dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2283.1
  • BIST
    8974.92
  • BTC
    70684.46$

CHP'li Vekiller Malatya'da


CHP'li Vekiller Malatya'da
Oğuzhan Sarıcı: Sandıktan korkumuz yok...
Narin

1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi sahaya inen CHP milletvekilleri seçmenin nabzını tutmaya başladı.
Adıyaman ziyaretinin ardından Malatya'ya gelen CHP İstanbul milletvekilleri Oğuzkağan Sarıcı, Gamze Akkuş İlgezdi ile Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş partilerle bir araya geldi. CHP Malatya İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Oğuzkağan Sarıcı, 7 Haziran sonrası oluşan tabloda neden milletin iradesinin tecelli edilmediğini anlatmak için dolaştıklarını belirtti.

7 Haziran genel seçimlerinde seçmenin AK Parti'nin oylarını 9 puan düşürdüğünü ve artık tek başına iktidara taşımadığını ifade eden Sarıcı, sandıktan uzlaşı mesajının çıktığını ve bu kapsamda halkın koalisyon kurulması gerektiğini kendilerine söylediğini belirtti.

CHP'nin 8 Haziran'da gördüğü bu tablo sonrası AK Parti ile bir koalisyon yapılmasını istemediğini hatırlatan Sarıcı, “Bizim düşüncemiz AKP'nin yaratmış olduğu tahribatı ortadan kaldıracak yüzde 60'lık blok üzerinden yani daha önce muhalefette olan 3 partinin bir araya gelerek AKP'nin dışarıda olduğu ve AKP tahribatını ortadan kaldıracak bir restorasyon hükümeti kurmaktı. Ancak Sayın Bahçeli'nin özel çabaları ile bu ihtimal ortadan kalktı. Dolayısıyla bizim yaptığımız çalışmanın bir sonuç alamayacağı da göründü” şeklinde konuştu.

Sarıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanı daha önce iktidardan düşmeye alışık olmadığı için hatta koalisyon ile gücünü paylaşmaya da alışık olmadığı için hatta kendisini AKP'yi hala yöneten kişi zannettiği için bütün bu süreçte engel olmaya devam etti. Türkiye'nin büyük sorunları vardı ve bunlar seçim hükümeti ile çözülemezdi. 1 yılık hükümet ile de çözülmezdi bunun için 4 yıllık bir yüksek profilli bir hükümet yani anayasayı değiştirecek güce sahip olan bir hükümet ile çözüme kavuşurdu”

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile ülkenin yeniden 1 Kasım'da sandığa gideceğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Oğuzkağan Sarıcı, CHP olarak sandıktan korkularının olmadığını ifade etti. CHP'nin bu seçimden milletvekili ve oy oranını arttırarak çıkacağını savunan Sarıcı, “Biz kazanacağız ama memlekette kaybedecek. Onun için CHP koalisyonun kurulması için elinden gelen her gayreti gösterdi. Yapıcı davrandı ve Türkiye'nin menfaatlerini partisinin menfaatlerinin üstünde tuttu” dedi.

CHP'den ön seçimin yapılmayacak olması ile ilgili de konuşan Sarıcı, ülke tarihinde ilk kez yaşanan bu süreç sonrası YSK ile görüştüklerini ve bu seçimde ön seçim yapılmayacağını söyledi. 1 Kasım'da parti genel merkezin listeleri oluşturacağını ifade eden Sarıcı, katılanlara teşekkür etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!