dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63945.726$

Çalık MKYK'da!


Çalık MKYK'da!
AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi başladı. Partinin A takımında yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, MKYK Üyesi oldu.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Ak Parti'de ‘İkinci Erdoğan' dönemi bugün yapılan kongreyle başladı.Kongre için partililer salonu hınca hınç doldurdu. Salona sığmayanlar için salonun dışında ekranlar kuruldu.Kongre salonunda, 'Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek', Yürüyeceksin, gençler yürüyecek arkandan', FETÖ, PKK; DAEŞ topunuz gelin' sloganları sık sık atıldı. Salonda Erdoğan belgeseli gösterildi. Kongrede Malatyalı Öznur Çalık, MYKY Üyesi seçildi.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Başbakan Yıldırım, Erdoğan'ı kongre salonunun kapısında çiçeklerle karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım salona birlikte girdi. 'İşte ordu işte komutan' sloganlarıyla karşılanan Erdoğan'ın ilk mesajı 2019 seçimleriyle ilgili oldu ve "Gece gündüz çalışacağız" dedi. Erdoğan'ın A Takımı belli oldu.Listede 31 isim yerini korudu 19 yeni isim var. Bazı isimler liste dışı kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 370 delegenin imzasıyla Ak Parti Genel Başkanlığına aday gösterildi. AK Parti'de Genel Başkan vekilliği getiren tüzük değişikliği kabul edildi.

ÖZNUR ÇALIK KİMDİR?
Öznur Çalık, 1 Ocak 1965 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Çalık, Yüksek Lisansını ise Sosyal Politikalar üzerine yaptı.
Aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal konularda çeşitli çalışmalar yürüten Çalık, bu alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

İLK KEZ 2003'DE SEÇİLDİ
Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer alan Çalık, 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise AK Parti Halkla İlişkiler'den sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYK'sında Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildi.

Evli ve iki çocuk annesi olan Çalık, İngilizce bilmektedir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!