dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Bakan Tüfenkci: 'Zihinlerdeki ve mekanlardaki engeller 16 Nisan'da kalkacak'


Bakan Tüfenkci: 'Zihinlerdeki ve mekanlardaki engeller 16 Nisan'da kalkacak'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Birliği, beraberliği, kardeşliği ön plana çıkarmamız lazım. Güçlü meclis, güçlü yargı ve güçlü hükümetlerin olması için, hem zihinlerde hem de mekanlarda engellerin kaldırılması için, işte tam da bu yüzden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylaması kapsamında Battalgazi Belediyesinin düzenlemiş olduğu 'Engelsiz Yaşam Merkezi' temel atma töreni programına katıldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi temel atma töreni esnasında Bakan Tüfenkci'ye Malatya Valisi Mustafa Toprak, Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve protokol üyeleri eşlik etti.

"Battalgazi'miz mazimize layık, istikbaline hazırlanıyor"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Engelsiz yaşam merkezimizin temelini atıyoruz. Yaklaşık 5 bin metre kapalı alana sahip bölgenin en modern engelsiz yaşam merkezi kampüsünü hayata geçiriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın, engelsiz bir yaşam sürebilmeleri adına, onların duygularına tercüman olabilmek biz şehrül eminlerin görevi. Sosyal Belediyecilik kapsamı içerisinde Battalgazi'miz mazimize layık, istikbaline hazırlanma noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Engelsiz bir Türkiye için hep birlikte evet"

Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Çok önemli bir yaraya parmak bastığı için Selahattin Gürkan başkanıma teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çok önemli reformlar yaptık. Bu reformlar arasında duaya en mazhar olan engelli kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalardır. Sosyal devlet kavramının içi 15 yıl öncesine kadar boştu. Biz bugün 45 milyon TL sosyal hizmetler için bütçe ayırıyoruz. 15 yıl boyunca engelsiz Türkiye inşa etmeye çalıştık. Ak yönetimlerin tamamı engelsiz, sosyal devlet anlayışıyla çalışıyor. Malatya'mızda otistik ve görme engelli çocuklarımız için modern okullar yapıyoruz. Türkiye'mizin önündeki engelleri kaldırmak için, vatan için, millet için, bayrak için, engellilerimiz, Malatya ve Battalgazi için 16 Nisan bütün engellerin kaldırıldığı tarih olacak. Engelsiz bir Türkiye için hep birlikte 'evet' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Engellilerimiz için belediye olarak elimizden gelen hizmetleri veriyoruz, vermeye de devam ediyoruz. Bu tesisin engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Güçlü meclis, güçlü yargı ve güçlü hükümetler zamanı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Engelsiz Yaşam Merkezinin milletimize Battalgazi'mize, Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek başlamak istiyorum. Gerçekten enlerin Belediye Başkanı olan Selahattin Gürkan Battalgazi için, bölge için, ilimiz için önemli çalışmalar yapıyor. Bu tesisin kazandırılmasıyla birlikte önemli bir eksikliğin giderileceğini görüyoruz ve bu noktada başkanımızın gayretlerine teşekkür ediyoruz. Bizler de mümkün olduğunca bu tip yatırımların ilimize fazlalaşması noktasında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin de yakın zamandan hayata geçireceği engelsiz yaşam merkezi Malatya'mız için gerçekten önemli bir yere sahip olacak" ifadelerini kullandı.

"Biz engelleri kaldırmak için varız" diyen Bakan Tüfenkci, "AK Parti hükümetleri olarak kurulduğumuz güden bu yana Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda biz hem siyasi engelleri hem de fiziki engelleri kaldırdık. Türkiye'yi engelsiz bir ülke konumuna getirmek için gece gündüz demeden çalıştık. Önemli olan fiziki engellerin kaldırılması değil zihinsel engellerin kaldırılmasıdır. Sizin zihinlerinizde bariyer varsa fiziki engelleri kaldırmanın bir önemi yoktur. Buradaki engelli kardeşlerimizin ben biliyorum ki zihinleri berrak, özgür, yaşam dolu, ülke sevdası dolu, vatan sevdası dolu. Biz bir yandan engelsiz yaşam merkezleri kurarken, terör örgütleri milletin önüne bariyerler koyarak, çukurlarla engeller çıkartarak hayatı yaşanmaz hale getirerek gerçekten millet iradesi üzerinde ipotek koymaya çalışıyor. Bugün Şırnak'ta 3 şehidimiz var. Cenap-ı Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. O terör saldırısını da şiddetle ve nefretle kınıyorum. İşte biz burada engelleri kaldırırken insanların yaşam sevincini yeşertmeye çalışırken birileri de orada mayınlarla, bombalarla insanların yaşam sevincini söndürüyor. Allah'ın izniyle biz her türlü terör örgütüyle sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Onların kökünü kazıyacağız. Terör esasında insanlık suçudur. Terörün dini ve milleti olmadığını hep söylüyorduk. İnsanlığın teröre karşı tek vücut olması gerektiğini ifade ediyorduk. Rusya'da yaşanan terör saldırısını gördünüz. Orada yapılan da insanlığa karşı yapılmış bir terör saldırısıydı. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyor ve saldırıyı nefretle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

"Nereden gelirse gelsin, kim adına yapılırsa yapılsın terörün her türlüsüne karşıyız" vurgusunda bulunan Bakan Tüfenkci, "Siyaseti birleştirmek için, huzur için, barış için, kardeşlik hukukunu geliştirmek için 16 Nisan'da sandıklarda 'evet' oyu kullanmalıyız. Bizim millet olarak kalkınmamız lazım. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' diyoruz. Bu sistemde yüzde 50+1 alamayan, toplumla uzlaşamayan, sistem içerisinde yer bulamayacak. Zira değerlerimizi temsil etmeyen Türkiye ortalamasını yakalayamayan hiç kimsenin iktidar olma şansı yok. Onun için 'evet' diyoruz. Birliği, beraberliği, kardeşliği ön plana çıkarmamız lazım. Güçlü meclis, güçlü yargı ve güçlü hükümetlerin olması için, hem zihinlerde hem de mekanlarda engellerin kaldırılması için, işte tam da bu yüzden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz" ifadelerini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!