dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

DEĞİŞİKLİK BU ÇATI ALTINDA OLMALI


DEĞİŞİKLİK BU ÇATI ALTINDA OLMALI
Malatya'nın birlik ve beraberliği için konfederasyon oluşturulması gerektiğini belirten MASTÖB Başkanı Adil Gevrek, ' Malatya'yı temsiliyet açısından 290 dernek ile iyi bir noktadayız. Eğer bir konfederasyon kurulacaksa bu MASTÖB çatısı altında olmalı' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- İSTANBUL

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Adil Gevrek, birlik çatısı altındaki dernek başkanlarıyla kahvaltıda buluştu. Malatya'nın birlik ve beraberliği için konfederasyon olunması gerektiğine işaret eden Başkan Gevrek, bu çatı kuruluşunun 290 dernekle her koşulda Malatya'yı temsil eden MASTÖB çatısı altında olması gerektiğini söyledi.

DEĞİŞİKLİK BU ÇATI ALTINDA OLMALI
MASTÖB'ün 290 dernekle çatı kuruluşu olduğunu belirten Başkan Gevrek, "Eğer bir değişiklik olacaksa bu MASTÖB çatısı altında olmalı. Çünkü insan günü var. Her dernekte ortalama 500 kişi var, insan gücünü hesaplayın. Malatya'nın bu gücünü hissettirmek için bir olmamız, birlikte olmamız lazım. Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, kurucularımızla dernek başkanlarımızla istişare yaptıkx MASTÖB görevini yaptı ama konfederasyonlara çok ihtiyaç duyuluyor. Bir çatı olmak adına, Malatya'nın dağılmaması ve birlikte hareket edebilme adına kurulmalı. Bir konfederasyon kurulacaksa Malatya STKlar birliğimin olduğu yerde kurulmalı.

DAHA FAYDALI OLURUZ
Malatyalı 290 dernek başkanına ulaşılarak kahvaltı daveti ulaştırıldığını belirten Gevrek, "Malatyamızın birliği ve beraberliğini tam manasıyla sağlarsak, ülkemize milletimize daha faydalı oluruz diye düşündük. Bu nedenle de kahvaltıda biraraya gelerek dernek başkanlarımızla istişare yapalım istedik" şeklinde konuştu. Başkan Gevrek, 2006 yılında kurulan MASTÖB'ün eski başkanlarına da teşekkür etti.

MASTÖB MALATYA'NIN ÜST ÇATISIDIR
MASTÖB'ün Malatya'nın üst çatısı olduğunu vurgulayan Başkan Gevrek, "Bu dernek çok güzel tüzüğüyle Türkiye'de bir ilktir. Her zaman dönüşüme ve gelişime açık olmalıyız.Daha iyi hizmet etme adına değişiklik yapılacaksa dernek başkanlarımızla istişare yapılarak, o değişiklikler yapılmalı. Şirketlerimizde her zaman değişiklik yapıyoruz. STKlar da böyledir. Biz Türkiye'de kan bağışı kampanyası yaparak rekor kırdık. Birlik ve beraberlik etkinlikleri yaptık" diye konuştu.

TÜM GÖRÜŞLER BİRARADA
"Malatya'mızda her görüşten kişiyi biraraya getiriyoruz" diyen Gevrek, "Malatya'mız Türkiye'deki ender şehirlerden bir tanesi. Her düşünceden siyasi ideolojiden insan, sözkonusu Malatya'nın menfaati olunca biraraya geliyor. Ülkemizin Birliği ve beraberliği için de her zaman birlikte hareket ediyor. Bu anlamda çok şanslıyız Malatyamızın Birliği ve beraberliği için bu birliği hep birlikte kuracağız"şeklinde konuştu.

DİK OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ
Başkan Gevrek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda istişareler yapılacak.Fikirler düşünceleri öğreneceğiz.Hep birlikte oluşumlar yapılacak. Hep birlikte hareket edilecek. Malatya eğitim vakfımız var çok güzel işler yapıyor MİAD çok güzel işler yapıyor. Daha güzel işleri hep birlikte yapabilme gayretimiz var. Örneğin eğitim vakfı proje yaptıysa destek vermeliyiz, ilçe ve köy derneklerinde birlik ve beraberlik sağlanmalı. Bunun için de konfederasyon haline dönüşelim. Özel ve tüzel tüm dernek başkanlarımız en az 500 kişiyi temsil ediyor. Üye sayılarının ve temsil hakkının da yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.İstişareler sonunda kurulacak konfederasyon Malatyamızın dağılmaması, farklı konuların başka yerlere çekilmemesi adına önemli.Dernek başkanlarımız Malatya'nın birlik ve beraberliği için dik olacak diri olacak. Bir çatı kuruluşu olacaksa istişare yapılarak kurulacak"

