dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

Başkan Polat, GS Lisesini ağırladı


Başkan Polat, GS Lisesini ağırladı
Polat, Galata Sanat Projesi kapsamında eğitim ve kültürel faaliyetlerde bulunmak amacıyla Malatya'ya gelen Galatasaray Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerini makamında kabul etti.
Narin

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Galata Sanat Projesi kapsamında eğitim ve kültürel faaliyetlerde bulunmak amacıyla Malatya'ya gelen Galatasaray Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Her yıl belirledikleri plan ve program dahilinde bir kenti ziyaret ederek daha önceden tespit edilen bir okulda çeşitli faaliyetler düzenleyerek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan Galatasaray Lisesi öğrencileri, bu yılki etkinliklerini Malatya'nın Dilek Ortaokulu'nda gerçekleştirdi. Yeşilyurt Belediyesini ziyaret eden Galatasaray Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile bir görüşme yaptı. Galatasaray Lisesi heyetini Malatya'da ağırladıkları için mutlu olduklarını ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Polat, "Eğitime ve gençlere çok büyük önem veren bir hizmet anlayışına sahibiz. Bizim tek hedefimiz okuyan, araştıran, farklı diller öğrenen ve kendisini sürekli geliştiren, bilgi arayışında olan bir gençliktir. Gelecek Hepimizin Projesi kapsamında her hafta bir okula gerçekleştirdiğimiz ziyarette gençlerle bir araya gelip onlarla sohbet edip, fikirlerini öğreniyoruz. Projemizdeki amacımız, gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Gençlerimizin düşünceleri ve fikirleri bizim geleceğimizi belirleyecektir. Gençlerin düşünce kalitesi, fikir kapasitesi, vizyonu hangi düzeyde ise ülkemizin geleceği de bu düzeydedir. Akademik başarılardan çok hayat başarısı daha önemlidir. Ders başarısı tabi ki önemlidir fakat hayat içinde duruş sergilemek, kararlı ve idealist olmak gençlerimizin gelişimi açısından büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZE ANADOLU'YU TANITIYORUZ"

Galatasaray Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zekeriya Çakmak, Galata Sanat Projesi'nin amacının Galatasaray ile Anadolu arasında eğitim ve kültürel anlamda bağ kurmak olduğunu söyledi. Galatasaray'ın kimliği ve değerlerini Anadolu kentlerine ulaştırmak amacıyla başlatılan Galata Sanat Projesi'nin eğitim ve kültürel bir çalışma olduğunu ifade eden Çakmak, "Galatasaray Üniversitesi'ne bağlı bir kurum olarak Galatasaray Lisesi'nin değerlerini ve kimliğini Anadolu'nun çeşitli illerinde ve ilçelerinde tanıtmak amacıyla bu ziyaretleri yapıyoruz. Çocuklarımız arasında TEOG sınavlarında 500 tam puan alıp Türkiye birincisi olanlar var ama hayatın bir başka boyutu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, birçok insanın 'gidilemez, ulaşılamaz' dediği yerlere düzenlediğimiz eğitim-tanıtım gezileriyle doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri yakından görme fırsatı yakalıyoruz. Projemizin ilk ayağını her yıl Kasım ayında İstanbul'un ilçelerinde başlatıyoruz, ikinci ayağı ise iklim şartlarını göz önünde bulundurup Mayıs ayı içerisinde bir ilimizde organize ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Mardin, Nevşehir, Erzurum, Hopa başta olmak üzere birçok kenti ziyaret ederek faaliyetlerimizi buralarda yaptık, gerçekten hem öğrencilerimiz hem de bizler çok şeyler öğrendik. Öğrencilerimizdeki değişimi bu gezilerin sonunda gözlemledik. 58 kişilik öğretmen ve öğrenci kadromuzla birlikte bu yılki etkinliğimizi Malatya'nın Dilek Ortaokulunda düzenliyoruz. Galata Sanat projemizdeki amacımız Galatasaray'ın kimliğini, kültürel değerlerini ve eğitim faaliyetlerini gittiğimiz yereler taşımak, aradaki diyalogu, iletişimi ve köprüyü oluşturmaktır. Eğitim ve sosyal boyutunu içinde barındıran projemiz kapsamında öğrencilerimize Anadolu'daki eğitim hayatını, gündelik yaşamı ve toplum yapısını göstermeye çalışıyoruz bir nevi Anadolu ile bağ kurmaya gayret ediyoruz. Galatasaray Lisesi'nde eğitim anlamında her türlü fiziki yapılanma mevcut, hiçbir eksiğimiz yok ancak biz öğrencilerimize bu dünyada Galatasaray dışında da bir hayat olduğunu göstermek ve İstanbul dışında Anadolu'nun tarihi ve kültürel zenginliklerini öğrenmelerini amaçlıyoruz. Okullarda düzenlediğimiz eğitim çalışmalarında tiyatro, sinema, resim ve müzik gibi atölye çalışmalarımızı buradaki öğrencilerle paylaşıyoruz ayrıca ilçelere kültürel geziler düzenliyoruz. Malatya'da çok güzel misafirperverlik gördük. Dilek Ortaokulu'ndaki eğitim faaliyetlerini Cuma günü tamamladıktan sonra düzenlenecek bir törenle yaptığımız çalışmaları Malatyalılara göstereceğiz" diye konuştu.

Galatasaray Lisesi öğretmenleri ziyaretin sonunda yanlarında getirdikleri hediyeleri Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a takdim ederken, Polat'ta günün anısına öğretmen ve öğrencilere kayısı paketi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!