dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Çoban ve Tarım Müzesi geliyor


Çoban ve Tarım Müzesi geliyor
Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı'nda çobanların ihtiyaçlarını gündeme getiren Malatya İli Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, mesleği unutturmayacak bir müze açmak için Tarım Meslek lisesi ile ortaklaşa çalışma yürütüklerini belirterek, Çoban ve Tarım müzesi açmayı istediklerini kaydetti.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya İli Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Ankara'da 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarında, çobanların ihtiyaçlarını gündeme getirdiklerini söyledi.Başkan Akın, mesleği unutturmayacak bir müze açmak için için Tarım Meslek lisesi ile ortaklaşa çalışma yürütüklerini belirterek, Çoban ve Tarım müzesi açmayı istediklerini kaydetti.

SIKINTILARI GÜNDEME GETİRDİK
Akın şöyle konuştu: "Bu fuarda Bizlerde Malatya'yı temsilen Malatya'nın dünyada ünlü olan Kayısı ile kayısı çekirdeği, çikolata, diğer kayısı ürünleri ve hediyelik çikolata ile ilgili tanıtım yaptık. Stantlarımızı ziyaret edenlere ikramlarda bulunduk. Burada bu tür organizasyonların küçükbaş hayvancılığa Özellikle de kırsalda yaşayan, yıllardır eksikleri sosyal alanda ihtiyaçları olan, çobanların bir nebzede olsa ihtiyaçlarını orada sorunlarını sıkıntılarını gündeme getirme fırsatı bulduk"

25 İLDEN KATILIM OLDU
Düzenlenen fuar ilk olmasına rağmen yaklaşık 25 ilden katılım olduğunu hatırlatan Akın, "Bazı yetiştiriciler doğrudan orada gelip köydeki çobanlık yaptığı süreç içerisindeki yaylalarında kullandığı tezek ateşi ile çay demledi. Kavurma ikramları gibi farklı farklı ürünlerin sergilenmesi fırsatı doğdu. Ayrıca orada çobanlar tarafından kullanılan Aksaray Malaklısı Kangal gibi çoban köpeklerinin de tanıtımı yapıldı. Koyun ırkları ile alakalı hem ilimizde hem ülkemizde hem de yurt dışında getirilip melezleme sistemiyle ülkede ihracatını yapan veya tüketime sunan, ticaretini yapan insanlar da katıldı. Orada bunların da tanıtımı yapılması fırsatı oldu" şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMLER DESTEK VERMELİ
Bu tür organizasyonunda yerel yöneticilerin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Akın, "Sadece otomasyon ile değil de Ham maddeyi de sağlayabilmek için kırsaldaki insanların bu eksikliklerinin giderilmesi sosyal anlamda desteklenmesi lazım" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!