dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.73$

Darbede adımı kullandılar!


Darbede adımı kullandılar!
2'nci Ordu Komutanlığı Karargah Destek Grubu Karargah Bölük Komutanı Piyade Binbaşı Bülent Kuzucu, Malatya'daki davada savunma yaptı. Darbe girişimini Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından sonra öğrendiğini öne süren Kuzucu, darbe gecesi kendi adı kullanılarak bazı askerlerin çağırıldığını iddia etti. Çakıcı, o gece 800 kilo bomba yüklü aracın Malatya'da olduğu iddiasıyla kışlaların alarma geçtiğini aktardı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuksuz yargılanan 2'nci Ordu Komutanlığı Karargah Destek Grubu Karargah Bölük Komutanı Piyade Binbaşı Bülent Kuzucu savunmasında, "Kendi aramızda kurulan Whatsapp grubundan karargah destek grubunun emrindeki askerlere yerinizden çıkmayın emri verdim. Karargahtaki silahları sayarak sayım tutanağını fotoğrafladım. Buradaki nöbetçilere de silahlığın kapatılmasını ve kimseye silah verilmemesi emrini verdim" dedi. "Kantin Başkanlığı'nda birlikte çalıştığım arkadaş beni aradı. Kantin aracının kışladan içeri alınmadığını ve kışlalar bölgesine geri döndüğü söyledi. Nedenini sordum. Kışlada bomba tehdidi olduğu söyleniyor dedi Kışlaya geldim 2 Nolu nizamiyeye baktım. Harun Yüzbaşıyı aradım 1 Nolu nizamiyeye gel dedi. Darbe girişimi gibi birşeyden bahsedildi, bana pek inandırıcı gelmedi. Haberleri izledik Başbakan'ın bu bir kalkışmadır açıklamasından sonra olaydan haberdar oldum" şeklinde konuştu.

DARBEYİ ENGELLEDİK İDDİASI
Karargahta Albay Bahadır Erdemli'nin Kurmay Başkanı Avni Angun'a silah çektiğini gördüğünü ve sonrasında koruma astsubayının araya girerek Angun'u komutanının odasına götürdüğünü söyleyen Kuzucu, "Vefat eden Binbaşı Fatih Kılıç elinde siyah bir poşetle geldi ve plastik kelepçe getirdi. Bahadır Erdemli ellerimizi ordu komutanının odasının yanındaki imza kürsüsünde kelepçeledi. Bahadır Erdemli telefonla konuştuğu sırada Komutanım Ankara'ya gitmeniz gerekiyor diye bir cümle sarf etti" diye konuştu. Albay Bahadır Erdemli ile koruma subayları arasında silah alma tartışması yaşandığını kaydeden Kuzucu, Karargahta Suat Özocak ve Kurmay Başkanı Avni Angun'dan aldığım emirleri yerine getirdim. Uyguladığım bu emirlerinde darbe girişiminin engellenmesine yönelik olduğunu düşünüyorum" iddiasında bulundu.

800KİLO BOMBA ALARMI
Tutuklu sanıklardan dönemin 2. Ordu Komutanlığı Karargah Destek Grubu Emniyet ve Muhafız Bölüğü Uçak Savar Takım Komutanı Piyade Üsteğmen Hüseyin Çakıcı savunmasında 15 Temmuz gecesi karargahta nöbetçi subay olduğunu belirterek, saat 21.00 sıralarında devriyeye çıktığını söyledi. Nizamiyede daha önce hiç görmediği Yüzbaşı Kemal Keskin ile karşılaştığını belirten Çakıcı, "Yüzbaşı Kemal Keskin beni yanına çağırarak 'Sen kimsin' dedi ben de 'nöbetçi subayım' deyince benden tabanca istedi. Bana kendisinin ordu komutanının emri ile nizamiyede görevli olduğunu söyledi" dedi. Nizamiyede bulunduğu sırada Yüzbaşı Kemal Keskin'in "TSK olarak yönetimine el koyduk, kışlanın güvenliğini de ben üstlendim" dediğini duyduğunu söyleyen Çakıcı, "Saat 22.30'da bir arkadaşımla görüştüğümde 800 kilo bomba yüklü aracın Malatya'da olduğunu ve bu nedenle kışlaların alarma geçtiğini söyledi. Bu da bende olası bir tatbikat veya terör eylemi olabilir düşüncesine itmiştir" ifadelerine yer verdi. "Saat 22.30'da bir arkadaşımla görüştüğümde 800 kilo bomba yüklü aracın Malatya'da olduğunu ve bu nedenle kışlaların alarma geçtiğini söyledi. Bu da bende olası bir tatbikat veya terör eylemi olabilir düşüncesine itmiştir" ifadelerine yer verdi.

KELEPÇELERİ HİÇ KULLANMADIM
Olay gecesi koğuşlara gidip asker çağırdığı iddiasını da kabul etmeyen Çakıcı, "Benim adımın kullanılarak koğuşlara gidilip askerlerin çağrıldığı, oradaki erlerin de ifadelerinde mevcuttur. Cep telefonumun şarjı bitmek üzereydi. Bunun için haberleri görmedim. Kemal Yüzbaşı bana bir deste kelepçe verdi, bunları hiç kullanmadım ve daha sonra sabaha karşı çöpe attım" dedi. Darbe girişimi gecesinde Ani Müdahale Mangasında (AMM) 3 askerin bulunduğu ve sayının az olması nedeniyle 6 asker takviyesi daha yaptırdığını kaydeden Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "İlerleyen dakikalarda siviller nizamiye bölgesine akmaya başladı. Nizamiyedeki başçavuş beni arayarak 'Böyle giderse ateş etmek zorunda kalacağız' dedi ben de bunun üzerine kesinlikle ateş edilmemesi emrini verdim. Vali Mustafa Toprak'ın yanında 15-20 sivil memurla nizamiye kapısına geldiğini ve içeri girerek ordu komutanının güvenliğini alacağını söylemesi üzerine Kemal Keskin Yüzbaşı anındaki askerlere de mevzi almasını söyledi" dedi.

OLAYIN İÇERİĞİNDEN HABERSİZDİK
Çakıcı, "Bunun üzerine Vali geri çekildi. Kemal Keskin yüzbaşı bize 'Komutanı almaya gelmişler, ne olursa olsun komutanı teslim etmeyeceğiz' dedi. Ordu Komutanımız Adem Huduti kışlada askerler tarafından sevilen bir komutandı, bu nedeniyle o anki heyecan ile hareket ettik. Tamamen komutanı sevdiğimizden dolayı, olayın içeriğinden habersizdik" diye konuştu. Kışlada gördüğü askerlerin AMM bölgesine toplanması yönünde emir verdiğini, bunun nedeninin de orasının en güvenli bölge olması olduğunu ifade eden Çakıcı, sonrasında ise birçok askeri nizamiye bölgesinden güvenli bir şekilde polise teslim ettiğini savundu. Darbe girişimi esnasında plan ve icra kısmında yer almadığını savunan Çakıcı, "FETÖ ile hayatımın hiçbir alanında ne irtibatım oldu ne de ilişkim. Ne yurtlarında kaldım ne de dershanelerine gittim. Üniversitede tarih bölümünden mezun olduktan sonra işsizlikten dolayı sözleşmeli Subay oldum, ya polis olacaktım ya da subay" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!