DESTEĞİNİZLE ŞAMPİYONUZ
Aynı zamanda Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı olan Adil Gevrek, Malatyalı dernek başkanlarına tek tek teşekkür ederek, "Takımımıza sahip çıktınız bunun sayesinde şu anda lideriz" dedi. Başkan Gevrek, " Üyelerimize gelip destek olan herkese çok teşekkürler. En büyük gücümüz taraftarımız dedik. Dernek başkanlarımız maçtan sonra mesaj atarak destek verdiler. Maça gelen gelemeyen herkese çok teşekkürler"dedi.

 PROJE ÜRETMELİYİZ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin kurucu başkanı Celal Karahan, MASTÖB'ün 2006 yılında en çok ihtiyaç duyulan dönemde kurulduğunu belirterek, birliğin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Bu birlikteliği Malatyalıların başardığını anlatan Karahan, "Emek veriyoruz çalışmalar yapıyoruz ama birlik ve beraberlik noktasında bazı tökezleme yaşanıyor. Kuruluşun amaçlarından biri proje üretmektir. İstanbul'da 200'e yakın derneğimiz var. Bu derneklerin hepsi aktiftir ama proje üretmiyor. Mastöb güçlü bir STK yapısı oluşturmak istiyor. Hükümet desteği ve uluslararası anlamda yapılan faaliyetleri almak için kurulan bir kuruluştur.2005 yılında hükümetin Başbakan ve dört bakanıyla toplantısıyla icabet ettiği bir kuruluş oldu.Ancak proje üretiminde çok başarılı olamadı" diye konuştu. "AB'nin Türkiye'ye karşı hasmane tutumu nedeniyle proje çıkarmak mümkün değil ancak geri adim atmak da mümkün değil" diyen Karahan, Bir tane sağlam proje olsa da yeterlidir. Mastöb Türkiye'de kurulan en sağlam STKdır" dedi

ORTAK SESE İHTİYAÇ VAR
Avukat Özge Özçelik MASTÖB'ün Genel Sekreteri de toplantıda söz aldı. Malatya sivil toplum örgütleri birliği'nin Malatya'nın sesi olma konusunda yeterlilik gösterdiğini belirten Özçelik,"Malatya'nın bir sese temsilciye ihtiyacı olduğu ortadadır. Bünyesinde 200'den fazla ve bir o kadar da gerçek kişi bulunduran kurumumuz, Malatya'nın sesini toplumun her katmanına ulaştıracak güce ve vizyona sahip.Bu konudaki çabalarımız hizmetlerimiz hemşerilerimiz tarafından izleniyor. Bu kapasiteyi konfederasyona dönüştürerek sürdüreceğimiz çalışmalar birlik ve beraberliğimizi perçinleyecek bir adım olacaktır.

Kentlerde toplumsal birlikteliği ve mensubiyet duygusunu diri tutan derneklerin, ilk çatı olan federasyon ve konfederasyonların katkısı tartışılmayacak kadar önemlidir. Dernekler Konfederasyonlar hizmet noktası olarak bir bakıma belediyeler gibi işlem görür. Konfederasyonlar derneklerden aldığı güçle kamu kurumları arasında Kaynak yaratılması sponsor oluşturulması gibi konularda tüzüklerin değiştirilmesinde katkı sunar.

Derneklerim vizyonu geliştirdiği, ortaya koyduğu olumlu ve ortak faaliyetleriyle de rekabeti sağlarMastöb olarak Katılımcı dernek temsilcileri, sorunlarımızın aktif üretken bir örgütsel yapı içimde çözüleceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

BİZİMLE YÜRÜYECEĞİNİZE İNANIYORUM
Özçelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Oluşturulması düşünülen bu merkezi örgütün modeli ve ana ilkeleri konusunda mutabakat sağlanan hususları tartışmak siz dernek başkanlarımızla istişarede bulunmak, Malatya'nın tek bir vücut olması anlamında bu yolda bizimle yürüyeceğine inancımız tamdır. Bir merkezi örgütün etrafında birleşilme gerekliliği bizi her geçen gün zorlamaktadır. Kurulacak merkezi örgüt konfederasyon ve konfederasyona katılacak bağımsız dernekler hiçbir siyasi görüşün savunulmamalı noktasında hassasiyetimizi korumaktayız.Konfederasyon içindeki potansiyeli ve yöresel özellikleri dikkate alınarak bazı bölge derneklerine farklı görev ve yetki statüleri tanınacaktır"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!