dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64365.184$

Ayhan: Onun sesini kesin!


Ayhan: Onun sesini kesin!
Mehmet Ayhan Yeni Malatyaspor'un puan kaybını analiz etti
Narin

MEHMET AYHAN / MALATYA TİME

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup lideri Yeni Malatyaspor, cezası sebebiyle seyircisiz oynadığı maçta Ümraniyespor'la golsüz berabere kaldı.

Malatya İnönü Stadı'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, sağlı sollu ataklarla Ümraniyespor'u kendi sahasına hapsetti. Karşılaşmanın 7.dakikasında Vedat'laatağa geçen Yeni Malatyaspor, ceza sahasındaki Emrah'ın kafa vuruşundan yararlanamadı. Maçın 17. dakikasında Yeni Malatyaspor'un kazandığı serbest vuruşu Ramazan kullandı. Cezaalanı içinde defansın uzaklaştıramadığı topa cezaalanı içerisinde Ersin ve Aydın birlikte müdahale etmek isteyince, önemli bir gol fırsatı da kaçmış oldu. Seyircisiz oynanan maçın 20. Dakikasında Ümraniye kalecisinin “Ofsayt var hocam” diye seslenmesi üzerine Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Feyyaz Uçar tepki göstererek “Önce ofsaytı öğren sonra konuş” demesi ilginç bir anın da yaşanmasına sebep oldu. Karşılaşmada kronometre 41'i gösterirken Emrah'ın sağdan cezaalanına ortasında Aydın topla buluştu, vuruşunda top kalecinin kucağında kaldı. Konuk ekibin hiçbir varlık gösteremediği ilk yarı golsüz eşitlikle kapandı.

İKİNCİ YARI DA AYNI GÖRÜNTÜ…

Maçın ikinci yarısının ilk önemli pozisyonu 47. Dakikada geldi. Ümraniyesporlu Rahman Oğuz Kobya'nın şutunukalecimiz Vedat çıkardı. Maçın 52. dakikasında Ramazan Kahya'nın kullandığı serbest vuruşu, kaleci Burak yumruklayarak uzaklaştırdı. Dönen topu Aydın değerlendiremedi.53. dakikada ceza alanı çizgisinde, Özer'i faulle durduran Ersin Veli kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ümraniyespor'un kazandığı serbest vuruş kaleci Vedat'ta kaldı. Maçın 65. dakikasında Ramazan'ın kullandığı korner atışıkaleci Burak tarafından uzaklaştırıldı. Dönen topu Koray doldurdu. Rakibe çarpan top kornere çıktı. Ramazan Kahya'nın kullandığı korner atışı farklı bir şekilde auta çıktı.
Ramazan'ın 68. dakikada kullandığı korner atışını değerlendirmeye çalışan Hüseyin Kar, kaleci Burak'ı geçemedi. 73. dakikada Hüseyin'in düşürülmesinin ardından kazanılan serbest vuruşu Koray kullandı. Kaleci Burak bu pozisyonda da başarılıydı. 80. dakikada Ramazan Kahya tarafından kullanılan serbest atış üstten auta çıktı.
Maçın son atağı 90. dakikada Ramazan'la gelirken, bu pozisyon da golle sonuçlanmadı. Kalan dakikalarda da her iki takımdan gol gelmedi. Bu sonucun ardından Yeni Malatyaspor 46 puanla bu haftayı da lider olarak kapattı. Konuk ekip Ümraniyespor ise 44 puanda kaldı.

ÖNCEKİ MAÇTA SARI BİLE YOKTU BU MAÇTA KIZARDIK

Yeni Malatyaspor'un seyircisiz oynamışının zorluklarını yine görmüş olduk. Önceki iki maçı kayıpsız geçen Yeni Malatyaspor, bu hafta 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Ligin birincisi ve ikincisi arasındaki bu maç 6 puanlık bir maçtı. Ancak maaelesef Yeni Malatyaspor, bu önemli fırsatı değerlendiremedi. Seyircisinden yoksun bir şekilde sahaya çıkan futbolcuların hırsının yüksek oluşu kırmızı karşı da beraberinde getirdi. Maçın 55. Dakikasında rakibine faul yapan Ersin Veli, kalan 35 dakikalık bölümün 10 kişiyle sürdürülmesine sebep oldu. Geçtiğimiz maçta sarı kart dahi görmeyen takımın birkaç sonra oynanan bir başka maçta 1 sarı bir de kırmızı kart görmesi, hiç te hoş olmadı.

