dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66805.68$

CHP'li Sürücü: Çözüm için yetki istiyorum


CHP'li Sürücü: Çözüm için yetki istiyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı Av. Yusuf Sürücü, “Bana yetki verin, sorunlarınızı çözelim” dedi.
Narin


Sürücü, CHP Malatya İl örgütü tarafından yapılan milletvekili adaylarını tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'li tüm milletvekili adaylarının emeklerine yürekten teşekkür etti. Türk edebiyatının çınarlarından Yaşar Kemal'in “Gülümse bitsin karanlık” mısralarıyla sözlerine başlayan CHP'li Sürücü, Yaşar Kemal'i saygıyla andı. Siyaseti yiğit, ilkeli, cesur ve devrimci bir bakışla yapılmasından yana olduğunu belirten Sürücü, “Adalet ve Kalkınma Partisi diktatörlüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş kazanımlarını her geçen gün kaybediyoruz. Çocuklarımızın geleceğini yeniden onarmak için Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefine doğru giderken ‘Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olun' diyen İsmet Paşa'nın şiarıyla, Samsun'dan Ankara'ya bağımsızlık yürüyüşü yapan Deniz Gezmiş'in devrimci ruhuyla ve Karaoğlan ruhuyla siyaset yapmak istiyorum” dedi.

Önemli olanın Avukat Yusuf Sürücü'nün milletvekili adaylığını kazanması olmadığını belirten Sürücü, önemli olanın CHP'nin kazanması olduğunu belirtti. “CHP kazanacak ki, Türkiye kazansın” diyen Sürücü, şunları kaydetti:

“CHP kazanacak ki, Malatya kazansın. CHP kazanacak ki, Türkiye'de namuslu, dürüst ve insan haklarını çağdaş bir şekilde yaşasın, insanca bir düzen kurulsun. 7 Mart'ta yapılacak olan ön seçimde kullanılmak üzere seçim bürosu açmadım. Benim seçim bürom 7 Haziran genel seçimlerine kadar CHP'nin hizmetinde olacaktır. 2007 yılında da milletvekili aday adayı olmuştum. O zaman partim beni listeye almamıştı. Ama küsme, darılma asla olmamıştı. O zaman ikinci sıra milletvekili adayımız olan Sayın Yusuf Kenan Doğan'ın seçim tarihine kadar gönüllü katıldım. Bir nefer gibi çalıştım. Bu seçimlerde de ister aday yapın ister yapmayın, aday yaparsanız da sıram ne olursa olsun tüm enerjimi 7 Haziran genel seçimlerine kadar vermeye devam edeceğim. Bunu şimdiden ilan ediyorum.”
Delege listesinin geçen hafta askıya çıktığını ve bir hafta sonra da seçimlerin yapıldığını anımsatan Sürücü, herkesin takdiriyle 3 bin 78 delegenin oy kullanacağı seçimlerde tüm delegelere ulaşmak, ellerini sıkmak, partiyle, Malatya ile ilgili sorunları anlatma imkanı olmadığını belirtti.

Sürücü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu nedenle tüm delegelere eğer gelip elinizi sıkamadıysam mazeretim budur. Ancak bilesiniz ki, bizim yüreğimizde, aklımızda sizlerle birliktedir. CHP'nin 7 Haziran genel seçimlerinde el birliği, güç birliğiyle iktidara hep birlikte yürüyeceğimiz bir hedef olacaktır.”
Barış, kardeşlik için mücadele yoluna çıktığını vurgulayan Sürücü, CHP'nin iktidar olması için ülkenin kanayan yarası olan Kürt, Alevi, açlık sınırı altında olan yurttaşların sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.
Sürücü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunun için CHP'li delegelerden yetki istiyorum. Eğer bana desteği verirseniz, sizin buradan gönderdiği Avukat Yusuf Sürücü, TBMM kürsüsünde başta CHP'liler olmak üzere sistem tarafından mağdur edilmiş, ötekileştirilmiş tüm toplumun haklarını savunacaktır. Bu konuda en ufak bir endişeniz olmasın. Bu mücadeleye girerken, sadece elimi taşın altına sokmadım. Bedenimi taşın altına soktum. Çünkü, ülkenin, gençlerin ve çocuklarımızın geleceği söz konusudur. Ve her şeyden önce aydınlık Türkiye'nin 2023 yılında üzerine çarpı işareti konulmak istenen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtulması için yiğitçe mücadele vermek ve parlamentoda bulunmak istiyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!