dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

Başkan Çalışkan amaçlarından bahsetti


Başkan Çalışkan amaçlarından bahsetti
Çalışkan, derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında konuştu.
Narin

Malatya Oto Kiralamacılar Derneği (MOKİ-DER) Başkanı Nevzat Çalışkan, derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında konuştu.

MOKİ-DER Başkanı Nevzat Çalışkan, 1996 yılında başlayıp hızla gelişerek büyüyen Malatya oto kiralama sektörünün bugün yaklaşık olarak bin 500 araç ile piyasadaki araç kiralama talebini karşılamaya çalıştığını ifade etti. Çalışkan, "Günü birlik veya kısa süreli seyahatlerin oluşturduğu il içi ve iller arası araç talebi, içinde bulunduğumuz sektörün büyüyüp serpilmesini kaçınılmaz hale getirdi. Büyüme ile birlikte kurumsallaşma ihtiyacı da doğdu" şeklinde konuştu.

Çalışkan, derneğimizin birinci amacının, bir taraftan oto kiralamacı paydaşların koordineli hareket etmesini kolaylaştırırken diğer taraftan paydaşların talep ve çıkarlarını kurumlar, kuruluşlar, şirketler nezdinde ortak muhatap olarak temsil etme görevini üstlenmek olduğunu söyledi. Çalışkan, "İkinci amacımız, bu kurumsallaşma ile birlikte güven inşa etmektir. Malumunuz, yaşanan terör olayları bir kez daha gösterdi ki vatandaşlara hizmet amaçlı kurulan oto kiralama firmalarının bünyesinde bulunan araçlar, ortak güvenliğimizi tehdit eden noktalar tarafından hedef olarak seçilmektedir. Oluşturduğumuz iletişim ve haberleşme ağları ile bu tür öngörülemeyen potansiyel tehditlerin farkına olabildiğince erken vararak, bunu gerekli devlet güvenlik birimleri ile koordineli şekilde yürüterek hem kamuoyu nezdinde hem de müşterilerimize karşı güven ortamına yardımcı bir görev icra etmekteyiz. Son olarak üçüncü amacımız, kayıt dışı araç kiralayan kişilerin denetim altına alınmasıdır. Her bir paydaşımız iş yeri kirası, kurum kirası, araç kiralamadan elde edilen karın vergilendirilmesi, oto kiralama sigortası gibi meşru ticaretin kriterlerini yerine getirerek iş görmektedir. Bunları yerine getirmeyerek piyasada kaçak olarak çalışan, ticari olmayan araçları ticari amaçlar için kullanan bu tür oluşumların önünü kesmek ve mümkünse legal ticaretin sınırları içinde hareket etmelerini sağlamak dernek olarak takibini yaptığımız/yapacağımız öncelikli hedeflerimiz arasındadır. MOKİ-DER olarak kurumsallaşmanın boyutlarını ve derinliklerini zamanla güçlendirerek çok daha etkin bir noktaya ulaştırmak için gerekli bütün adımları atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!