YÖNETİM ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPSIN
Feyyaz Hoca'nın bu gereksiz kartlar konusunda bir önlem alacağını düşünüyorum. “Feyyaz Hoca futbolcularla ve oyunla ilgili önlem alması gerekiyor da, yönetimin önlem alması gerekmiyor mu? diyenlerin olacağını düşünüyor ve biliyorum. Yönetimin alacağı tedbir kulübü en az zararla ligden çıkarmak için olası haksızlıkların önüne geçecek icraatlara imza atması gerekmektedir. Yeni Malatyaspor yönetiminin acil olarak bu işe eğilmesi gerekmektedir. Hakem hatalarından çokça çekmiş bir kulübün yöneticilerinin bu hataların asgariye indirilmesi için gereken adımları atmasını bekliyoruz. Ancak maalesef Yeni Malatyaspor yönetimi halen aklı bir karış havadaymış gibi bir görüntü sergiliyor. Bakın yönetimdeki bir kişiden örnek verelim. Bu zat Adil Gevrek'i dolduruşa getirerek, başkanının, kulübünün ve seyircisinin ceza almasına sebep olan kişidir. Bu konuları az-çok takip edenler kimden bahsettiğimi iyi bilecektir. Bu zat, Adil Başkana, kulübe ve kendisine ceza veren Futbol Federasyonu'nu pek ciddiye almamışa benziyor. Bunu nereden çıkardığımı soracak olursanız, sözkonusu zat, yakınlarıyla bulunduğu bir toplantı esnasında alınan cezalarla dalga geçme yoluna gitmiş. Verilen 440 günlük cezanın azaltılmasını istemesi gerekirken, “Niye 440 gün verdiler? 444 gün ceza verselerdi en azından Malatya'nın plakasını yakalamış olurduk.” Sözlerini sarf etmiştir. Bu sözlerin ciddiyetle uzaktan yakından bir alakası yok. Ancak eğer bir kulübü yönetiyorsan ettiğin sözün nereye gittiğine bir bakacaksın. “Ben espiri yapmıştım” deme lüksünüz yoktur. Bu bahsettiğimiz zatın da aslında bir kabahati yok. Çünkü böyle ne dediğini bilmeyen insanları o yönetime alan Sayın Adil Gevrek'tir en büyük kabahatli. Takımın, taraftarın ve kulübün ceza almasının bir numaralı müsebbibi olan, hatta Adil Başkanı da cezalılar sınıfına dahil ettiren böyle birinin yönetim kurulunda ne işi olabilir? Şov yapacaksa başka konularda yapsın şovunu. Yeni Malatyaspor'un üzerinden hatta cezanın üstünden şaka yapma yolunu seçmemelidir.

Bu konuda Adil Başkanın bir şeyler yapması gerekiyor. Ya bu adamın sesini kesin, ya da yönetimden ilişiğini kessin. Yeter artık, Yeni Malatyaspor'u kullanarak kendine prim yapan insanlardın bıktık.

ÖNCEKİ YÖNETİMLERİN DÜŞTÜĞÜ HATAYA DÜŞMEYİN
Sayın Başkan, Yeni Malatyaspor'un başına geçtiğiniz günden beri sizi destekleyen yazılar yazdım. Ancak siz halen Malatya'nın hayrına hareket etmeyen insanların sözleriyle hareket ediyorsunuz. Yeni Malatyaspor'un önceki başkan ve yöneticilerinin düştüğü yanlışa düşüyorsun. Kulübü profesyonel bir anlayışla yönetmenizin vakti gelmiştir. Hatta geçiyor. Yeni Malatyaspor'u ciddi bir parayla geldiniz. Bu ciddi rakamı şimdi burada telaffuz etmiyorum. Ancak siz de artık kendinize bir çeki-düzen verin. Kulübü kurumsal bir kimliğe taşımalısınız. Sizden önceki yönetimlerin düştüğü hataya siz düşmeyin.

Bu arada sayın Başkan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin başkanlık koltuğunu da işgal ediyorsunuz. Bir koltukta 2 karpuz bulunmaz atasözü boş yere söylenmiştir. Siz de önce Yeni Malatyaspor'a ardından da MASTÖB'e başkan oldunuz. MASTÖB Genel Başkanlığı Görevine geldiğiniz günden bugüne kadar kaç toplantı organize ettiniz? Kaç tane toplantıya iştirak ettiniz?

MASTÖB demişken, geçtiğimiz günlerde MASTÖB Esenler Şubesi'nin organize ettiği bir toplantı vardı. Bütün Malatya'yı kucaklaması gereken MASTÖB'ün şube yöneticilerinin siyasi şov alanına çevirdiği toplantıda Ak Parti propagandası yapılmışı. Adil Başkan lütfen Yeni Malatyaspor Malatya için önemlidir. Yeni Malatyaspor Malatya için önemli olduğu kadar MASTÖB'ün de önemi büyüktür. Malatya'nın tamamını kucakladığınızı iddia ediyorsunuz. Bu tip şov organizasyonlarına izin vermeyin lütfen.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!