dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

Bu zeminde alınan puanlara şükredin


Bu zeminde alınan puanlara şükredin
Zeminin bozukluğu teknik direktörü de isyan ettirdi
Narin

ANALİZ/YORUM: MEHMET AYHAN

Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Yeni Malatyaspor istediği 3 puanı 2 golle almayı başardı. Bu skorla maç fazlasıyla liderliğe yükselen Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında da iyi bir çıkış yakalayacak gibi görünüyor.

Bu günkü yazımıza maçın önemli dakikalarını aktararak başlayalım. Karşılaşmanın 7.dakikasında ceza sahasını karşıdan gören bir noktadan İrfan Başaran'ın kullandığı serbest vuruşta top kalecinin sağından ağlarla buluştu. Maça golle başlayan ve rakibini ezen bir görüntü sergileyen Yeni Malatyaspor'un ikinci gol arayışları da devam etti. Maçın 19. dakikasında Caner Arıcı'nın ara pasında topla buluşan Amutu'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten auta gitti. Sağlı sollu ataklarıyla rakibini bunaltan ve pozisyon üretmeye çalışan Yeni Malatyaspor, aradığı pozisyonu 41. dakikaya kadar bulamadı. Bu dakikada orta sahada topla buluşan Pereira, üst üste çalımlarla ceza yayına yaklaşarak vuruşunu yaptı. Kaleci son anda uzanarak topu kornere çıkardı. İlk yarı 1-0'lık Yeni Malatyaspor üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya daha derli toplu çıkan Mersin İdmanyurdu, Yeni Malatyaspor'a karşı direnç göstermeye başladı. Ancak yine de Yeni Malatyaspor, daha organize hareket ediyordu. 54. dakikada Caner Arıcı'nın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Amutu'nun kafa vuruşunda kaleci topu son anda parmaklarıyla çeldi. Konuk ekibin organize olmayı başardığı nadir ataklardan biri 61. dakikada gelişti. Bu dakikada ceza sahası önünde topla buluşan ligin tecrübeli futbolcularından Sinan Kaloğlu, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. Konuk ekibin bu golünden sadece 3 dakika sonra gelişen Yeni Malatyaspor atağında Amutu ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Pereira, golle neticelendirdi. Maçı 2-1'e getiren Yeni Malatyaspor 90 dakika sonunda 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Bu sonuçla puanını 34 yapan Yeni Malatyaspor, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

ZEMİN, “ARTIK BENİ BIRAKIN” DİYOR

Karşılaşmanın önemli anlarından sonra sahayla ilgili endişelerimiz aktarmak isterim. Yeni Malatyaspor'un evindeki maçlarında zorlanmasının en büyük sebebi olumsuz hava koşullarının yanı sıra, saha zeminin tarlayı andırıyor olmasıdır. Saha zemini o kadar kötü bir hal aldı ki, “Artık bırakın beni” diyor resmen. Yeni stadın bir an önce yetiştirilmesi gerekiyor. Maç sonrası gazetecilere açıklama yapan Teknik Direktör İrfan Buz da aynı konuya dikkat çekti. Oyuncular birer birer sakatlar kervanına katılıyor. Yapılan her maçta bir veya 2 futbolcu sakatlanıyor. Kimisi oyunu terk etmek zorunda kalıyor kimisi de durumu idare etmek adına 90 dakikayı bitirmeye çalışıyor. Bakın bu hafta da maçın 40 dakikasında Mehmet Sak sakatlanarak oyunu bırakmak zorunda kaldı. Yönetimin acilen bu duruma bir çare bulması gerekiyor.

YENİ MALATYASPOR, RAKİBİ KÜÇÜMSEMEDİ

Maçla ilgili yorumuma geçecek olursak, geçen haftadan uyardığımı hatırlatmak isterim. Geçen hafta ligin dibine demir atmış bir Mersin İdmanyurdu takımıyla karşılaşılacağını ve kaybedecek bir şeyi olmayan bu takımın Yeni Malatyaspor'u zorlayacağını belirtmiştim. Nitekim bu haftaki maça baktığımız zaman bu uyarımda haksız olmadığım görüldü. Pozisyon sayısına bakarak konuşulacak olursa “Mersin İdmanyurdu, Yeni Malatyaspor'u zorlamadı” diyen çıkar elbette. Ancak Yeni Malatyaspor'un daha fazla gol pozisyonuna girmesinin iki önemli sebebi vardı. Birinci sebep, Yeni Malatyaspor teknik heyeti ve futbolcularının rakibi küçümsemeden hareket etmesidir. İkinci sebep ise, Mersin İdmanyurdu futbolcularının ufak tefek beceriksizlikleri diyebiliriz. Nitekim atağa çıkmaya çalışan Mersinli futbolcular basit bireysel hatalarla Yeni Malatyasporlu futbolculara pozisyon vermesidir. Ayrıca deplasmanda beraberlik golünü de bulma becerisi göstermişlerdir. Bu beraberlik golünün akabinde gelişen atağın penaltıyla sonuçlanmış olması, Yeni Malatyaspor'un üstünlük sayısını bulmasını ve maç sonuna kadar da bu moralle idare etmesini göz ardı etmemek gerekir.

İLK YARI YENİ MALATYA, İKİNCİ YARI ORTADA

Maçın her iki yarısına baktığımız zaman, Yeni Malatyaspor, ilk yarının üstün tarafı olarak duruyor karşımızda. İkinci yarıya baktığımız zaman ise maçın ortada geçtiğini söyleyebiliriz. İkinci yarı sonunda ikinci bir Bandırma faciası yaşamak işten bile değildi. Sonuç olarak 3 puan haneye yazıldı. Zirve takibi devam ediyor. Önümüzdeki hafta Yeni Malatyaspor, ligin diğer düşme potasındaki takımı Samsunspor'a konuk olacak. Ligin ilk yarısında Samsunspor'u 1-0'lık skorla geçen Yeni Malatyaspor'un bu deplasmanının zorluk derecesi yüksek. Düşme potasından kurtulmak hatta uzaklaşmak isteyen takımlarla, zirve takibindeki takımların karşılaşmaları büyük çekişmelere sahne olur. Önümüzdeki hafta seyir zevki yüksek bir maç izleme ihtimalimiz hayli yüksek. Bu arada Yeni Malatyaspor kadrosundaki sakat futbolcu sayısını da görmezden gelmeyelim.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!