dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63637.997$

Almanya'yı CHP bile kınadı!


Almanya'yı CHP bile kınadı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya programının iptal edilmesini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da kınadı. Bakanlara salon verilmemesinin doğru olmadığını kaydeden Ağbaba,'Bunu kınadığımızı belirtmek istiyorum.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Her fikir her düşünce her yerde açıklanabilmelidir” dedi. Referanduma geri sayım sürerken, AK Partili bakanların yurtdışındaki referandum toplantılarına iptaller geliyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Gagganeu kentinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yapacağı toplantı, yeterli otopark yok gerekçesiyle iptal edilmişti.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ
Sözkonusu iptal kararına CHP'den de tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da kınadı. Bakanlara salon verilmemesinin doğru olmadığını kaydeden Ağbaba,"Bunu kınadığımızı belirtmek istiyorum. Her fikir her düşünce her yerde açıklanabilmelidir” dedi. Malatya'da CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Almanya'nın Türk Bakanlara salon verilmemesine tepki göstererek, AK Parti'nin görüşlerini Almanya'da açıklayabilmesi gerektiğini söyledi.

AK PARTİ GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAYABİLMELİ
Türkiye'de gündemin çok sık değiştiğini hatırlatan Ağbaba, "Ana gündem maddemiz referandum. Referandum çalışmaları devam ediyor. Almanya'nın Bakanlara salon verilmemesini doğru bulmadığımızı bunu kınadığımızı buradan belirtmek istiyorum. Her fikir her düşünce her yerde açıklana bilmelidir. İçinde şiddet içermiyorsa AK Parti de bu görüşlerini Almanya'da açıklayabilmeliydi. Ben bu nedenle Almanya'nın tutumunu kınadığımı belirtmek istiyorum” diye konuştu

BIRAKIN MİLLET ANLATSIN...
Hayır, kampanyası yapan onlarca örgüt onlarca parti var olduğunu kaydeden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayır kampanyası yapan Sağcısı var. Solcusu var. Ülkücüsü var. Kadını var. Erkeği var. Sivil toplum örgütü var. Barolar var. Bunlar hayır propagandası yapıyor. Bunlardan biri de Malatya'ya gelmek istiyor. Malatya'dan salon kiralamak istiyorlar. 1 Nisan da Atatürk ve Milliyetçilik konulu söyleşi için Battalgazi eğitim merkezini izin alınıp salon kiralanıyor. Kirası ödeniyor. Ardından gerekçesiz iptal ediliyor. Bunu gerekçelerini isteyeceğiz. Yetkililerden. Bırakın millet anlatsın. Kim ne karar verecekse versin. Biz her türlü şartı zorlayarak o konferans salonunda o çalışmanın yapılamasını sağlayacağımızı belirtmek isterim”

GÖRÜŞME DE İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ın acil görüşme talebini de salon iptali nedeniyle iptal ettiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı kaynakları, 2 Mart Perşembe günü Strazburg'da bulunan Bakan Bozdağ'a, Almanya Adalet Bakanı Maas'tan görüşme talebinin geldiğini, Alman Bakan Maas'ın perşembe günü, saat 13.00'te Bakan Bozdağ'dan ‘Bulunduğunuz yere ben geleyim, acil görüşelim önemli' diyerek, randevu istediği öğrenildi. Bozdağ'ın randevu talebini kabul etmesi üzerine iki bakanın Almanya'nın Karlsruhe kentinde bir otelde, saat 18.00'de görüşmek üzere randevulaştıkları belirtildi. Bakan Bozdağ'ın Almanya'nın Gaggenau kentinde yapacağı referandum konuşmasının, birinci salonda ‘Yeterli otopark yok' gerekçesiyle iptalinin ardından ikinci bir salon daha bulunduğu; ancak emniyetin de bu salona ‘güvenlik' gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!