dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

Adaylardan paralele yeşil ışık


Adaylardan paralele yeşil ışık
İnönü Üniversitesi için rektörlük seçimlerine geri sayım sürerken, hiçbir rektör adayının paralel yapıyla mücadele sinyali vermemesi dikkat çekti.
Narin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hassasiyetine rağmen paralel yapıyla mücadele edilmediğini anlatan AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, üniversitede paralelcilerin cirit attığına da işaret etmişti.


HABER MERKEZİ -ÖZEL


Malatya'da yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirilen rektörlük seçimleri için kıyasıya rekabet sürüyor. Arka arkaya projelerini açıklayan rektör adayları, özellikle bilim üretilmesi için birbirinden önemli vaatlerde bulunuyor. Rektörlük makamı için adaylığını açıklayan 7 kişinin ise tek bir ortak paydada birleşmesi dikkat çekiyor. Bugüne kadar vaatlerini anlatan hiçbir rektör adayı, devlet kademelerine nufüz eden paralel yapıyla mücadeleye ilişkin nitelikli hiçbir açıklama yapılmadı.


PARALELLE MÜCADELE YOK

Seçimlerden aylar önce katıldığı bir televizyon programında İnönü Üniversitesi'ndeki paralel yapılanmaya ilişkin açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “İktidara yakın olmanın suç teşkil ettiği ama diğer paralel zihniyetler içerisinde yer alanların da ödüllendirildiği dönemlerin geride kalmasını istiyorum” demişti. İnönü Üniversitesi'nin mevcut rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik hakkında yaptığı açıklamalarla da dikkat çeken Şahin, "Devletin en üst kademesinden başlayarak paralel yapıyla mücadele ediliyor. Bunca hassasiyete rağmen İnönü Üniversitesinde paralelle mücadele edilmiyor" demişti. Rektör Çelik'e 'üniversitede paralelciler cirit atıyor' dediğini aktaran Vekil Şahin, bu olaydan sonra rektörle davalık olduğunu da belirtmişti.


"İÇİME SİNMİYOR"

Paralel yapının kul hakkına dahi tenezzül ettiğini söyleyen Şahin'in  yapıyı yerden yere vuran sözleri şöyle: "KPSS sorularını çalan, devletin en mahrem bilgilerini ahlaksız bir şekilde başka devletlere satan, yüz binlerce insanın hakkını yiyen, devlete ve millete ihanet eden kesim sempatizanlarının üniversitede at koşturmasını, cirit atmasını içine sindiremiyorum. Milli ve manevi hassasiyetlere sahip, vatanını ve milletini seven isimler ise üniversitede önemli noktalarda dışlanmış vaziyettedir. Bakın bana gelen bilgiler içerisinde üniversiteye alınan bazı öğretim görevlileri ile atanan isimler o grupların uşaklığını yapıyorlarmış. Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekten sinsi planlar kuran bu anlayışı, o gibi yerlerde iktidarımız döneminde atanmış olan bir zatın bulunmuş olduğu mekanlarda hayat bulmuş olmalarını ben şiddetle kınıyorum"


YENİ ADAYLAR DA SESSİZ

Gelinen noktada Milletvekili Mustafa Şahin'in açıklamalarının üzerinden neredeyse 6 ay geçti. Ancak İnönü Üniversitesi'ndeki durumda bir milim ilermeleme kaydedilemedi. Öte yandan Prof. Çelik'in yerine adaylığını koyan 7 kişiden de 'paralel yapıyla mücadele edeceğiz' kararlılığı ortaya konamadı.


OY KAYGISI MI?

Bugüne kadar adaylığını açıklayan öğretim üyelerinin bu tavrı stratejik olarak yorumlanıyor. Adaylar 'mücadele' edeceklerine dair sinyal vermeyerek üniversitede oy potansiyeli olan Fethullahçı yapı mensuplarının oylarına talip olduklarını da ortaya koymuş oluyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!