dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63098.151$

'Beynimiz otoyol gibiyse' o zaman başarı geliyor..


'Beynimiz otoyol gibiyse' o zaman başarı geliyor..
Davranış ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, 'Beynimiz otoyol gibiyse, o zaman başarı geliyor. Ama tek şeritli, kıvrımlı, dağ yolları gibiyse orada başarı dediğimiz şey açıkçası bizi zorlayan etkenler oluyor' dedi.
Narin

Malatya'daki BrainFit Studio'da eğitim semineri veren Davranış ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, başarıya giden yolu anlattı.

Uysal, “Toplum ya da veliler olarak çocuklarımızdan başarı bekliyoruz. Herkes aslında bu kelimenin peşinden koşuyor. Çocuklarımızdan sınavlarda başarılı olmasını bekliyoruz. Aile ve çevresel ilişkilerinde başarılı olmasını istiyoruz" diye konuştu. Uysal, başarının birçok öncülünün olduğunu kaydederek, bir çocuğun başarılı olabilmesi için zihnindeki bölümlerin düzgün ve koordineli bir şekilde çalışıyor olması gerektiğini dile getirdi.

DİKKAT ÖNEMLİ

Ailelerin, çocuklarına baktıklarında 'dikkatlerinin yaşına göre gelişmiş mi?' sorusunu kendilerine sormaları gerektiğine dikkat çeken Uysal, “Dikkat olmadan açıkçası bir şey olmuyor. Dikkatten sonra 'Acaba çocuğumun algılaması nasıl?', 'Çocuğumuzun hafızası ne durumda?' Aileler olarak bu sorulara net cevaplar verebiliyorsak, işte çocuğumuzdan bir sonraki aşama olan başarıyı bekleyebiliriz. Bu sorulara muğlak cevaplar veriyorsak ya da verdiğimiz cevapların içerisinde 'değiller' varsa işte o zaman öncelikle bir durup, bu alanları çocuğumuz için tespit edip, geliştirmemiz gerekiyor ki, çocuklarımızın başarısı oluşsun. Çocukların beyinlerinin sürece hazır olup olmadığını öğrenmek gerekir. Beynimiz otoyol gibiyse, o zaman başarı geliyor. Ama tek şeritli, kıvrımlı, dağ yolları gibiyse orada başarı dediğimiz şey açıkçası bizi zorlayan etkenler oluyor" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki hafta TEOG sınavlarının olduğunu hatırlatan Dr. Mehmet Engin Uysal, “Velilerimiz ve çocuklarımız bu anlamda heyecan yaşıyor. Bazı çocuklarımız kaygılı. Ailelerimiz ise çocuklarından daha çok kaygılı. Bu kaygı ya da sınava ilişkin korku aslında bir sonuç. Bunun nedenlerinden bir tanesi çocukların üzerindeki aşırı baskı, ikincisi ise çocuklarımızın bu anlamda zihinlerinin, beyinlerinin henüz hazır bulunmayış hali. Dikkat, algı, hafıza, hafızadan tekrar geri getirme gibi eğer özellikler çocuklarımızda kıvrımlı, tek şeritli yollar gibiyse işte o zaman problemler, kaygılar, odaklanma problemleri ortaya çıkıyor. Dolayısıyla sonuca geldiğimizde, eğer bu anlamda bir sınav başarısı istiyorsak, öğretmenlerin verdiği ödevlerin hızlı bir şekilde yapılıp, bitirilmesini istiyorsak, okul korkusunun ortadan kalkmasını istiyorsak, öncelikle ve öncelikle çocuklarının beyinlerinin bu sürece hazır olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.



“ÇOCUKLARIMIZIN ZİHİNLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Uysal, yaptıkları egzersizlerle çocukların zihinlerini geliştirdiklerini kaydederek, "BrainFit Studio'da yaptığımız ilk önce çocuklarımızın gelişimsel olarak envanterlerle beyinlerinin bu süreçlere hazır olup olmadığını ölçmek. Bu anlamda 29 alt parametrede gelişimsel olarak bunlar normal mi, normalin altında mı, normalin üstünde mi? Öncelikle bunlara bakıyoruz. Velilerimizin problem yaşadığı ve bilincimizde olan dikkat ile ilgili bölüm bir sonuç mudur? Sonuçsa da bunun alt nedenleri nelerdir? Bunları ortaya koyuyoruz. Çocuğumuzun yaşadığı kök problemi ortaya koyup, ondan sonrada o kök problemi ortaya çıkarıp, ona ilişkin egzersizlerle çocuklarımızın zihinlerini geliştiriyoruz" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!