dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.46
  • ALTIN
    2474.0
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    63067.05$

Çalık aday mı? İşte yanıtı


Çalık aday mı? İşte yanıtı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, '1 Kasım'da hedefimiz tek başına iktidar olmak' dedi.
Narin

Çalık, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçim kapsamında Malatya'dan milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nda yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirilen aday adaylığı başvurusunda konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yoğun çalışmalara ve meclisin açık olmasına rağmen Malatya'ya gelerek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

Kahtalı, bir süreci hep birlikte yaşadıklarını kaydederek, "7 Haziran seçimlerinde 258 milletvekiliyle meclise girdik ancak bu bizim tek başına iktidar olmamıza yetmedi. Ardından yapılan koalisyon görüşmelerinin ardından erken seçim hükümeti, seçim hükümetine destek verme görüşmelerimiz bütün siyasi partiler tarafından karşılanmadı. Bizim anayasal olarak Cumhurbaşkanımızın da seçim hükümetine gitmekten başka bir çıkar yolumuz kalmadı. 1 Kasım'da yeni bir seçime gideceğiz" dedi.
Kahtalı, aday adaylığı müracaatının son gününde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın aday adaylığı başvurusunu aldıklarını ve kendisinin Malatya'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bir kez daha 14 yıldır hizmet etmekten gurur duyduğum; partimle, milletimle, memleketimle bir kez daha vira bismillah deyip, sizlerin desteği ve dualarıyla aday olmak istiyorum" dedi.
Çalık, "Bu çok büyük bir sorumluluk ve vebal. Yola çıktığımız yol, çok uzun bir yoldu. 'Uzun ince bir yoldayız' dedik. Ve uzun ince yol, 14 Ağustos 2001 ile başladı. Milletin partisine, milletin partisi olarak hizmet etmeye devam ettik. O günden bugüne hem ülkemize hem milletimize hem de Malatya'mıza hizmet etmek için üzerimize hangi sorumluluk verilirse; önce partinin düz üyesi olarak sonra Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olarak, sonra milletvekili olarak ve şimdi Allah nasip etti Genel Başkan Yardımcısı olarak sizlere, ülkemize, milletimize ve mazlumlara hizmet ettik, hizmet etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU DAVA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"
Davalarının sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Çalık, şunları söyledi:
"Yüce Rabbim, aday olalım olmayalım, listede olalım olmayalım, önemli olan bu başlatılan sürecin, yüzyıldır devam eden mücadelenin, bizden sonraki arkadaşlarımıza bayrağı teslim ettiğimizde de, emin ellere teslim etmenin gururu içerisinde bir kez daha yolumuzu hayırlı kılsın. Bu davanın başında bir lider var. Partimizin kurucusu, erdemler hareketinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ömrünü yüce Rabbim uzun eylesin ve ülkemizin ve milletimizin başından da eksik eylemesin. Onun liderliğinde ve sonrasında kaptanımız değişti ama rotamız hiç değişmedi. Evet kaptanımız 'bilge adam' Ahmet Davutoğlu oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde inşallah bu dava sonuna kadar devam edecek. Binlerce yıl devam edecek. Osmanlı'dan kalan, öldürülmek istenen ruh, sizlerin sayesinde devam edecek."

