dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

Alt yapı futbolcuya endekslendi


Alt yapı futbolcuya endekslendi
Son dönemlerde Malatya futboluna önemli yetenekler kazandıran Yeni Malatyaspor alt yapısı 2014-2015 sezonunu geride bıraktı. Coca Cola Gençlik Geliştirme Liglerinde 5 kategoriyle mücadele eden Yeni Malatyaspor en iyi başarıyı U-14’te gösterdi.
Narin

Burak Açil, Mesut Balkan, Mert Ali Turgut, Burak Kavlak, Abdulsamet Damlu, Mehmet Ayayoku, Ferhat Canlı ve son olarak Hakan Bezci Yeni Malatyaspor alt yapısının yetiştirmiş olduğu yıldız adaylarından.

A takıma futbolcu çıkarma konusunda oldukça başarılı bir istikrar yakalayan Yeni Malatyaspor alt yapısı bu yıl aynı başarıyı saha sonuçlarında gösteremedi. Sadece U-14 Liginde grubu 3.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor elindeki jenerasyonu dışarı ihraç etmenin sıkıntısını çekti.

U-19 YILDIZLAR TOPLULUĞU

Coca Cola Gençlik Geliştirme Ligi Çukurova Grubunda yer alan sarı-kırmızılılar U-19 kategorisinde ligi 4.sırada tamamladı. Son maçında hafta sonu lider Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan genç oyuncular, sahadan 1 - 1' lik eşitlikle ayrıldı. Yeni Malatyaspor alt yapısı bu kategoride 18 puan toplayabildi. 5 takımlı grupta 4 devreli lig usulüne göre oynanan sezon, hafta sonu sona erdi. Burak Kavlak, Mehmet Ayaoku, Ferhat Canlı ve Hakan Bezci gibi A takım oyuncuları da bu kategoride zaman zaman forma giydi.

U-17 LİGİ 6. SIRADA TAMAMLADI

U-17 kategorisinde ise ligi orta sıralarda tamamlayan Yeni Malatyaspor, 23 puan toplayabildi. 10 takımlı ligde 6.sırada yer alan genç oyuncular son maçında Batman Petrolspor ile kendi sahasında 2 - 2 berabere kaldı. Bu grupta ise şampiyon Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu.
U-16 GRUBUNDA 17 PUAN TOPLADI
U-16' da şampiyonluğu Adana Demirspor'a kaptıran Yeni Malatyaspor, son maçında Batman temsilcisine 2-1 kaybetti. 10 takımlı ligde 17 puan toplayan gençlerimiz 9.sırada yer aldı.
U-15 SON MAÇINDA BERABERE
U-15 kategorisinde ise ligi 8.sırada bitiren Yeni Malatyaspor, 17 puan topladı. Batman Petrol ile 1 -1 berabere kalarak, sezonu tamamlayan genç oyuncular şampiyonluğu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a verdiler.
EN BAŞARILI KATEGORİ OLDULAR
Tüm kategorilerin içinde en başarılısı olarak öne çıkan U-14'de ise sarı-kırmızılılar 31 puanla 3.sırada yer aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un şampiyon olduğu grupta Yeni Malatyasor son maçında Batman'a 3-2 mağlup oldu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!