dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2497.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62474.52$

Ak Parti adayları STK'ları ziyeret etti


Ak Parti adayları STK'ları ziyeret etti
AK Parti Malatya Milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.
Narin

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, genel seçim çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti heyeti, 7 Haziran öncesi yoğun tempoda devam eden çalışmalarını sivil toplum kuruluşlarını ziyaretler sürdürdü.

Adaylar, ilk olarak Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye için çok önemli bir eşik olduğunu ifade etti. Üç dönemdir AK Parti'nin iktidarda olduğunu hatırlatan Balin, ekonomik, sosyal anlamda AK Parti'nin çok önemli ve özel işler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, 7 Haziran'ın önemli bir eşik olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin gelişimi, iş dünyasının büyümesi, iş dünyasının dışa açılması, ihracatın, üretimin ve istihdamın arttırılması; bütün bunlar demokratik, istikrarlı, güvenli, özgür ve yasal teminatları olan ekonomik, siyasal ve özgürlükler anlamında yapılaşmasını bitirmiş anayasal ve yasal güvencelerini sağlamış olan bir ülkede mümkün olur" dedi.

“SANAYİ DE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI”

AK Parti heyetinin ikinci durağı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) oldu. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, siyasetin demokrasiler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti. Önlerindeki süreçte siyasi partilerin güçlenmesinin yeni bir anayasanın yapılması için önem arz ettiğini belirten Erkoç, seçimin Malatya ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, Malatya'da sanayi ve ticaretin gelişmesi noktasında Malatya organize sanayilerinin işlevinin arttırılması, nitelikli sanayinin çekilmesi noktasında gerek TSO, gerekse de AK Parti olarak önemli çalışmaların yapıldığını, önlerinde ki dönemde de bu çalışmalarda gayret göstereceklerini belirtti.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de, Malatya'da eğitimden sağlığa, sanayiden iş çevrelerine kadar yapılması gerekenlerin tümü için kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

“TARIMA 61 MİLYAR TL BÜTÇE AYIRDIK”

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, daha sonra Eski Malatya'da esnaf ziyaretinde bulunarak, Battalgazi Ziraat Odası yönetimi ve çiftçilerle bir araya geldiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Eski Malatya'da esnafları ziyaret etti. Esnafları tek tek gezen milletvekili adayları, kendilerine iletilen sorun ve istekleri de dinlediler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin daha sonra Battalgazi Ziraat Odası'nı ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, esnaflarla yaptığı sohbette, “Siz, ustalar olarak büyük ustaya sahip çıktınız. Şimdi sırada hocaların hocası Ahmet Davutoğlu hocaya sahip çıkmak var” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, yapmış oldukları çalışmalarda her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirtti. Geçen yıl yaşanan kuraklık ve don olayı ile beraber tarım ve ziraatla iştigal eden vatandaşların bazılarının biraz sıkıntı içerisinde olduklarını bildiklerini dile getiren Şahin, bununla ilgili kendilerine iletilen talepler doğrultusunda hem kredilerin ertelenmesi noktasında hem de bir takım çalışmalara imza atmaya çalıştıklarını kaydetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türkiye'de 2002 yılında tarıma ayırdıkları payın 23 milyar TL iken, şuanda 61 milyar TL tarıma bütçe ayırdıklarını kaydetti. 61 milyar TL'lik bütçenin 700 milyon TL'sinin Malatya'ya ayrıldığını ifade eden Çalık, “700 milyon TL'lik yatırım, hibeler, hayvancılık desteği, mazot ve gübre desteğiyle, dondan zarar gören üreticilerimize yapılan desteklerle, tarıma destek verdik. Sulamayla ilgili bir milyar TL, Devlet Su İşleri'nin ve Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarla Malatya'ya hizmetler getirildi” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!