dore okulları
Malatya
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2491.9
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    63994.19$

'Arslanlarım burası bizim...'


'Arslanlarım burası bizim...'
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'da görülen davada sanıkların savunmaları devam ediyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada bugün de sanıklar savunma yaptı. Öğleden önceki duruşmada, 15 Temmuz gecesi 2. Ordu Komutanlığı karargahında nizamiyede görevli olan Astsubay İsmail Onur Şen savunma yaptı.

Nizamiyedeki nöbetinde sorun olmadığını ifade eden sanık, saat 21.30 sıralarında Yüzbaşı Kemal Keskin'in gelerek "Ordu yönetime el koydu, sorumluluk bende" diyerek Acil Müdahale Mangası'nı çağırmasını emrettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine gelen askerlerin ve kendisinin emir üzerine mevziye yattıklarını kaydeden tutuksuz sanık Şen, daha sonra Yüzbaşı Keskin'in bu durumun tatbikat olduğunu ve normale dönmelerini istediğini ifade etti.

O gece nizamiye dışına çıkmadığını ileri süren Şen, "Gece saat 22.15'te gri bir otomobilin sıkıntısız bir şekilde içeri girdi. Aracın sürücüsünün binbaşı İbrahim Dede olduğunu gördüm. Dede daha sonra bulunduğumuz yere gelerek Keskin ile birtakım görüşmeler yaptı. Daha sonra Yüzbaşı Kemal Keskin kurmay başkanın evini bilen var mı diye sordu. Ben de refleks olarak bildiğimi söyledim. Daha sonra bana İbrahim Dede'nin arabasına binerek yolu tarif etmemi istedi" iddiasında bulundu.

Binbaşı Dede ile Angun'un evine gittiklerini ifade eden Şen savunmasını şöyle sürdürdü:

'Bizi evin arkasına bıraktı. Kendisini konutun kapısına yöneldi. Daha sonra orada 15 dakika bulundu. Avni paşa konuttan çıkmış. İbrahim Dede'den bir ses duydum 'Komutanım konuttan dışarı çıkamazsınız' diye. Avni Paşa konuttan geri girmiş. Daha sonra bizi toplayarak oradan ayrıldı."

Darbe girişimi olduğunu Orduevine geçtikten sonra ilk kez öğrendiğini ileri süren sanık, bu sırada polis ekiplerinin barikat kurmaya başladığını söyledi. Sanık, "Akabinde makam araçları geldi. Ardından da vali bey geldi. Vali bey, Kemal Keskin ile konuştu. Ardından Kemal Keskin mevzi al diye bağırdı. Bu bağırtısıyla birlikte askerler kırma kolunu çekti kendisi de kırma kolunu çekti. Bir el havaya ateş etti" dedi.

Yüzbaşı Kemal Keskin'in nizamiyede bulunduğu süre zarfında sürekli bağırdığını ve talimatlar verdiğini ileri süren sanık savunmasını şöyle tamamladı:

"Kemal Keskin askerlere, 'Aslanlarım burası bizim, buraya kimseyi sokmayacağız. Ordu komutanı kışlamız bizim şerefimiz' diyordu. Bu sırada çatışmalar başladı. Kesinlikle hiç bir şekilde çatışmaya girmedim. Tek bir kuşun atmadım."

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!