dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2433.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    63815.84$

'Dünya Bizimle Daha Güzel' adlı etkinlik yoğun ilgi gördü


'Dünya Bizimle Daha Güzel' adlı etkinlik yoğun ilgi gördü
Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Dünya Bizimle Daha Güzel' adlı etkinlik yoğun ilgi gördü.
Narin

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Dünya Bizimle Daha Güzel' adlı etkinlik yoğun ilgi gördü.

Orduzu Çınar Park Galip Demirel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, Başkan Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval, Nevzat Aslan, Mustafa Sayın, bazı birim müdürleri ve Battalgazi Belediyesi'nin kadın çalışanları katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, programa katılan kadınların kadınlar gününü kutlayarak, "Daha nice günlerde hep böyle bir aile sofrası içerisinde toplanmayı ve birlikte olmayı Cenab-ı Allah nasip etsin. Bizim bayan çalışanlarımızın sayısı oldukça fazlaymış. Bundan onur ve gurur duydum. Çalışanların neredeyse yarısına yakınının bayan olması, o kurumda hem verimliliği, hem de belirli bir düzeni beraberinde getirir. Bayanın olmadığı bir evde nasıl ki huzur, temizlik, tertip, düzen olmazsa, bayanın olmadığı bir kurumda da huzur, tertip ve intizam olmaz" diye konuştu.

Kadınlar Günü'nün tarihi ile ilgili de bilgi veren Başkan Gürkan, " Kadınlarımız, Milli Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele de önemli görevler ifa etmişlerdir. Onun için analarımızın da kıymetini bileceğiz, evdeki hanımlarımızın da kıymetini bileceğiz, bayan arkadaşlarımızın da kıymetini bileceğiz. Çünkü kadınlarımız o daireye, nezaketi, nezaheti, kibarlığı getiriyorlar. Ben bizim personelimizle böyle bir akşam vakti bir olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hepinizin Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, İslamiyetin kadınlara verdiği değere dikkat çekerek, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Dünya Kadınlar Günü'nüzü tebrik ediyorum. İnancımız gereği, İslam dininin kadına vermiş olduğu değeri hepiniz biliyorsunuz. Hadislerle bunlar ortaya konulmuş. Veda hutbesinde Peygamberimiz, kadınların birer emanet olduğu bildirilmiş. Cennet anaların ayaklarının altında olduğu bildirilmiş. Günümüze baktığımız zaman bize asla yakışmayan, ülkemize hele hele inancımıza hiç yakışmayan olayları televizyonlarda görebiliyoruz. Bunun temelinde eğitim eksikliği var. Yanlış gelenek ve belki de töreler var. Son zamanlarda özellikle AK Parti iktidarları döneminde kadına verilen değeri biliyorsunuz. Özellikle dezavantajlı guruplara verilen değerleri gördüğümüzde, yaşlılara, engellilere, kimsesizlere, yetimlere verilen önem, ayrıca kadının iş dünyasında yer almasına yönelik birçok düzenlemeler oldu. Bu geçmişle kıyaslanmayacak kadar olumlu gelişmeler var. Bir yandan da demin ifade ettiğim gibi haberlere yansıyan gerçekten bizlere yakışmayan olaylar da var. Bunları bilinçle aşacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Belediyesinden emekli olan Elif Zabun'a ve Battalgazi Belediyesinde uzun süredir çalışan Birgül Parçikanlı'ya plaket verildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!