dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63787.307$

'Bir çocuk da sen giydir' e yoğun ilgi


'Bir çocuk da sen giydir' e yoğun ilgi
Kampanyada toplanan 500 koli yardım paketi Suriyeli ailelere teslim edilecek.
Narin

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ülkelerindeki savaştan kaçarak Malatya'ya gelen Suriyeliler için başlatılan “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” yardım kampanyası tamamlandı. Kampanyada toplanan 500 koli yardım paketi Suriyeli ailelere teslim edilecek.

Geçtiğimiz kış ayında düzenlediği kampanya ile 250 aileye yiyecek, giyecek ve ilaç yardımında bulunan Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” yardım kampanyası kapsamında muhtarlıklar, okullar, camiler ve yeşil konak eğitim merkezlerinde yardım noktaları oluşturuldu. Duyarlı vatandaşlar tarafından bırakılan battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışlarının paketleme işlemi Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezinde yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kampanyada toplanan yardımların kutulama işlemlerinin gerçekleştiği Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezini ziyaret ederek, yardım kampanyasına ilişkin bilgiler aldı.

Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile birlikte yardımların paketlendiği depoda incelemelerde bulunan Başkan Polat, duyarlı vatandaşlar tarafından yapılan yardımların paketlendiğini ifade etti. Polat, “Projenin hedefi ilimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatmaktır. Vatandaşlarımız, cami imamlarımız, muhtarlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz imkanları doğrultusunda yardım kampanyasına katkı sağladılar. Battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışlarıyla 500 koli yardım malzemesi toplandı. Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde bu yardımlar paketlendi. Gerek biz gerekse de yardım kuruluşları aracılığıyla bu yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Yardım kampanyasına katılan Yeşil Konak Eğitim Merkezleri idarecileri, öğretmenlerimizi, minik yavrularımızı ve duyarlı tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Şahnahan mahallemizin bu projede motor gücü temsil etmesi ayrı bir güzelliktir. Geçen sene sadece Şahnahan'da gerçekleşen yardım kampanyasını bu yıl genişleterek Beş Yeşil Konak Eğitim Merkezlerimizin bu projeye dahil olmasını sağladık. Hz. Muhammed ( SAV) Hadis-i Şerifinde ‘Veren el, alan elden üstündür' ve ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' diye buyuruyor. Bizler böyle bir anlayışa sahip bir dinin mensuplarıyız. Bizim dinimiz, medeniyetimiz, geleneklerimiz, kültürümüz komşuya ve yardıma ihtiyacı olana el uzatmamız gerektiğini öğretmiştir” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!