dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9130.05
  • BTC
    70049.26$

Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı


Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası 4. Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı.
Narin

Malatya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya 13 ülkeden ve 37 ilden 44'ü yabancı, 8'i görme engelli olmak üzere 460 sporcu katıldı.

Uluslararası 4. Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Toy, "Sporcularımız ve velilerimiz 'İyi ki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır böyle bir organizasyonu yapıyor ve biz Doğu'nun güzide şehrinde bir araya geliyoruz' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Turnuvayı buruk bir şekilde düzenlediklerini de dile getiren Toy, "Acımız var. Ülkemizin sağ salim bir döneme ulaşmasını diliyorum" dedi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise, "Gerçekten çok güzel bir günde beraberiz ama ülkemizin 15 Temmuz'dan beri içinde bulunduğu koşullardan dolayı spor camiamız etkilendi. Sporcularımız ve antrenörlerimiz zor günler geçirdi. İnşallah bu zor günleri milletimiz el birliği ve gönül birliğiyle atlatacak. Özellikle gençliğe çok büyük görev düşüyor. Onun için genç kardeşlerimiz ellerini taşın altına koyacaklar; birlik, beraberliğimizin çimentosu olacaklar" diye konuştu. Dağdelen, satrançla uğraşan kişilerin beyin yapılarının gelişimlerinin hızlı olduğunu da ifade ederek, satranç sporcularının gençliğin diğer kesimlerine öncülük edeceklerini kaydetti.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer de, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Terörü lanetleyerek konuşmasına başlayan Doğruer, "Zor günlerden geçiyoruz. Öncelikle terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu arada yine olağanüstü günler geçirdik. Şehitlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın dördüncüsünün düzenlendiğini dile getiren Doğruer, şunları söyledi: "Böyle bir turnuva son derece önemli. Doğu'da bu turnuvanın geleneksel hale gelmesi bizim federasyonumuz açısından büyük önem taşıyor. Malatya'daki bu turnuvayı çok önemsiyoruz."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Terörün birbirinden bağımsız olmadığını görüyoruz. Terörün akıl hocalarının bir olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Diyarbakır'da, Bingöl'de, Elazığ'da, son olarak gazi şehrimiz Gaziantep'te çok büyük bir terör olayı yaşadık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."dedi. Çakır daha sonra sözü turnuvaya getirerek, "Turnuvaya 13 farklı ülkeden yabancı sporcu katıldı. 37 ilden de gelen çok değerli sporcularımız var. Katılımlarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bizler, yerel yöneticiler olarak sosyal, kültürel ve sportif projelere çok daha ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zeka oyunları başta olmak üzere sosyal aktivitelerin içerisinde daha fazla yer bulmaları adına şehirde hem fiziki yatırımlarımızı hem de bu tür organizasyonlara öncülük ederek, destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. 460 sporcumuzu Malatya'da ağırlıyoruz. Sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Malatya'dan güzel anılarla, mutlu ayrılırsınız. Bir sonraki turnuvaya da hep birlikte daha kalabalık bir şekilde bu etkinliklerimize gelirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvanın açılış hamlesini Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer yaptı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!