dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Başkan Polat öğrencilerler bir arada!


Başkan Polat öğrencilerler bir arada!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat öğrencilerler bir arada!
Narin

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ‘Gelecek Hepimizin' projesi kapsamında ziyaret ettiği Konak Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelerek birçok konuda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencileri hayata hazırlamak, amacıyla Konak Anadolu Lisesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Spor Salonunda düzenlenen söyleşide Belediye Başkanı Polat, eğitim, kültür, spor ve çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı.
‘15 Temmuz Milli İrade Direnişi' ile Yeşilyurt Belediyesinin eğitim alanındaki hizmetlerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminden sonra öğrencilerle sohbet eden Polat, dini, milli ve kültürel hassasiyetlerin farkında olan bir genç neslin inşası için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

"GELECEĞİNE YÖN VERECEK"

Hayatın her aşamasının bir mücadele olduğunu, kendi mücadelesinin de çocukluk yıllarından itibaren başladığını belirten Polat, "Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin, kafanıza koyduğunuz her program için mutlaka bir plan yapın ve kararlı olun. Bulunduğunuz yerde inisiyatif almaya, iradeli olmaya özen gösterin. Sözünüz ve inancınız muhakkak olacak. Çünkü hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarıya giden yolun anahtarı, planlı çalışma, mücadele ve okumaktan geçmektedir” ifadelerini kullandı.

"ECDADIMIZA LAYIK..."
Öğrencilerin değer ve potansiyellerini önemsediklerini vurgulayan Polat, gençlerin önemli bir hazine olduğunu, geleceğe umutla bakmaları gerektiğinden bahsederek, “Gelecekle ilgili öngörümüz, davamız, dünyaya söyleyecek sözümüz mutlaka olmalıdır. Çünkü biz öyle güçlü bir neslin torunlayız ki, bizim ecdadımız üç kıtaya at sırtında adalet, ilim, irfan, köprü, kervansaray, imar ve bilgelik götürmüştür. Barış ve huzur ekseni etrafında dünyaya hükmeden ecdadımıza layık olmak biz torunlarına düşen öncelikli görevdir. Gelecek davası olan, geleceğe yönelik söz ve fikri olan bir gençlikten oluşacak millet kavramına mutlaka ulaşmalıyız. Geçmişimizle tabii ki övüneceğiz ama bu yeterli değil, dünyaya adalet dağıtmış bir neslin torunları olarak çalışarak, kafa yorarak, değerlerimizin farkında olarak sürekli mücadele etmeliyiz” dedi.

Gençlerden en az iki farklı dil öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Polat, “ Dünyamız çok hızla gelişiyor kendisini sürekli geliştiren toplumlar geleceğe daha umutlu bakar. Gençlerimiz Türkçenin yanı sıra en az iki farklı dil öğrenmeyi kendisine hedef koymalıdır. Rekabette öne geçmenin formülü farklılığınızı ortaya koymaktan geçer, sizlerde farklı diller öğrenerek dünya toplumlarını iyi analiz ederek farklı alanlarda başarılarınızı ortaya koyabilirsiniz. Hangi alanda okursanız okuyun farklı diller öğrenmezseniz yerinizde sayarsınız. Lise yıllarında farklı dilleri öğrenmek için büyük fırsattır, zamanınızı boşa geçirmeyin, derslerden arta kalan zamanlarda dil öğrenmek için çaba harcayın” şeklinde konuştu.

Belediye olarak gençlerin gelişmesine katkı sunacak her türlü projenin içerisinde yer almaya özen gösterdiklerini sözlerine ekleyen Polat, “Gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine imkan tanımak, yeteneklerini geliştirmek ve sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirerek, şehre sahip çıkma duygularını güçlendirmeye önem veriyoruz. Bizler bugün, toplumun yaşamını kolaylaştırma amacı ile yaptığımız çalışmaları gelecek kuşaklara bırakabilme gayesini taşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız her hizmeti, attığımız her adımı sadece bugünü düşünerek değil, geleceği düşünerek planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.


45 dakika süren programda öğrencilerin eğitimden sosyal sorumluluk projelerine, ekonomiden çevre projelerine kadar merak ettikleri sorulara Başkan Polat içtenlikle yanıt verdi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Polat, öğrencilerle öz çekim yapıp, sohbet etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!