava Sahnesindeki sineme günleri ve tiyatro günlerine tüm hemşehrilerimizin destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Açılış törenine özel davetli olarak katılan ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen “Çanakkale Kınalı Kuzu” isimli oyun izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Türk Halk Müziği Sanatçısı İlker Tazel tarafından seslendirilen türküler eşliğinde tek kişilik bir oyun sergileyen Ahmet Yenilmez, başarılı performansıyla herkesi duygulandırdı. 1.5 saate yakın süre sahnede kalan Yenilmez, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Ahmet Yenilmez'in sergilediği tek kişilik oyunu vatandaşlarla birlikte takip eden Başkan Hacı Uğur Polat, oyunun sonunda Sanatçı Ahmet Yenilmez'e teşekkür edip, Yeşilyurt Belediyesine bağlı YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan elif vav tablosu ile kayısı paketi hediye etti.

“AÇIK HAVA SAHNESİNE SAHİP ÇIKIN”

Sanatçı Ahmet Yenilmez, Malatya'nın kendi hayatında çok farklı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Kendisini Malatya'ya davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat'a teşekkür eden Yenilmez, “Malatya benim için her zaman çok güzel bir yere sahiptir, askerliğimi burada yaptım, bütün oyunlarımı burada sergiledim. Oyunlarımıza her zaman çok büyük ilgi gösterip destek veriyorsunuz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a Açık Hava Sahnesini yeniden sanatseverlere kazandırdığı için ayrıca teşekkür ederim. Böylesine güzel bir mekanı sürekli doldurmanızı ve genç tiyatrocular tarafından sahnelenecek oyunlara ilgi göstermenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!