dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

Doğu hattına jet tren yolda


Doğu hattına jet tren yolda
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi. Tüfenkci, ayrıca Elazığ-Malatya arasında işletilmek üzere DEMO set Tren seferlerinin başlatılması için ciddi bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Demiryolu-İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından dün akşam düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Tüfenkci, "AK Parti hükümetleri olarak demiryollarına büyük önem verdik. Türkiye'yi her alanda en az üç katı büyüttük. Kara, deniz ve demiryolu alt yapılarını belli bir noktaya taşıdık" ifadelerine yer verdi.

KARDEŞLER ARASINDA ORTAYOL BULUNMALI
Konuşmasını devamında Katar'a uygulan ambargoya değinen Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşu ile kardeşler arasında orta yolu bulmak için her türlü gayreti gösterdiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, Türkiye olarak mazlumların ezilmesine göz yummayacaklarını vurguladı. Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Biz Katar'a ekonomik anlamda da her türlü desteği veriyoruz. Ekonomi Bakanımız da açıkladı. 71 kargo uçağımızı Türkiye'den havalandırıp, Katar'a indirdik. Bunu şunun için söylüyorum; bizim ne kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu görülüyor. Türkiye bölgesindeki coğrafyada lider konumuyla umut olurken, biz de daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz."

ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR
Bakan Tüfenkci, programda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu yürüyüşe ilişkin de görüşlerini paylaştı. Adaletin yollarda aranmayacağını aktaran Bakan Tüfenkci, "Bugünlerde adaleti yollarda aramaya çalışanlar var. Ben hukukçuyum, aramızda hukukçu olan arkadaşlarımız da vardır. Adalet mekanizmasında 'hak' aranacak yerler bellidir. Adaletin aranacağı en üst merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Eğer sokaklarda çözüm bulacaksak zaten TBMM'ye gerek kalmaz" şeklinde konuştu.

DEMO SET SEFERLERİ BAŞLAYACAK
Bakan Tüfenkci, konuşmasının sonunda 'hızlı tren' konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesi'ni bu yıl içerisinde ihaleye çıkartacaklarını belirten Bakan Tüfenkci, ayrıca Elazığ-Malatya arasında işletilmek üzere DEMO set Tren seferlerinin başlatılması için ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!