dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2497.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62474.52$

Çöp konteynırlarına araç takviyesi


Çöp konteynırlarına araç takviyesi
“Yer Altı Yer Üstü Çöp Konteynırları” Projesi
Narin

“Yer Altı Yer Üstü Çöp Konteynırları” Projesi'ne büyük önem verdiklerini vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Daha temiz ve yaşanabilir bir Yeşilyurt oluşturmak için başlattığımız çalışmalarla her geçen gün yeni noktalara yer altı ve yer üstü çöp konteynırları yerleştiriyoruz. Yerleştirilen çöp konteynırlarında çöp toplama işlemleri için araç takviyesi yaparak, araç parkını güçlendiriyoruz” dedi.

Çevre temizliğine önemli katkılar sağlayan modern bir sistem olan yer altı ve yer üstü çöp konteynırları ile temizlikte bölgede örnek belediye olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Göreve geldiğimiz ilk gün ‘Tertemiz bir Yeşilyurt' hedefi ortaya koymuştuk. Türkiye'de örnek alınacak bir ilçe konuma ulaşmak için öncelikle hizmet verdiğiniz bölgeyi daha temiz ve yaşanabilir bir hale getirmek gerekir. Bunu sözde bırakmadan icraata dönüştürmek için çaba harcıyoruz. Öncelikle hizmet sınırlarımız içerisindeki cadde ve sokak temizliğini yapan personel sayısını artırdık.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı personellerimiz görev yaptıkları bölgelerde adeta arı gibi çalışarak halkımızın layık olduğu temiz bir çevrenin oluşmasını sağlıyorlar. Belediyemize bağlanan kırsal mahallelerimizin daha temiz bir görünüme kavuşması için çöp toplama işine öncelik verdik. Ekiplerimiz ve mahalle muhtarlarımız tarafından belirlenen noktalara çöp bidonları yerleştirdik. Ekiplerimiz haftanın belirli günlerinde bu çöpleri topluyorlar. Bu hizmetlerin yeterli olmadığının bilincindeyiz, farklı hizmetler getirmek durumundayız” diye konuştu.

Başkan Polat, “Bölgemizde Kayseri, Diyarbakır, Kahramanmaraş gibi büyükşehir belediye statüsüyle yönetilen kentlerde dahil bir çok ilde olmayan çevre kirliliğinin önüne geçen, hijyenik ve doğa dostu olarak kabul edilen ‘Yer Altı Yer Üstü Çöp Konteynırları' sistemlerimiz Avrupa standartlarındadır.

2014 yılında 100 adet çöp konteynırını yer altına yerleştirdik. Çevre kirliliğinin önüne geçen bu projenin devreye girmesinden sonra halkımızdan çok güzel tepkiler aldık. Muhtarlarımızla yapılan istişare toplantılarında gelen isteklerin yanı sıra vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak, bu yılın ilk yarısında 50 adet konteynırın yer altına yerleştirme işlemini tamamladık.

Bu ay içerisinde de 50 adet daha yerleştirip bu sayıyı inşallah yıl sonu itibariyle 200'e çıkartacağız. Sayı artıkça çöp toplama makinelerimizde o oranda artacaktır. Geçen yıl iki adet makine alımı yapmıştık, bu yılda bir adet makineyi daha parkımıza dahil ettik” ifadelerini kullandı.

POLAT: “DAHA MODERN, DAHA SAĞLIKLI, DAHA KULLANIŞLI”

Yer altı ve yerüstü çöp konteynırlarının uzaktan kumanda yardımıyla yönetildiğini kaydeden Polat, “Araç üstü vinç ile konteynırları kafa mekanizmasından kaldırılarak çöp aracı üzerine getirip, alt kapakların açılması suretiyle boşaltılabilecek özelliktedir. Dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz çöp konteynırları daha önceden kullanılan 8-10 adet çöp konteynırlarını alabilecek kapasitede olduğu için bölgelerdeki tüm çöplerimizin toplama işlemini daha rahat gerçekleştiriliyor.

Bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız. Bu daha modern, daha sağlıklı ve daha kullanışlı bir sistemdir. Ayrıca ana caddelerde kullandığımız ve estetik bir görüntüye sahip olan çöp konteynırlarından 50 adet yerleştirmiştik, bu yılda 50 adet daha yerleştireceğiz” diye konuştu.

Yaşam standardı yüksek düzenli bir ilçe konumuna yükselmek için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Hacı Uğur Polat, “Evimizin temizliği ve düzeni ne kadar önemliyse yaşadığımız bölgenin de temizliği o kadar önemlidir. Yeşilyurt her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır, bizlerde üzerimize düşen sorumluluk gereği yaşam standardı yüksek tertemiz bir Yeşilyurt hedefiyle çıktığımız bu hizmet yolunda durmadan, yorulmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Her geçen gün bir adım daha ileriye atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!