dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

Başarılı hocalar eğitim verdi


Başarılı hocalar eğitim verdi
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri TÜBİTAK-2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen eğitim programına katıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, eğitim programına Türkiye'nin değişik üniversitelerinden alanlarında başarılı birçok hocanın katıldığını söyledi.
Narin

 

HABER MERKEZİ -MALATYA

TÜBİTAK-2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine, Bilimsel Proje Hazırlama ve Araştırma Metodolojisi Eğitimi verildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, eğitim programına Türkiye'nin değişik üniversitelerinden alanlarında başarılı birçok hocanın katıldığını söyledi.

"YERİNİZDE OLMAK İSTERDİM"
Program kapsamında 7-8 tane araştırmacının öğrencilere ders vereceğini belirten Prof. Kızılay,
"Tıp Fakültemizden de Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Süleyman Sandal ve Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin hocalarımız eğitim programında yer alacak. Öğrencilerimizin yerinde olmak isterdim. Şu sıralarda oturup hocalarımızdan araştırmanın temel metotlarını, teknik bilgilerini dinlemek isterdim" şeklinde konuştu.

EN GÜZEL FAKÜLTELERDEN BİRİYİZ
Hacettepe Üniversitesinde okurken kendisinin de düzenlenen iki eğitim programına katıldığını anlatan Rektör Kızılay, "O programlar 3-4 günlük kurslar değildi. Bir dönemlik kurslardı. O kurslarda köpekler üzerinde çalışma imkanı belirlerdik. Araştırma açısından ziyade araştırmacılara yardımcı olmak için görev yapardık. Tıp Fakültemiz Türkiye'nin en güzel fakültelerden birisidir" ifadelerini kullandı.

2016'DA 229 NAKİL GERÇEKLEŞTİ
Karaciğer naklinde dünyada ikinci, Avrupa'da ise birinci olduklarını belirten Kızılay, "Türkiye'de araştırma imkanları çok ileri düzeylere ulaştı. Bundan sonra daha da ileri noktalara ulaşacak. Sadece eksiğimiz endüstriye, sanayiye tıp alanında kullandığımız cihazları, ekipmanları yurt dışından almamız. Biz tanı da ve tedavide gayet iyiyiz. Tıp Fakültemiz karaciğer naklinde dünyada ikinci, Türkiye ve Avrupa'da ise birincidir. 2016'da 229 karaciğer nakli gerçekleştirdik. Bunların yüzde 80'i canlıdan canlıya yapıldı. Karaciğer naklindeki başarı oranımız yüzde 82'nin üstündedir. Türkiye'de tıp alanında iyiyiz. Ancak sanayi noktasında çok eksiğimiz vardır" değerlendirmesinde bulundu.


Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve etkinlik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!