dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2491.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62150$

Anadolu Kitap Fuarı açılıyor


Anadolu Kitap Fuarı açılıyor
5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı, 10 Mayıs'ta kapılarını açıyor.
Narin

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür A.Ş'nin organizesinde düzenlenecek olan 5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı, 10 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Bosna lideri Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenecek olan fuara 260 yazar katılacak.

Türkiye'nin önemli fuarlarından biri olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı öncesi Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın basın toplantısı düzenledi. Ramada Altın Kayısı Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Kamçı, Türkiye'nin önemli bir fuarı haline gelen Kitap Fuarı'nın bu yılda dolu dolu geçeceğini belirterek, herkesi fuarı ziyaret etmeye çağırdı.

Fuarın bu yılki onur konuğunun Akademisyen, Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, fuarın Bosna lideri Aliya İzzetbegoviç anısına düzenleneceğini söyledi. 5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nın birçok kültürel etkinliğe imza atacağını söyleyen Çakır, 375 yayınevi ve 260 yazarın katılacağı fuarda 520 imza günü etkinliği ile 55 söyleşi, panel ve konferansın düzenleneceğini ifade etti. Fuara katılacak olan yazarlardan 70'inin ilçelerde düzenlenecek olan etkinliklere de katılacağını kaydeden Çakır, "Her geçen yıl uluslararası bir boyut kazanan Malatya Kitap Fuarı'na yurt dışında İngiltere, Bosna, Tataristan, Kırgızistan, Irak, Suriye gibi ülkelerde önemli isimler katılarak eşlik edecek. Arap dünyasından 15 yayınevi kitap fuarına katılacak. Yurt dışında okuyan öğrenciler de fuara katılarak renk katacaklar" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde başlattıkları 'Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun' kampanyası ile birlikte Kültür A.Ş tarafından öğrencilere 50 bin adet kumbara dağıtıldığını aktaran Çakır, bu kapsamda öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri para ile fuarda kitap alacaklarını söyledi. Bu şekilde çocuklara kitap sevgisini kazandırmak ve çocukların sevdikleri kitaplara kavuşabilmelerinin sağlandığını belirten Çakır, fuarda ayrıca 25 çocuk yayınevinin de yer alacağını kaydetti.

Kitap Fuarı kapsamında 'Malatya'dan Aliya'ya Mektup' temalı bir etkinlik de düzenleneceğini belirten Çakır, yarışmada dereceye girenlerin ise ödüllendirileceğini söyledi. Malatya Kültür A.Ş tarafından Ali İzzetbegoviç'in hayatını anlatan özel bir kitabın da basıldığını dile getiren Başkan Çakır, Malatya Kitap Fuarı'nın hediyesi olarak fuara katılan tüm yazarlara ve yayınevlerine kitabın takdim edileceğini belirtti. Fuar kapsamında 11 Mayıs gecesi Kapalı Spor Salonu'nda 'Şiir Gecesi' düzenleneceğini söyleyen Çakır, gecede Prof. Dr. Nurulluh Genç, Seyfullah Kartal, Talha Bora Öğre, Dursun Ali Erzincanlı ve Mehmet Doğan'ın Malatyalılar'la buluşacağını belirtti.

Yeni belediye binası arkasında 10 Mayıs'ta kapılarını açacak olan fuar, 15 Mayıs'a kadar sürecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!