dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Büyükşehir Belediyesinden Kadınlar Günü etkinliği


Büyükşehir Belediyesinden Kadınlar Günü etkinliği
8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Nikah Sarayında kadınlara yönelik bir program düzenlendi.
Narin

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Nikah Sarayında kadınlara yönelik bir program düzenlendi.

Programa, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve eşi Fatma Zehra Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve eşi Sadiye Kahtalı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti İlçe Kadın Kolları başkan ve üyeleri ile STK'ların kadın temsilcileri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başlayan programda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık birer konuşma yaptı.

Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dünya Kadınlar Gününün bir güne sığdırılamayacağını söyledi.

Kadınların hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatta daha çok gayret sarf ettiğini belirten Başkan Çakır, "Kadınlarımızın bütün STK'larda daha çok yer aldığını görüyoruz. Birçok kadın derneklerimizin kurulduğunu görüyoruz. Biz bu anlamda kadınlarımıza, onların yapmış olduğu projelere daha fazla katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizim şuanda Sanat Merkezimiz, Sanat Sokağımız, Külliyemiz başta olmak üzere, Semt Konaklarımızda, Çok Amaçlı Sosyal Tesislerimizde 33 farklı noktada, kadınlarımıza yönelik sosyal aktivitede bulunacak fiziksel alanlar oluşturduk, oluşturmaya gayret ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, "Büyükşehir olarak çok önemli çalışmalar yaptık. İçinde yaşadığımız şehrin değişimini fark edemeyebiliriz. Ama ciddi manada kentimizde bir değişim var. Düzenli, sağlıklı, cazibe merkezi olan bir kent. Aynı zamanda ekonomisi büyüyen, her alanda bölgede bir çekim merkezinin olacağı bir kent. Malatya sadece merkezden ibaret değil, 716 mahallemiz, bin 150 mezramız, 13 ilçemizle birlikte, Malatya'yı bir bütün olarak kalkındırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin hizmetleri ile birlikte yapılan hizmetler kat be kat artıyor" ifadelerini kullandı. Büyüyen, gelişen bir Türkiye için kadınların güçlü olması gerektiğini vurgulayan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, tüm kadınların Kadınlar Gününü kutladı. Çalık, "Biz kadınlar hep emekçiyiz, üreteniz, çalışanız, anneyiz, eşiz, evladız. Topluma, ailemize, yuvamıza karşı görevlerimiz var. Ailenin direği kadındır. Kadınlarımızı güçlü hale getirdiğimizde ailemiz, toplumumuz ülkemizde güçlü hale gelecektir. 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Bütün kadınlarımızın yolunu açıyoruz. Sizlerle birlikte büyümeye devam edeceğiz. Derler ki erkekler ağlamaz. Erkekler ağlamaz diyenlere cevabımız, erkekler ağlatmaz, kadınlarını, analarını, bacılarını, evlatlarını ağlatmaz. Onlara şiddet uygulamaz. Peygamber efendimizi örnek alırlar. Cumhurbaşkanımız, 'kadına şiddet ırkçılıktan beterdir' der. Bugünü anmamız ve unutmamamız gereken anlarımız var" diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kadınlarla ilgili sözlerinin ardından, Yeni Anayasa Değişikliği ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından yemek ikramı yapılırken, günün anısına yemeğe katılan bayanlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!