"MALATYA BENİM MEMLEKETİM"
"Malatya benim memleketim" ifadesini kullanan Çalık, "Doğduğum, büyüdüğüm, iş sahibi olduğum, anamın, babamın, sülalemin, eşimin, çocuklarımın memleketi. Malatya benim sevdam, aşkım. Her toprağı, her karışı, Türkiye gibi benim öz vatanım. Bir kez daha adaylık başvurusunu yaparken, çok yoğun bir gündem ve çok yoğun bir program olmasına rağmen ben hep sizin yanınızda, evimize gelip vekalet istedim. Bugün de bu vesileyle adaylık başvurusunu yapmak istiyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇTİK, GEÇMEYE DE DEVAM EDİYORUZ"
Çalık, önemli bir süreçten geçtiklerini ve geçmeye devam ettiklerini belirterek, "7 Haziran çok önemli bir dönüm noktasıydı. Biz bunu Malatya ve Türkiye'yle paylaşırken ve dünyadaki mazlumların, mağdurların gözü Türkiye'deyken, bu süreç yaşanırken 7 Haziran'da Türkiye bir kez daha AK Parti'yi birinci parti ilan etti. Evet tek başına iktidar olamadık ama yine milletimizin en güvendiği parti, AK Parti idi. 'Hükümeti kurun, bana yeniden gelin' dedi. Biz, koalisyon görüşmeleri içerisinde sayın Başbakanımızın siyasete kazandırdığı nezaket ve zarafetle biz siyasi partilerle görüşmelerimizi yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP ile görüşmelerimizi yaptık. CHP ile yapmış olduğumuz istikşafi görüşmelerin neticesi, 'biz kısa süreli bir hükümet kuralım, koalisyon kuralım' dedik. CHP 'hayır' dedi. MHP ile 'hükümet kuralım, koalisyon kuralım, azınlık kuralım, seçim hükümeti kuralım' dedik. Hepsine 'hayır' cevabını verdi. Devlet Bahçeli'nin milliyetçilik duygularını bütün milletimizin sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Bugün milletin bekası eğer sorunsa, bugün vatan, millet sevdası yaşayan insanlar taşın altına elini, bedenini koyuyorsa, Bahçeli küçük parmağını bile koymaktan imtina ediyorsa, bunun hesabını 1 Kasım'da milletimiz soracaktır. HDP'ye dönüp baktığınızda, biz yapmış olduğumuz görüşmelerde, koalisyon görüşmesi yapmak için değil ama onlarla yapmış olduğumuz görüşmenin en önemli sebebi, alınmış olan 6 milyon oy ve demokrasinin gereği TBMM'de grubu bulunan bir parti olmasıydı. Ve biz görüşmelerimizi yaptık. Asla koalisyonla alakalı, sırtını PYD'ye, PKK'ya dayayan bir siyasi parti ile bir koalisyon hiç düşünmedik. Amaçları AK Parti ile HDP'yi hükümet kurmakla millete şikayet edeceklerdi. Ama onlar kendi kazdıkları kuyuya düştüler ve Devlet Bahçeli kendi kuyusuna 1 Kasımda daha da düşecek" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BUZDOLABINA KOYDUK"
Çalık, çözüm sürecini buzdolabına koyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"MHP'de bir yiğit adam Tuğrul Türkeş, rahmetli Alparslan Türkeş'in oğlu. O, devlet terbiyesini almış ve milletin emrettiği cümleyi çok net idrak etmişti. Bugün Alparslan Türkeş yaşıyor olsaydı, Tuğrul Türkeş'in yaptığı işi yapar ve milleti hükümetsiz bırakmamak adına bu görevi devralırdı. Ve yine Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı, aynı işlemi yapardı. Ben, iki milletvekili arkadaşımıza da hassaten teşekkür ediyorum. Anayasanın gereği ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bir seçim hükümetiyle seçime gidiyor. Ve şimdi biz bundan sonra yapmamız gereken işlem şudur; milletten aldığımız mesaj çok açıktır, 13 yıldır AK Parti olarak milletimize hizmet ettik ve Malatya'ya 13,1 katrilyonluk yatırımı getirdik. Allah nasip ederse bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz. Ama hizmetin ötesinden insan hak ve özgürlükleri için, demokrasi için çok önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. HDP'nin seçim öncesi eş başkanının yapmış olduğu açıklamaları hatırlayın. Çözüm süreci için kurulan barikatları hatırlayın. 6-7 Ekim olaylarını, nasıl çözüm sürecini sekteye uğrattıklarını hatırlayın ve bayramı zehir eden Suruç katliamından sonra PKK'nın uyuyan polislerimizi nasıl öldürüp, şehit ettiğini hatırlayın. Ve bugün hala şehit haberlerimiz geliyor. Yüce Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Çözüm sürecini, Cumhurbaşkanım 'siyasetime mal olsa da devam edecek' demişti. Başbakanım çözüm sürecini hükümet programına koymuştu. Ama PKK, onun uzantısı siyasi partiler bu süreci baltalamak, sonlandırmak için ellerinden ne gelirse yaptılar. Biz, çözüm sürecini evet buzdolabına koyduk ama asla kaldırmadık. Bilin ki, HDP'ye gereken cevabı milletimiz, Kürt kardeşlerim verecektir. Türk kardeşlerim verecektir. Eline saz alıp çalarak, savaşın olmayacağını siz HDP eş başkanına milletimiz gösterecektir. Biz, AK Parti olarak hem yereldeki teşkilat mensuplarımız, mahalle başkanlarımızdan, muhtarlarımdan dahil olmak üzere herkes üzerine düşeni yapıyor. Eksiklerimizin var olduğunu biliyoruz. Bu saatten sonra üzerimize düşen neyse yapıp, eksiklerimizi tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız. Bilin ki biz milletimizin hizmetkarıyız. Bilin ki biz milletimizin hizmetindeyiz."

"HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK"
1 Kasım'da hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu dile getiren Çalık, "Bin tane Öznur Çalık gelir, bin tane Öznur Çalık gider. Ama Recep Tayyip Erdoğan yüzyılda bir gelir. Ahmet Davutoğlu yüzyılda bir gelir. Allah onlara uzun ömür versin, birliğimizi daim eylesin. Ben, bir kez daha bu çıktığımız yolda vira bismillah demekten gurur duyuyorum. Ben size layık olmak için çok çalıştım, çok çalışmaya da devam edeceğim. Başbakanımız dedi ki, 'zaruret dışında uyku uyursanız size haram olsun' dedi. Eğer zaruret dışında bilin ki uyku uyursak , bize haram olsun. Bu millete hizmetkar olmak için geldik. Bir kez daha dualarınızı esirgemeyin" dedi.

"BEN İNNAIYORUM Kİ, MİLLETİMİZ AK PARTİ'Yİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRECEK"
Seçim hükümetinin 1 Kasım'a kadar devam edeceğini kaydeden Çalık, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında kurulan seçim hükümeti, bağımsız bakanlarımız, AK Partili bakanlarımız ve diğer siyasi partilerden aldığımız bakanlarla hükümetimiz devam edecek. Seçim hükümetidir, bir AK Parti hükümeti değildir. 1 Kasım'a kadar devam edecek. Allan nasip ederse, 1 Kasım'da bir kez daha milletimizin nasıl bize lütfu hoş geliyorsa, 7 Haziran'da vermiş olduğu sitemde bize hoş geliyor. Ben inanıyorum ki, 1 Kasım'da milletimiz bir kez daha AK Parti'yi tek başına iktidara getirecek" ifadelerini kullandı.

"ALLAH NASİP EDERSE, BU YOLDA DEVAM EDECEĞİZ"
Çalık, bir gazetecinin listenin değişip, değişmeyeceği yönündeki sorusuna, "AK Parti teşkilatı tüm kılcal damarlarına kadar tüm yürekleri bu dava için çarpan insanlardan oluşuyor. Ve burada görmüş olduğunuz teşkilat mensuplarımızın hepsi hiçbir şey ummadan, makam beklemeden, hiçbir maddi ve manevi beklenti içerisinde olmadan amatör ruhla 14 yıldır mücadele ediyorlar. Onların duasının var olduğu yerde, milletimizin duasının var olduğu yerde, hiçbirimizin istikbali benim vazgeçilmezim demedik, demeyiz. Ben aday olsam da, olmasam da yüce Rabbim çıktığımız yolda doğru zamanda, doğru yerde, doğru insanlarla yürüyoruz, devam eylesin dedik. Biz, partimize düz üye olarak başladık. Allah nasip ederse de, bu yolda devam edeceğiz. Listenin değişip değişmeyeceğiyle ilgili olarak şuanda aday adaylığı başvurusu yapan çok sayıda arkadaşım var. Milletvekili olan arkadaşlarım var. Yüce Rabbim kim en iyi şekliyle, layıkıyla yapacaksa, ona nasip eylesin. Benden daha iyi yapacak bir arkadaşım varsa, Allah ona nasip eylesin. 3 ay evvel yeni seçilen arkadaşlarım ve 2 dönem olan arkadaşlarım var. İnşallah nasipleri varsa bu dönemde de devam olur, değişim olacaksa da üst komisyonlarımız, ara kurullarımız çalışmaya başlayacak, orada kararlar netleşecek. En son karar 18 Eylül'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek" cevabını verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!