dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

Başkan Gürkan, konuşma yaptı


Başkan Gürkan, konuşma yaptı
Gürkan: Malatya değerlerini tanıtmak gerek...
Narin

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya'nın kültürel, tarihsel geçmişini bugünlere taşıyan araştırmacı yazarlara plaket verildi. Törende konuşan Başkan Gürkan Malatya'nın değerlerini tanıtmak gerektiğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törene, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve davetliler katıldı. Programın açılışında konuşan Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz, Araştırmacı Yazar Celal Yalvaç, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Cengiz, Araştırmacı Yazar Mehmet Gülseren ve Şair Hasan Basri Tuncel ile merhum Yazar Hüseyin Çolak, Kul Vahap mahlasıyla bilinen merhum Şair Vahap Salt, merhum Yazar Ahmet Şentürk isimlerinin Malatya'nın 7 çınarı olduğunu belirterek, bu çınarlardan 4'üne, hayatta iken hatırlayarak hizmetleri anısına teşekkür plaketi verildiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya'daki 4 çınar için düzenlenen törenin önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Malatya önemli bir merkez. Malatya'yı tarif ederken ‘Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri diyoruz' Anadolu'yu ana yurt yapan derken de bunun içi boş söz sloganlık bir ifade de değildi. Neticede hakikaten 1071'den 400 yıla yakın önce Anadolu'nun fetih süreci hem kahramanlık destanları yazan Alplerle hem de alperenlerle Malatya ve Battalgazi sancağında başlamıştır. Dolayısıyla burada yetişen değerlerin kıymetini bilmek takdir etmek topluma anlatmak gelecek kuşaklara ve nesillere bu değerlerimizi öğretmek gibi bir sorumluluğumuz ve mecburiyetimiz var. Şairler tabii ki duygularını ve düşüncelerini toplumdaki yaşanan gerçekleri kısa ve özlü veciz sözlerle mazlum ifadeyle sunan kişiler olarak tarif ediyoruz. Tarihimize vurgulayıcı gerek siyaset adamlarına gerek devlet adamlarına gerek edebiyat adamlarına hep ilham kaynağı olan hareket orijini yaratan şairlerin sözleri olmuştur” dedi.

Battalgazi Belediyesi olarak hizmet belediyeciliği anlayışı içerisinde bir belediyecilik hizmetlerimizi yürütmediklerini ifade eden Gürkan, “Kültürel belediyeciliğimiz de aynı hizmet belediyeciliği gibi olamazsa olmazımızdır. Sosyal belediyecilikte aynı hizmet belediyecilik gibi olmazsa olmazımızdır aksine bunlar çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Etkinlikte “Malatya'nın 4 Çınarı” adı altında Celal Yalvaç, Mehmet Ali Cengiz, Mehmet Gülseren ve Hasan Basri Tuncel'e Malatya'ya sundukları hizmetleri anısına teşekkür plaketleri verildi.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç'ın plaketini torunu olan Yeni Malatya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Levent Barış aldı.
Etkinlik, Malatyalı yazar ve araştırmacıların katılımı ile sohbet ve şiirlerin okunması ile devam etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!