dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

Çakır, Mustafa Şahin'i gazi ilan etti!..


Çakır, Mustafa Şahin'i gazi ilan etti!..
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Mustafa Şahin'i gazi ilan etti...
Narin

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini aktardı. Sahaya indiklerinde vatandaşların memnuniyetlerine mazhar olduklarını söyleyen Şahin, bunda yerel hizmetlerin süratli ve zamanında vatandaşla buluşmasının önemli bir faktör olduğunu aktardı. Şahin, "Şer güçlerin tamamı Türkiye'de oluşan bu olumlu tablonun kesintiye uğraması için ellerinden gelen bütün melaneti gösteriyor. Maalesef tek dişi kalmış canavar ifadesi gerçekten bugün yerini buluyor. Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinin tamamının Türkiye üzerinde emelleri var. Yaklaşık 100 yıl önce bu ülkeyi, bu milleti bu ümmeti zorda bırakmak için Çanakkale'ye saldırıp gereken dersi milletten aldılarsa bugün de gene o günkü Çanakkale ruhunu yeni baştan insanlarımız tarafından sahaya yansıdığını görmekteyiz. 15 Temmuz'da başarısız bir darbe girişimi oldu tabi bu darbe girişimini yapan kesimler kimlerdi çok iyi biliyoruz. Düne kadar maalesef hacı amcalarımızın, ninelerimizin, annelerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizin bunlar dini bütün insanlar diye destek verdikleri gerçekte o desteğe layık olmayan bir illegal yapının varlığı ile karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz akşamı biz Ankara'daydık, olayı duyar duymaz sahaya indik. Mücadelemizi sokakta vermeye gayret gösterdik. Milletvekilleri olarak biz Mecliste sabaha kadar bombaların altında Meclisin açık tutulabilmesi için milletin iradesinin kesinlikle orada korunabilmesi için bütün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte muhalefetten de grup başkan vekilleri olmak kaydıyla milletimizin onurunu ayaklar altına aldırmadık, çiğnetmedik çiğnetmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz sürecinde Malatya'nın önemli bir üs olduğunu vurgulayan Şahin, bu süreçte başta Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt, Battalgazi ve diğer belediye başkanlarının birlikte çalışmasının da çok önemli olduğunu kaydetti. Şahin, "O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkın demeden bizler nasıl Ankara'da sokağa çıktıysak, aynı şekilde burada Malatyalılar üzerine düşeni gerçekten gösterdi. Kahramanların yapmış olduğu, yazmış olduğu bir destanı yazarak Malatya'yı hamd olsun darbecilerin sevinçlerini kursaklarında bırakacak bir şekilde kesinlikle o sokakları onlara çiğnetmediler. Biz çocuklarımıza bir vatan bırakırken en azından yaşayabilecekleri standartta bir ülke bırakıyoruz, evlatlarımız babasız, annesiz büyür ama vatansız asla büyüyemezler. Burayı da Ortadoğu bataklığından bir ülkeye dönüştürmeye çalışanlara geçit vermediğiniz için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu FETÖ terör örgütü denen alçakların yapmış olduklarını görüyoruz, bunları milletimiz çok daha yakinen görüyor. Bunları yıllardır belki dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. IŞİD terör örgütünün Antep'te, PKK'nın Van'da, Bitlis'te, Elazığ'da, Urfa'da yapmış oldukları katliamlar vardı. IŞİD neyse PKK odur, PKK neyse HDP'de odur, YPD denen terör örgütlerinin birbirinden farkı yok. Bunlar her ne kadar farklı ekiplerden oluşmuş olsa bile bunları kullanan sevk ve idare eden maşayı tutan elin aynı