dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2499.9
  • BIST
    9669.88
  • BTC
    64551.35$

Dilek'teki yol çift gidiş gelişli olacak...


Dilek'teki yol çift gidiş gelişli olacak...
Malatya’nın kuzeyinde önemli ulaşım akslarından biri olan ve Malatya-Sivas Kara yoluna bağlanan Dilek Mahalle Yolunun standartlara uygun bir şekilde yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki yolun 4.5 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz dönemlerde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 3.5 kilometrelik bölümde ise dolgu çalışmaları yapıyor.

BAŞKAN ÇAKIR TATLI İKRAMINDA BULUNDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yol hakkında bilgiler verdi. Ekiplere tatlı ikramında da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti. Dilek Mahalle yolunun, Kuzey Kuşak yolunun önemli bir parçası olduğunu belirten Belediye Başkanı Çakır, yolun şehir mezarlığı kavşağından, demir yolu köprüsüne kadar olan bölümünün geçtiğimiz yıllarda tamamlandığını, bu sezon içerisinde de geriye kalan 3.5 kilometrelik bölümü tamamlamak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

ÇİFT GİDİŞ ÇİFT GELİŞ OLACAK

Yolun 7 metreden 30 metre genişliğine çıkarıldığını hatırlatan Başkan Çakır, "Yolumuz çift gidiş - çift geliş olacak şekilde planlandı. Şuan demir yolu üst geçidinin olduğu bölgedeyiz. Burada 5 metreyi aşan dolgu çalışmalarımız oldu. Toplamda 336 bin metreküp dolgu çalışması, 46 bin metreküp alt temel malzeme serimi, 11 bin metreküp taş duvar örme işleri yaptık. Devam eden altyapı çalışmalarının sonunda yolumuzu asfaltlayarak hizmete açacağız” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Çakır, Dilek Mahalle Yolunun kent içi trafiği rahatlatacağı gibi transit geçişleri de rahatlatacağını belirterek, “Yolumuz Malatya'nın kuzey batısında, Malatya- Sivas Kara yolunun bağlantı yollarından bir tanesi. Bu yolumuz standartlara uygun hale geldikten sonra Malatya'nın batı çevre yolu biraz daha ferahlayacak. Bölgede bulunan Oto Galericiler Sitesi, Yaş Meyve ve Sebze Hali, Mahrukatçılar Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi, Demir-Çimento ve Mermerciler Sitesinin bulunması bu yolun yapılmasını elzem hale getirmişti. Yolumuz aynı zamanda kuzey kuşak yolunun da bir parçası. Tüm parçaları birleştirdiğimizde kent içi trafiği önemli derecede nefes alacak. Bölgemiz aynı zamanda Malatya'nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri, bu yol daha sağlıklı büyümesinde önemli rol üstlenecek. Arkadaşlarımız yolu bir an önce bitirmek için yoğun çaba harcıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!