dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

Ağbaba: Muhtar yoksa demokrasi yok


Ağbaba: Muhtar yoksa demokrasi yok
'Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır”
Narin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Muhtarlık sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine, yetkisi olan, ilgili yerlere vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip çözüm üreten makamlar olmalıdır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Yeşilyurt Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Ağbaba, dernek başkanı Süleyman Şahbaz ve muhtarlarla uzun süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Ağbaba, muhtarların sadece kendi mahallelerinin sorunlarını değil kentin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiği belirtti.
Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi muhtarların özlük haklarının ve temel ihtiyaçlarının düzenlenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Halkla direk olarak muhtarlarımız muhatap oluyor. Vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını sizler dile getiriyorsunuz. Muhtarlarımız mahallelerinin gerek kaymakamı gerekse de siyasetçileridir. Muhtarlarımızın karar alma mekanizmasında yetkili olması gerekiyor. Muhtarlarımız belediye meclislerine katılmalı ve mecliste oy verme yetkisi de olmalıdır. Muhtarlık sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine yetkisi olan makamlara vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip, çözüm üreten makamlar olmalıdır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır” ifadelerini kullandı.

"PARLAMENTER DEMOKRASİNİN SAVUNUCULARIYIZ"
Türkiye'nin artık tek adam yönetimine doğru gittiğini öne süren Ağbaba, parlamenter demokrasinin en büyük tehdidinin 'tek adam yönetimi' olduğunu söyleyerek, “Türkiye'nin bulunduğu bölgeye göre en büyük şansı parlamenter demokrasidir. Türkiye'de bugün diğer ülkelerdeki gibi kan akmıyorsa, ülkemiz bölünmüyorsa parlamenter demokrasinin ve laik demokratik cumhuriyet sayesinde olduğunun gerçeğidir. Bizler parlamenter demokrasinin savunucularıyız” dedi.

"MUHTARLARIN ÖZLÜK HAKLARINI DÜZENLEYECEĞİZ"
Türkiye ve Malatya ile ilgili önemli projeleri olduğunu söyleyen Veli Ağbaba, “Türkiye'de yoksulluğu bitirmeye geliyoruz. Bizler kendi yapacaklarımızı anlatıyoruz. Diğer siyasi partiler bizleri eleştirebilir. Birkaç aydan beri Cumhuriyet Halk Partisi gündemi belirliyor. Bizler yapacaklarımızı anlatıyoruz. Muhtarların özlük haklarını düzenleyeceğiz. Muhtarlığı sadece vatandaşın sorunlarını dinleyip çözüm üretemeyeceği kurumlar olmaktan çıkaracağız. Emekliye dini bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz. Geçtiğimiz günlerde bir avukatın bir mülakattaki söylediğinden dolayı tutuklandığı bir ülkede hiçbirimiz özgür değiliz. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu koşullarda hiç kimse özgür değil ve özgürlüğümüz güvence altında değil. Bizlerin yapacağı en önemli değişikliklerden bir tanesi de bütün insanların bizler gibi düşünsün, düşünmesin, siyasi görüşü ne olursa olsun onların özgürlüğünü de güvence altına almaktır” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ise, “Biz muhtarların isteği Malatya'da herkes kardeşlik içerisinde kimseyi kırmadan, incitmeden birlik ve beraberlik içerisinde demokratik bir seçim yapılarak ve sandıkta kim çıkarsa kabullenip yoluna devam etmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!