dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.22
  • ALTIN
    2247.2
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    65685.4$

Bu vahşet insanlığa sığmaz


Bu vahşet insanlığa sığmaz
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Malatya İl Temsilcisi Filiz Yenier Erdem, Akçadağ ilçesinde çok sayıda kedi ve köpeğin siyanürle öldürüldüğünü iddia etti. Erdem, hayvanların vahşice öldürülmesinin insanlığa sığmayacağını kaydederek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ – MALATYA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde çok sayıda kedi ve köpeğin siyanürle öldürüldüğü iddiası ile ilgili konuşan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Malatya İl Temsilcisi Filiz Yenier Erdem, hayvanların vahşice öldürülmesinin insanlığa sığmayacağını kaydederek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

ÖLÜMDE SİYANUR ŞÜPHESİ
Yapılan ilk belirlemelere göre hayvanların siyanür ile öldürüldüğünün anlaşıldığını ileri süren Erdem, “Pazar günü Akçadağ ilçesine 15. Orman ve Su İşleri Müdürlük ekipleriyle gittik ve acı bilançoyu gözümüzle gördük. Çoğu yakılmış, çoğu gömülmüş olmasına rağmen ölümler devam ettiği için sokaklarda hayvan ölüleri vardı ve yoğun bir kokuya sahipti bölge. Akçadağ halkı ölen hayvanlar karşısında tepkiliydi, yapılan bu insanlık dışı vahşete sessiz kalmadılar. Olay yerinde resmi olarak tutanak da tutuldu" dedi.

IÇ ORGANLARDA KANAMA OLUR
"Onlarca yavru, yeni doğum yapmış anne kedi ve köpek zehirlenerek hunharca katledildi" diyen Erdem, "İlk bulgular siyanürü gösteriyor. Şöyle ki, öncelikle bunu yiyen hayvanın iç organlarında kanama meydan gelir. Sonra sinir sistemi etkilenir. Sinir sistemindeki olumsuzluk sonucu hayvanda kasılmalar ve bunun sonucunda da kalbin ve solunumun durması sonucu ölüm meydana gelir. Ölen hayvanlarda şişme gözlemlenir. Adli rapor kesinleşip madde tespiti yapılacak. Yapılan bu insanlık dışı eylem 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanununu kasten ihlal etmektedir. Akçadağ Belediyesi Başkanı Ali Kazgan'ın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyor ve sorumlu kişileri bulmamızda yardım etmesini istiyoruz. Sumak suça ortak olmaktır vebali ağırdır. Hayvan Hakları Federasyonu olarak, olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

TEK AMACIM HAYVAN SAĞLIĞI
8 yıldır hayvan haklarını korumaya çalıştığını aktaran Erdem, “Benim yegane amacım bu şehirde tek bir hayvanın dahi yaşam hakkının elinden alınmaması, bilinçli bir toplum inşa etmekti. Bu zaman zarfı içerisinde Malatya halkı bilinçlendi ancak bilinçlenmeyenler hala var. Allah'ın bizlere emanet ettiği canlara bu şekilde kıymak hangi vicdana sığar? Yazık, günah. Bunları yapanlar Allah'a nasıl hesap verirler?” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!