dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2477.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61914.99$

Dolandırıcılar Malatya'da yapılanmış!


Dolandırıcılar Malatya'da yapılanmış!
Aralarında işadamlarının da bulunduğu yüzlerce kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirerek, 'mail order' sistemi üzerinden 2 milyon liralık alışveriş yapan çete çökertildi. Malatya'da örgütlendiği tespit edilen çete üyelerinden 8'i mahkemece tutuklandı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

İstanbul'da araların işadamlarının da bulunduğu yüzlerce kişinin kredi kart bilgisini ele geçirerek, "mail order" sistemi üzerinden 2 milyon liralık alışveriş yapan bir çeteye yönelik olarak düzenlen operasyonda 21 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındi.Şebeke üyelerinin İstanbul, Malatya ve Antalya'da yapılandığı tespit edildi.

AKKÖK HOLDİNG DE MAĞDUR
Ekipler 1 yıl süren soruşturmada, dolandırıcıların, aralarında Akkök Holding sahibi Dinçkök kardeşlerin de bulunduğu orta ve büyük ölçekli şirket sahibi 50'ye yakın işadamıyla Türkiye genelinde yüzlerce kişinin kredi kartını kopyaladığını belirledi. Başını aynı suçtan 30 yıl kesilmiş hapis cezasıyla aranan firari bir dolandırıcının çektiği şebekenin yaklaşık 2 milyon lira tutarında dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

OTO YEDEK PARÇADAN ARAÇ LASTİĞİNE...
Polisi kredi kart bilgilerinin çalındığını söyleyen onlarca banka müşterisinin şikayetiyle harekete geçti. Kartlarından, yüklü miktarda çekim yapıldığını belirten banka müşterilerin verdiği bilgiler üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Araştırmalarda, banka müşterilerinin kart bilgilerini ele geçiren şüphelilerin  oto yedek parçasından araç lastiğine, makineden elektronik eşyaya kadar değişik türde farklı ürünler satın aldıkları tespit edildi.
 
SAHTE ŞİRKETLERLE TOPLU ALIM!
Emniyet ekipleri çete üyeleri sahte mühür ve evraklarla çok sayıda sahte şirket kurup, bu şirketler üzerinden farklı firmalardan yüklü siparişlerle alışveriş yapıldığını tespit etti. Ödemeleri kopyalanmış kartları kullanılarak "mail order" sistemi üzerinden gerçekleştiren çete, satın aldığı ürünler ise internet üzerinden tek tek, yada sahte şirketler üzerinden toplu olarak satıyordu.

8 ÇETE ÜYESİ TUTUKLANDI
Şebekenin çökertilmesi için geçtiğimiz cuma günü düğmeye basan ekipler, belirlenen adreslere yaptıkları baskınlarda, aralarında aranan şebeke elebaşının da bulunduğu 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden, biri Emniyet'ten serbest bırakılırken 20'si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan aralarında şebeke liderinin de bulunduğu 8 çete mensubu tutuklandı. 12 çete mensubu hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!