dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63834.566$

Ahmet Çakır, Yazıhan'da iftara katıldı


Ahmet Çakır, Yazıhan'da iftara katıldı
Başakn Çakır: Yoksul ve fakirlerin gözetilmesi gerekiyor...
Narin

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan ilçesi İriağaç Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı. Programda konuşan Başkan Çakır, “Ramazan ayında daha çok birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız lazım. Bu mübarek ayda yoksulların ve fakirlerin gözetilmesi gerekiyor” dedi.

İftar öncesi bir selamlama konuşması yapan İriağaç Mahallesi Muhtarı İhsan Emre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile iftar programlarına katılan diğer misafirlere teşekkür etti. Yazıhan'da 2 yıldır geleneksel olarak düzenlenen bölge iftar programlarından birini daha gerçekleştirdiklerini belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk de, “Bu yıl bölge iftar programlarında İriağaç Mahallemize misafir olduk. Göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.

Ramazan ayının bereketinden birliğinden ve manevi hazından en iyi şekilde faydalanmalıyız. Bugün burada çok güzel bir birlikteliği, beraberliği yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'a yoğun programlarına rağmen bizleri yalnız bırakmayarak, iftar programımıza katıldıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZDEMİR: “YAZIHAN'I HEP GÜZELLİKLE YAD EDECEĞİM”

İftarda vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, “Geçen yıl mahallelerimizde iftar programları düzenlenmesine Belediye ile Kaymakamlık olarak öncülük ettik. Allah vermiş olduğunuz iftarları mübarek etsin” diye konuştu.

Son yayınlanan kararname ile Erzurum Vali Yardımcılığı görevine atanan Özdemir, Yazıhan'daki görev süresinin resmen sona erdiğini söyleyerek, iftar programına katılan vatandaşlardan helallik istedi. Özdemir, “Yazıhan'ı hep güzellikle yad edeceğim” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN AYINDA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Çakır ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde yaptığımız güzel projeler ve etkinlikler var. İlçelerimizde ‘Çarşı İftarı' programları ile vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Ramazan ayında daha çok birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız lazım.

Bu mübarek ayda yoksulların ve fakirlerin gözetilmesi gerekiyor. Komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, bir tabak yemeğin ve sofraların paylaşılması lazım. Ramazan ayı, sosyal barış ve huzurun sağlanmasında bizlere büyük fırsatlar veriyor. Ülkemizde huzur ve istikrar var.

Bu huzur ve istikrarın temelinde inançlarımız ve geleneklerimiz bulunmakta. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları çok şükür ülkemizde görmüyoruz. Bu geleneksel iftar yemeğini tertip ederek, bu güzel birlikteliği sağlayan Belediye Başkanımıza ve İriağaçlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ayrıca, İriağaç Köyü Seyit Ali Sultan Ziyaretini de gezip, ziyaret hakkında bilgiler aldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!