dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

'Dünyada ikinci, Avrupa'da ise birinciyiz'


'Dünyada ikinci, Avrupa'da ise birinciyiz'
TÜBİTAK-2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine, Bilimsel Proje Hazırlama ve Araştırma Metodolojisi Eğitimi verildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve etkinlik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay, güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, daha önce birincisi yapılan "Bilimsel Proje Hazırlama ve Araştırma Metodolojisi Eğitiminin ikincisini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Kızılay, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden alanlarında başarılı birçok hocanın eğitim programına geldiğini dile getirerek, "Eğitim programı kapsamında 7-8 tane araştırmacı sizlere ders verecek. Kendi alanında kendisini ispatlamış ve dünya çapında kendisini kanıtlamış hocalarımız sizlere koçluk yapacak. Tıp Fakültemizden de Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Süleyman Sandal ve Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin hocalarımız eğitim programında yer alacaktır. Yani ben yerinizde olmak isterdim. Şu sıralarda oturup hocalarımızdan araştırmanın temel metotlarını, teknik bilgilerini dinlemek isterdim."

Hacettepe Üniversitesinde okurken kendisinin de düzenlenen iki eğitim programına katıldığını anımsatan Rektör Prof. Dr. Kızılay, "O programlar 3-4 günlük kurslar değildi. Bir dönemlik kurslardı. O kurslarda köpekler üzerinde çalışma imkanı belirlerdik. Araştırma açısından ziyade araştırmacılara yardımcı olmak için görev yapardık. Tıp Fakültemiz Türkiye'nin en güzel Fakültelerinden birisidir" ifadelerini kullandı.

"Karaciğer naklinde dünyada ikinci, Avrupa'da ise birinciyiz"

Türkiye'de araştırma imkanlarının çok ileri düzeylere ulaştığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Bundan sonra daha da ileri noktalara ulaşacak. Sadece eksiğimiz endüstriye, sanayiye tıp alanında kullandığımız cihazları, ekipmanları yurt dışından almamızdır. Biz tanı da ve tedavide gayet iyiyiz. Tıp Fakültemiz karaciğer naklinde dünyada ikinci, Türkiye ve Avrupa'da ise birincidir. 2016'da 229 karaciğer nakli gerçekleştirdik. Bunların yüzde 80'i canlıdan canlıya yapıldı. Karaciğer naklindeki başarı oranımız yüzde 82'nin üstündedir. Türkiye'de tıp alanında iyiyiz. Ancak sanayi noktasında çok eksiğimiz vardır."

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!