dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

Çalık devreye girdi: “TOKİ’ye doğalgaz geliyor”


Çalık devreye girdi: “TOKİ’ye doğalgaz geliyor”
Battalgazi'deki TOKİ Konutları’nın doğalgaz sorunu için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık devreye girdi.
Narin

Battalgazi ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde bulunan TOKİ Konutları'nın doğalgaz sorunu için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık devreye girdi. AKSA şirketiyle görüşen Çalık, doğalgazın bu hafta sonuna kadar bağlanacağını müjdeledi.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nın doğalgaz krizinde flaş bir gelişme yaşandı.

Vatandaşların sorununa çözüm bulmak için AKSA Doğalgaz'la görüşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, doğalgaz sıkıntısının bu hafta sonuna kadar çözüleceğini açıkladı. Konuya ilişkin Malatya Time'a özel açıklamalarda bulunan Çalık, “Abone sahipleri doğalgaz başvurularında geciktiği için böyle bir sıkıntı yaşanmış. Aboneler ayrıca tesisat döşenmesi için özel bir şirketle anlaşmış. Projeler tamamlandığında AKSA şirketi, doğalgazı süratle vatandaşlara ulaştıracak” diye konuştu. 

5'İNCİ ETABA DOĞALGAZ VERİLEMİYOR
TOKİ Konutlarının ilk dört etabına doğalgaz bağlandığını anlatan Çalık, “Yalnızca 5'inci etabın doğalgazıyla ilgili bir sorun var. Şikayetler üzerine yetkililerle görüştüm. Abone sahiplerinin başvuruyu geciktirmesinden kaynaklanan bir sıkıntı var. Öte yandan doğalgazın ev içindeki tesisatları için de site yöneticileri özel bir şirketle anlaşmış. Şirket henüz projeleri AKSA Doğalgaz'a teslim etmediği için, şirket doğalgaz konusunda çalışmalara başlayamıyor” şeklinde konuştu.

TAKİPÇİSİYİZ
Çalık, “AKSA yetkilileri, ‘Doğalgazı kapının önüne kadar getirdik, projenin bize ulaşmasını bekliyoruz' diyor. Gerekli görüşmeler sonucunda, özel şirketin proje takibinin yapılarak doğalgazın süratle bağlanması konusunda görüş birliğine vardık. Konutların doğalgaz sıkıntısının giderilmesi için biz de gerekli takibi yapacağız. Bu hafta sonuna kadar sıkıntının giderilmesini ümit ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

“5 ARALIK'TA ÇÖZÜLECEK” İDDİASI
Öte yandan Malatyalı TOKİ sakinleri, AKSA şirketinin 5 Aralık tarihinde sorunu çözmeyi taahhüt ettiğini belirtmişti. Soğuk kış günlerinde zor durumda kaldıklarını belirten vatandaşlar, mahallenin mevcut şalteri aşırı elektrik yüklenmesini kaldıramadığı için ısınmakta güçlük çekiyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!