dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63834.566$

Ebe ve hemşirelere değer şart


Ebe ve hemşirelere değer şart
Ebe ve Hemşireler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, sağlık hizmetinin önemli bir kolu olan ebe ve hemşireliğin hakettiği değeri görmediğini söyledi. Şartların iyileştirilmesini isteyen Bingöl, ebelik ve hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu vurguladı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Ebe ve Hemşireler Gününü kutlayarak, "Ülkemizde ebe ve hemşirelik, sağlık hizmeti veren mesleklerden önemli bir yere sahip olmakla birlikte hak ettiği değeri göremiyor. Bunun için ebe ve hemşirelerin çalışma ve diğer şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor" dedi.

ÇOK KUTSAL BİR MESLEK!
Ebelik ve hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu belirten Bingöl, "Ebelik ve hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Yetersiz istihdama rağmen vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması için, 'Sizin sağlığınız bizim mutluluğumuz' diyerek hastalarımız için umudun adı olan hemşirelerimizin çalışmaları takdire şayandır" diye konuştu.

O HÜNERLİ ELLERİ TEBRİK ETMELİ
Bu mesleğin toplumsal ihtiyaçlardan doğduğunu anlatan Bingöl, "İnsan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister" dedi. Türkiye'de ebe ve hemşireliğin, sağlık hizmeti veren mesleklerden önemli bir yere sahip olduğunu ancak hak ettiği değeri görmediğini söyleyen Bingöl, "Ülkemizde temel eğitim sonrası akademi dışında branşlaşma olanakları yoktur. Ebe ve hemşireler çok farklı alanlarda çalıştırılabilmektedir. Bu durum mesleki doyumu azaltarak tükenmişliği arttırmaktadır. Günümüzde insanların birinci derecede bakmakta oldukları yakınlarına bile ilgi göstermediği bir ortamda aylarca tedavi eden hünerli elleri tebrik etmek gerekir" şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLAR MEMNUNİYETSİZ ÇÜNKÜ...
Ebe ve hemşirelerin memnuniyetsizliklerinin nedenlerini ve taleplerini sıralayan Bingöl, "Ücret yetersizliği, görev yetki ve sorumlulukların net olmaması, risk fazlalığı, görev dışı işlerde çalıştırılma, döner sermayenin maaşa ve emekliliğe yansıtılması, yıpranma payının hizmetlisinden profesöre kadar herkese verilmesi memnuniyetsizliklerinin nedenleridir" diye ifade etti.

EBE VE HEMŞİRELERİN TALEPLERİ VAR!
Talepleri de sıralayan Bingöl, "Hizmet içi eğitim programlarına ağırlık verilmeli, çalışma ortamları düzenlenmeli, süt izinlerinde performansta kesinti yapılmamalı ve kurumlarda kreş uygulanması zorunlu hale getirilmeli. Bunun yanında, sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığını gözeten ve ekip anlayışını zedeleyici politikaların gözden geçirilmesini diliyoruz. Özellikle performans uygulamaları başta olmak üzere çalışma koşulları ve haklar bağlamında sağlık çalışanları arasında ayrımcı uygulamalarla sistem sarsıntıya uğratılmamalıdır. Ek ödemeler emekli keseneğine yansıtılmalıdır. Yıpranma payı en kısa sürede hayata geçmelidir. Performans sistemi değişmeli ve adil bir yapıya büründürülmelidir. Kreş sorunu sorun olmaktan çıkmalıdır. Mesleki uzmanlaşmaya önem verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

HAKKINIZI HER DAİM ARAYACAĞIZ
Başkan Mehmet Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da ebe, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanları için hak arama mücadelesine yılmadan usanmadan devam edeceğiz"

PROGRAMA KATILIM YOĞUNDU
Aynı zamanda birer anne olan ebe, hemşirelerin ve tüm annelerin Anneler Gününü de kutlayarak, sağlık çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarı dileyen Başkan Bingöl, konuşmasında geçtiğimiz gün Ebe ve Hemşireler Günü ve Anneler Günü dolayısıyla yeni Nikah Sarayında bir program düzenlediklerini de ifade ederek, programa yoğun katılım olduğunu söyledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!