dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2414.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66600.25$

'Eldeki kadro, önümüzdeki senenin iskeleti olmalı'


'Eldeki kadro, önümüzdeki senenin iskeleti olmalı'
Mehmet Ayhan Yeni Malatayaspor ile Karşıyaka arasında oynanan maçı değerlendirdi.
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN


PTT 1. Lig 32. hafta mücadelesinde Yeni Malatayaspor ile Karşıyaka karşı karşıya geldi. Malatya İnönü Stadyumu'nda oynanan mücadele 3-3 eşitlik ile sona erdi. Ev sahibi ekibin gollerini 47. dakikada Umut Nayir, 50. dakikada Guido Koçer ve 63. dakikada Hüseyin Kar kaydetti. Konuk takımın sayıları ise 18. dakikada Şahin Aygüneş, 37. dakikada Youssef Şahin ve 72. dakikada Can Erdem'den geldi.

Yeni Malatyaspor, 2 - 0 geriye düştüğü maçta 3 - 2 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve Karşıyaka ile 3-3 berabere kaldı. Deplasmanda aldığı beraberlikle puanını 27'ye çıkaran Karşıyaka, ligden düşerken, Yeni Malatyaspor 42 puanla 10. sırada yer aldı. Yeni Malatyaspor ayrıca bu puanla play-off şansını da zor ihtimallere bırakmış oldu.

İlk yarıdaki kötü futbolu sebebiyle 2-0 geriye düşen Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Teknik Direktör İrfan Buz'un devre arasındaki konuşmasının işe yaradığı görülen takımda bütün oyuncular canlarını dişlerine takarak oynadı. Bu güzel oyunla 2-2'yi daha sonra da 3-2'lik skoru yakalayan Yeni Malatyaspor, Karşıyaka'dan Can Erdem'in şık golüyle beraberliğe razı olan taraftı.
Play-off'lara katılmak adına mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Yeni Malatyaspor'un ikinci yarıdaki futbolunu ilk yarıda da göstermesi gerekiyordu. Gol bölgelerindeki son vuruşları iyi yapamayan sarı-kırmızılı takım, muhteşem bir geri dönüş sergilemiş oldu. Ancak bu geri dönüşü galibiyetle taçlandıracağımızı düşünmeye başladığımız dakikalarda kalemizde golü gördü. Burada şunu da unutmayalım, büyük sıkıntılar çeken ve sezon başından beri iki tane takım kuran bir Karşıyaka takımıyla 3 gol atan ve 3 gol de yiyen bir takım izledik. Karşıyaka'nın 15 kişilik kadrosunda 5 tane de alt yapıdan genç oyuncu vardı. Böyle bir kadroya karşı alınan beraberlik biraz düşündürücü bir durumdur. 3 gol attığın bir maçı beraberlikle bitiriyorsan, şapkanı önüne alıp bir düşünmen lazım. Bu küçük eleştirimi bir kenara bırakırsak, sezonu iyi geçirdik diyebiliriz. Bütün olumsuzluklara rağmen takım olma adına önemli adımlar atan ve PTT birinci lige tutunma açısından iyi bir sezon geçiren futbolcu ve teknik kadroyu kutluyorum.

TEKNİK YÖNETİM BAŞARILI

Teknik Direktör İrfan Buz'un göreve geldiği sırada Karşıyaka ile Yeni Malatyaspor arasında 2 puanlık fark vardı. Şimdiki puan durumuna baktığımız zaman küme düşen Karşıyaka'yla Yeni Malatyaspor arasında 15 puan var. Bu tablo da gösteriyor ki, İrfan Buz başarılı bir teknik adamdır. Takımı hem moral-motivasyon açısından hem de teknik yeterlilik açısından iyi hazırlayan bir teknik heyetin takımın başında bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

SÜPER LİG YOLUNDA DAHA EMİN ADIMLAR ATILIYOR

Artık ligin son maçına çok az kaldı. Bundan sonrası için yapılması gereken en önemli iş, teknik direktörü elde tutmaktır. Bu teknik direktörün kurduğu mevcut kadroyu da elde tutup, eksiklik görünen mevkilere birkaç takviye yapılırsa, Adil Gevrek'in Süper Lig'e çıkma hedefi için daha rahat yürünebilir. Ligin biteceği iki hafta sonrasında Teknik Direktör İrfan Buz'la masaya oturacak olan yönetimin, teknik kadroyu elinde tutmanın hesaplarını yaptığını görüyoruz. Nitekim Kulüp Başkanı Adil Gevrek, dün bir televizyon kanalında teknik direktör İrfan Buz'la yola devam etmeyi istediklerini, bu isteklerinin İrfan Buz tarafından da olumlu karşılanacağını ümit ettiklerini belirtmişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!