el olduğunu biliyoruz. Antep'de 51'den fazla katledilen o masum yavrularımızın katledilmesini Kürt halkından olmasından dolayı HDP denen lanetli terör örgütünün lanetli siyasilerinin özellikle orada yapmış oldukları açıklamaları gelin hep birlikte bütün siyasi partilerle beraber aynı safta duralım taziyeleri kabul edelim. Ama maalesef Elazığ'daki kardeşlerimiz katledilirken, Van'daki kardeşlerimiz katledilirken, Urfa'da, Bitlis'te katledilen kardeşlerimiz var iken çünkü bunları yapan kendi emareleri olduğu için onlarla ilgili bir tek cümle bahsetmediklerini görüyoruz. Siyasi bir hareketin terörle arasına mesafe koymadığı sürece biz bunları meşru bir siyasi parti olarak görmedik, görmeyeceğiz. Onun için bu süreç içerisinde Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'e geçmiş olsun dilekleri iletti. Çakır, "Sizlere de geçmiş olsun gazi Meclisi oldu. Teröristlerin, hainlerin saldırması sonucunda ben de sizin nezdinizde bütün vekillerimize, TBMM'ye geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok kahramanlar var bu darbe karşısında, bunlardan biri de Meclisimizin duruşu, Başbakanın ve hükümetin duruşu. Tabi ki ilk başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruşu. Biz halk olarak, ülke olarak ülkeyi savunma adına, bayrağın, vatanın, bölünmezliği ve ezanların susmaması adına milletin topyekun Cumhurbaşkanından, Başbakanına, Meclisinden fertlerine kadar sokaklarda olması ülkemize olan güveni, geleceğimize olan güveni artırmış oldu. Bunların inşallah birlik ve beraberliğimize vesile olacağı kanaatindeyim. Bütün siyasi partilerin de bunun karşısında duruş sergilemesi çok önemliydi. Son iki gündür yaşanan Suriye olayı ordumuzun gücünü, Türk halkının ordumuza olan güvenini de inşallah pekiştirmiş olacak. Türkiye bölgesinde önemli bir güç, önemli bir aktör, siyaset belirleyen bölgenin huzuru, istikrarı için sorumluluk üstlenmiş bir ülke. Dolayısıyla ülkemizin gelişmesi birliği beraberliği adına bundan sonra üzerimize daha fazla görevler düşecek. FETÖ terör örgütünün ülkenin içerisine sızması, deşifre olmaları, ayıklanıyor olması bunların ihanetinin açığa çıkarılması ülkemiz adına belki son yıllarda gelişen çok müspet bir olaya dönüşmüş olacak. Yerel yönetimler olarak ortaya konulan Büyükşehir Yasası ile birlikte yerel kalkınmanın daha hızlı olması, daha fazla hizmet, tek elden yönetilen, sağlıklı gelişen kentler hedef buydu. Bizler de büyükşehir sürecinden sonra Malatya merkezdeki çalışmalarımız, planlamalarımız ana planlar üzerinde yapmış olduğumuz çalışmalar bunlar imar planlamalarından, ulaşım planlamalarına kadar, turizm planlarından, tarım planlarına kadar bunlar kentimiz için çok önemli. Merkezin gelişmesi ilçelerin ve kırsalın gelişmesi çok çok önemliydi. Bu doğrultuda ortaya koyduğumuz projeleri hızla hayata geçiriyoruz. Sizin destekleriniz bizim için önemli Ankara'daki devam eden projelerimiz ve yatırımlarımız olsun, bakanlıklarla olan işlerimizin çözümünde her zaman destek veriyorsunuz. Malatya'nın gelişmesini ve daha öne çıkan bir il olması, ekonomik büyümesi, sağlıklı bir kent olması bizim en büyük hedefimiz ve temennimiz" diye konuştu.

 

Malatya TİME Gazetesi 15 Ağustos 2014 yılında Mustafa Şahin'i gazi ilan etmişti. İşte o haber: http://www.malatyatime.com/haber/mucahit-adin-gazi-soyadin-milletvekili-lakabin-olsun-15579.html

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!