dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2428.7
  • BIST
    9708.26
  • BTC
    66107.29$

Bu vadi literatüre geçmeli


Bu vadi literatüre geçmeli
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi'nin doğa harikası olduğunu söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Levent Vadisi, Türkiye’de tanındıktan sonra dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmelidir” dedi. Tüfenkci, ekstrem sporların icra edildiği Levent Vadisi’nde ip üzerinde bir dünya rekorunun kırıldığını da hatırlattı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ilçesi Levent Vadisi'nde düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali'ne iştirak etti. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, bu tür aktivitelerin Levent Vadisi'nin tanıtımına katkı sunduğunu belirterek, “Ekstrem sporların gösterildiği ve icra edildiği Levent Vadisi'nde bildiğiniz üzere son olarak ip üzerinde bir dünya rekoru kırıldı. Vadinin tanıtımına katkı sunan bu tür rekor denemelerini gerçekleştiren, yine yamaç paraşütü gibi etkinliklerle vadinin tanıtımına katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA BİR VADİ
Levent Vadisi'nin dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, “Gördüğünüz gibi vadimize ciddi anlamda ilgi var. İnşallah buraların düzenlenmesiyle beraber bu vadinin Türkiye'de tanındıktan sonra dünya çapında bir vadi olarak literatüre geçmesi önemli. Bu tür aktivite ve etkinliklerin hem Levent Vadisi hem Akçadağ'ın hem de Malatya için önemli olduğunu düşünüyoruz. Levent Vadisi içerisinde barındırdığı mağaralarıyla, yürüyüş yollarıyla ve diğer aktivitelerle mevcut vadilerin içerisinde sıyrılan bir konumda" şeklinde konuştu.

VADİYE SAHİP ÇIKALIM
Tarihinin eskilere dayanması, jeolojik yapısı ve farklı kaya tiplerinin Levent Vadisi'nin önemini artırdığını aktaran Bakan Tüfenkci, “Levent Vadisi şehre ve karayoluna çok yakın. Yine havaalanına çok yakın bir vadimiz. Dolayısıyla ulaşımı kolay bir vadi. Güvenlik anlamında da gerçekten güvenli bir vadi. Netice itibariyle Türkiye'de bu vadinin kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Şehir olarak el birliğiyle bu vadimize sahip çıktığımızda Levent Vadisi'ni hak ettiği yere ulaştırabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

TÜM ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ
Bakan Tüfenkci Malatya temasları kapsamında Doğanşehir Hüsne Küçük Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan ve vatanın şehit kanlarıyla kurtulduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi. Bakan Tüfenkci, eğitim, çalışma ve gayretle ülkenin yükseleceğine işaret ederek, “Dünya milletleri arasında Türk milletini hak ettiği yere getireceğiz. Eğitim çok önemli, kız çocuklarımızın eğitimi çok çok önemli. Onlar anne onlar geleceğimizin teminatı, gelecek nesillerin teminatı. Onun için eğitimli olmaları, kendilerini yetiştirmeleri bu vatana katkı sunmaları her şeyden önemli" ifadelerini kullandı.

BAŞIMIZ DİK MÜCADELE VERMELİYİZ
Gençlerin dünyayla rekabet edebilmesinin gerekliliğini anlatan Bakan Tüfenkci, gelecek nesilin vatanını, milletini seven insanlar olarak yetişmesi ve mücadelesini başı dik olarak her alanda vermesi gerektiğini kaydetti.
Bakan Tüfenkci, bireylerin insani değerlere sahip olmasının önemine değinerek şöyle devam etti: "Önemli olan vatanı, milleti için varını yoğunu ortaya koyabilmek. Önemli olan bu vatanın bağımsızlığını sağlayacak, aklını kiraya vermeyen nesiller yetiştirebilmek. Çünkü biz 15 Temmuz'da bunun acısını çektik. Nice gençlerimiz aklını çalıştıramadığı için aklını kiraya verdiği için adeta programlanmış, ele geçirilmiş bilgisayarlar gibi düğmeye bastığında kendi anne babasına, akrabasına, yakınlarına kurşun yağdırabilecek kadar alçalan, bomba atabilecek kadar alçalan bir neslin de yetişmesini doğrusu istemiyoruz. Onun için memleket sevdası onun için insan sevdası onun için devlet sevdasının ne kadar önemli olduğunu bilinci içerisinde nesiller yetiştirmemiz lazım"

İMAM HATİP BAŞARININ ADRESİ
İmam hatip liselerinin dini ve ahlaki değerleri yerine getirmekle birlikte Türkiye'de önemli eğitim başarılarını da yakalamış kurumlar olduğunu belirten Bülent Tüfenkci, "Kimi zaman devlet düşmanı ilan edildi kimi zaman olması gereken gibi Milli Eğitim'e bağlı bir okul olarak kabul edildi kimi zaman da çok çok abartıldı. Onun için günümüzde imam hatip liseleri de kendi markasını oluşturmuş okullar olarak eğitim hayatına devam ediyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer katılımcılar lisenin temelini birlikte attı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!