dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64081.954$

Eleştirelim ama… Kırmadan-dökmeden


Eleştirelim ama… Kırmadan-dökmeden
Zirvedeki yeri sağlamlaştırmak gerek
Narin

ANALİZ/YORUM: MEHMET AYHAN 

Geçen hafta Altınordu yenilgisiyle liderlik koltuğunu kaptıran Yeni Malatyaspor, Balıkesir maçıyla yeniden zirveye oturdu. Zirve mücadelesinde çok önemli bir galibiyet alan Yeni Malatyaspor'da Pereira, Sedat, Azubuike, Sadık, Dialiba ve Mba dikkat çeken isimler oldu.  

GÜZEL FUTBOL VE İKİ GOL 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, 21. dakikada ilk golü buldu. Ceza sahası yayında topla buluşan Sedat  Ağçay sert şutu golle sonuçlandı. İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın ikinci yarısı da orta saha mücadelesi şeklindeydi. Maçın 66. dakikasında maçın hakemi Murat Özcan, Yeni Malatyaspor aleyhine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Balıkesirsporlu İshak, penaltıyı gole çeviren isim oldu. Bu penaltıyla geriye düşen Yeni Malatyaspor, hızlı bir atak gerçekleştirdi. Bu atak kornerle sonuçlandı. Sedat Ağçay'ın kullandığı korner atışında topa gelişine vuran Pereira, takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol yaşanmazken, geçen haftaki Altınordu maçı sonrası kaybedilen liderlik yeniden gelmiş oldu.  

SAHA KENARI VE TRİBÜN MOTİVASYONU… 

İzlediğimiz karşılaşma sonrasında aklımdan geçen cümleyi aktarmak isterim: “Bu takım, taraftarını da arkasına aldıktan sonra ilk 2 için mücadele edebilecek güçtedir.” Çünkü, ne istediğini bilen ve bildiğini sahaya yansıtmaya çalışan bir oyuncu topluluğunu sahada gördüm. Bu oyuncu topluluğunun tıkanıp kaldığı yerlerde de saha kenarından ve tribünden gelen seslere kulak verdiklerine şahit oldum.  

KULÜBE ZENGİNLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ… 

Seyir zevki bakımından oldukça güzel bir futbol izledik. Bu güzelliğe 2 de gol eklenince taraftarın keyfine diyecek yoktu. Ufak tefek bazı sıkıntılar var ama bu galibiyet onları silip süpürdü. Henüz yolun başında olmasına rağmen Yeni Malatyaspor, kendisinden beklenenin üstünde bir başarı göstermiştir. İlk 6 hafta sonunda lider olmak çok önemli. Şu an için belki görünmüyor olabilir ama yine de ara transferin şimdiden düşünülmesi ve kulübeyi daha güvenilir hale getirmek gerekir. Eğer kulübe zenginse teknik heyet daha rahat eder. Zengin kulübe, futbolcu için de itici bir güç olur. 

BUZ'UN DİKKAT ÇEKTİĞİ KONULAR 

Maç sonrası açıklama yapan Teknik Direktör İrfan Buz, çok güzel birkaç noktaya parmak bastı. “Herkesin bu takımın arkasında olması gerekiyor. Bu sene bizim senemiz olacaksa bu hep birlikte olacak. Biz Real Madrid veya Barcelona gibi bir takım değiliz. Mücadele ederek, haddimizi bilerek, doğru oyunla bir şeyleri başarmak durumundayız. Bu ligde Eskişehirspor, Sivasspor, Göztepe, Boluspor, Balıkesirspor gibi takımların bütçeleri ortada, bu lig kolay değil. Biz de iyi bir takım kurduk ve iyi de mücadele ediyoruz” diyen İrfan Buz'a katılmamak mümkün mü? 

PUANLAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN 

Eldeki imkanlar böyleyken, eldekilerle kırmadan incitmeden yola devam etmek gerekir. Tabii ki zaman zaman iyi veya kötü sonuçlar olacaktır. Ancak bir maça bakarak takımı, ne yerin dibine batıralım veya göklere çıkaralım. Sezon sonuna kadar bu zirve mücadelesini verecek bir kadronun şu an elimizde bulunduğuna inanıyorum. Tekrar ediyorum, kulübe zenginliği için ara transferde takviye meselesine bakılması lazım. Ligde puanlar birbirine çok yakın. Ligin zirvesinde daha sağlam durabilmek için azami dikkat ve motivasyon gerekiyor. Geçen haftalarda da üstünde durduğum bir noktayı tekrar hatırlatmak isterim. Şu kart görme alışkanlığına artık bir son verilsin.  

NEDEN OLMASIN? 

Bugünkü yazımı şu soruyla bitirmek istiyorum: Sezon başında kurulan bu yeni ekibin arkasında duran bir yönetim ve o yönetimin arkasında bir şehir varsa şampiyonluğa oynamak neden olmasın. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!