dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

AK Parti İl Danışma Meclis toplantısını yaptı


AK Parti İl Danışma Meclis toplantısını yaptı
AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplandı.
Narin

Divan Başkanlığına il başkan yardımcısı Mahmut Özer seçildigi mecliste konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, iki gün içerisinde aday olmak isteyecek bürokratların istifa edebileceğini belirterek, kesin listelerin 18 Eylülde Yüksek Seçim Kurulu'na verileceğini bildirdi.

Yeni bir sürece girildiğini aktaran Kahtalı, şunları söyledi:
“7 Haziran seçimlerinde teşkilat olarak büyük bir özveriyle çalıştık. Hem Malatya'da hem de Türkiye'de bu ülkeyi yönetecek yegane parti olduğumuzu gösterdik. 258 milletvekiliyle en fazla sandalye almamıza rağmen Meclis aritmetiğinden kaynaklı sıkıntıdan ötürü iktidar olamadık. Uzun süren koalisyon görüşmelerinden bir netice alamadık, erken seçime gitme kararır aldık. Tüm teşkilat birimleriyle 1 Kasım'da yine bir tarih yazacağız. Malatya'da 5 vekilimizi koruduk, oy kaybımız oldu ancak bu kez en yüksek oy alarak 6'da 6'yla hizmete devam edeceğiz. Köy, mahalle, ilçe demeden eli tutulmayan, kapısı çalışmayan bir insan bırakmayacağız. Çok çalışarak 1 Kasım'da tek başına iktidara yürüyeceğiz.

CHP'yle 13 Temmuz'dan 13 Ağustosa kadar tam bir ay süren bir koalisyon görüşmesi yürüttük, ancak koalisyon zemini bir türlü oluşmadı, bu partinin zerre kadar hayır işlerinde yüzü olmadı. MHP, 7 Haziran gecesinde ana muhalefet partisi olacağız dedi kendisine sunulan teklifi her ne olursa olsun hayır dedi. Hayırdan başka bir söz söylemedi ülkenin önünde engel oldu. Bezleri, Türkiye'de ilk defa kurulan seçim hükümetiyle karşı karşıya bıraktılar. Mecliste erken seçim kararı alalım dedik ama bizi dinlemediler, bizi seçim hükümetine zorladılar, bizi mecbur bıraktılar. 7 Haziran ve daha önceki seçimlerde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde birbirinin eksiğini tamamlayarak birbirimizin açığını aramadan samimiyet içerisinde 1 Kasım seçimlerine hazırlanalım”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, seçim sonrasında bazı siyasi partilerin, AK Parti'nin yeniden iktidara geleceği endişesi taşıdığından geceleri uykularının kaçtığını belirterek, “7 Hazirandan sonra birbirini bahane ederek iktidardan kaçan siyasi partileri gördük. Ancak bazı gazetelerin ve gazetecilerin, koalisyon görüşmelerini nasıl manipüle ettiğini, olayları ters düz ettiğini yaşadık. 14 yıllık süreçte yapılan işleri en iyi şekilde anlatmamız gerekir. Muhalefetin sadece tek fobisi iktidarı zayıflatmaktır. Şu an anketler AK Parti'nin oyunun yükseldiğini göstermektedir. Her alanda önemli hizmetler ürettik.

Yerelde herkes üzerine düşene yaparsa sıkıntı olmaz. Her bölgemizde hizmetlerimiz devam ediyor. Değişim dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarınız sürmektedir. Yol medeniyettir diyerek merkezde ve kırsalda önemli yol çalışmamız var. 1000 kilometre yol yapacağız dedik kasım aşının ortalarına kadar tamamlamış olacağız. Malatya'nın her noktasının şantiye haline getireceğiz. Yapılan çalışmaları bir kitapçık haline getirdik hem teşkilatımıza hem de Malatyalılara dağıtacağız” dedi.

Milletvekili adına Başbakan Başdanışmanı Milletvekili Taha Özhan konuştu. Özhan, “Hareketli bir süreci yaşıyoruz. 20 ay içerisinde 3 seçim geçirecektik, bunu herkes biliyordu, ancak süreç bizi seçim dörtlemesine götürdü. Bu seçim müstakil bir seçim değil. Gezi parkıyla başlayan paralel çeteyle devam eden darbe girişimlerine rağmen hep dik durduk. Son seçimlerde maalesef iktidar olamadık, burada ana eksen seçim sisteminin ortayla çıkarttığı durumla ortaya çıkan tabloda iktidar çıkmadı. Siyasetin matematiği açısından tek başına hükümet kurmaya yetmeyen siyasetin kimyası açısından bir koalisyon yapmayı toplumsal tabanımızın kaldırılmayacağı kadar güçlü olduğunu gösteren tablo ortaya çıktı.

Normal şartlarda yüzde 41 oy almış bir parti iktidar gelir. Ama maalesef Türkiye'deki marazlı çarpık seçim sisteminden dolayı iktidar olamıyorsunuz sadece bizim açımızdan değil MHP ve HDP arasındaki durumda böyle MHP HDP'den 2 milyon fazla oy almış, ama aynı sayıda vekilleri var. Bu marazlı durumu gönül isterdi ki diğer partilerinde destek vereceği bir reform hükümetiyle düzeltelim. Pekala seçimlere götürebilecek bir reform hükümeti kurarak, bu hükümetle birçok sorunlu başlığı seçim barajı, seçim sistemini bazı başlıklarını düzeltip en azından seçimi doğrudan ilgilendiren ve tüm partilere doğrudan yansıyan marazlı durumları ortadan kaldırabilirdik. Pozitif bir şekilde yaklaşılmadı, kurucu ve meseleyi çözücü bir şekilde yaklaşmadılar. Şimdi yeniden marazlı yapıyla sorunlu altyapıyla bir seçime gidiyoruz. Onların yanaşıp düzeltemediğini inşallah milletimiz düzeltecektir.

Biz böyle tablonun ortaya çıkmasını istemezdik. Milletin tamam demediği koalisyonu zaten bizim yapmamız mümkün değildi. Toplumsal zeminlerin inanarak güvenerek evet koalisyon yapın demediği bir senaryoda siyasetin tepesinden koalisyon yaparız demedik. Milletin ve halkın iradesine bakmak lazım. Herkes bir koalisyonun teknik olarak kurulacağını zaten söylüyordu, ama millet bize, ‘sadece rakamlarla koalisyon kurmanız yetmez, siyasetin psikolojisinin de kimyasının da tamir edilmesi lazım. Ben bu partilerle bu tamiratın yapılabileceğini düşünmüyorum' dedi. Zaten çok pozitif bir tablo orda da yoktu” dedi

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!