dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

Bakanlık, STK'ların başarısı...


Bakanlık, STK'ların başarısı...
Yeni Kabine’de iki tane Malatyalı bakanın yer almasının yankıları devam ediyor. Konuyla ilgili Malatya Time’a açıklamalarda bulunan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, yeni hükümetteki Malatyalı bakanların varlığından dolayı memnun olduklarını söyledi.
Narin

MALATYA TIME / ÖZEL
Malatya'nın 2 tane cumhurbaşkanı, çok sayıda bakan ve bürokrat yetiştiren önemli bir şehir olduğunu aktaran Adil Gevrek, “Bugün kadar ülkemize yön veren isimleri bağrından çıkarmış Malatya'mızın kabinede temsil edilmiyor olması bizi ziyadesiyle rahatsız ediyordu. Çünkü Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'dan sonra kurulan kabinelerde Malatyalı bir bakanımız olmamıştı. Sadece sayın Recai Kutan beyefendi kısa bir dönem bakanlık yapmıştı. Bu kısa sürenin ardından yaklaşık 19 yıl boyunca maalesef kabinede üyesi bulunan iller arasına girememiştik.” şeklinde konuştu.

STK'LARIN BAŞARISI

Türkiye Cumhuriyeti'nin son 19 yılının bakanlar kurulunda bir temsilcilerinin bulunmuyor olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Adil Gevrek, “Bu rahatsızlığımızı bulunduğumuz her toplantıda veya basın açıklamalarında dile getirmeye çalıştık. Sadece biz de değil, Malatya Eğitim Vakfı, Malatya Dernekler Federasyonu ve Malatyalı İşadamları Derneği gibi sivil toplum örgütlerimiz de bu rahatsızlığı dile getirmiştir. Bu saydığım sivil toplum örgütlerimizin ve bizim ortak hareket etmemiz neticesinde seçimlerde Malatyalı adaylarımızın sayısını bir hayli artırdığımızı düşünüyorum. Nitekim seçim sonrası yapılan değerlendirmelerde de bu ortak hareket etmeyle ilgili olumlu gelişmeleri görmeye de başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Malatyalı milletvekili sayısının bir hayli arttığına şahitlik ettik. Malatyamız bu dönemde Meclis'e daha çok temsilci göndermiş oldu. Burada tekrar birlik ve beraberlik önemine dikkat çekmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ülkemize ve milletimize daha faydalı işlere imza atmış olduk. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
BAKANLIK TALEBİMİZİ HER YERDE DİLE GETİRDİK

Ak Parti'nin katıldığı ilk seçimden itibaren Malatyalılar'dan büyük teveccüh gördüğünü belirten Adil Gevrek, “Ak Parti kurulduğu günden itibaren Malatyalılar'ın gözünde müstesna bir yer edinmiş, ancak kurulan hükümetlerde bir türlü temsil edilememiştir. Geçtiğimiz dönemde ve önceki dönemlerde de bu rahatsızlık vardı. Geçtiğimiz dönem milletvekilimiz sayın Öznur Çalık'ın genel başkan yardımcılığı gibi bir göreve getirilmiş olması olumlu bir gelişmeydi. Ancak bu olumlu gelişmenin neticesini bakanlar kurulunun teşkilinde de görmek istemiştik. Bu isteğimizi bütün sivil toplum örgütlerimiz hep birlikte hemen her yerde dile getirmişti. Sivil toplum örgütleri olarak, hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de sayın Başbakanımıza bu konuyla ilgili defalarca istekte bulunduk. Katıldığımız bütün toplantılarda bunu söyledik. Malatya olarak bakanlık istediğimizi söyledik. Daha önceleri de bu rahatsızlık vardı. Ancak her kafadan ayrı ses çıkıyordu. Sivil toplum örgütlerimizin her biri ayrı telden çalıyor, siyasilerimiz de bu laf kalabalıklarından pek de rahatsız olmuyordu. Sivil toplum örgütleri olarak, bu dönem ayrı ayrı konuşmak yerine, ayrı ayrı hareket etmek yerine bir bütün olarak hareket etmeye başladık. Sonuçta da istediğimiz vekilliklere de bakanlıklara da sahip olduk.” dedi.

KENDİLERİNE EMANET EDİLEN MAKAMLARIN HAKKINI VERECEKLERDİR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci'nin başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirten Adil Gevrek, “Malatyalılar bu güne kadar kendilerine verilen işlerin hakkını vermeye gayret göstermiş ve bunda da başarılı olmuş insanlardır. Yeni kabinedeki bakanlarımız da kendilerine emanet edilen bu makamların hakkını vereceklerdir. Onların başarısı hepimizin başarısıdır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti'nin, ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyor, yeni bakanlarımızı da tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!