dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.63
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62798.02$

Erdoğan'a teklif edecekler


Erdoğan'a teklif edecekler
16 Nisan referandumundan evet çıkmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a parti yolu açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Biz AK Parti olarak, YSK'nın kararının ardından Cumhurbaşkanımıza hem üyelik hem de sonrası ile ilgi tekliflerimizi inşallah götüreceğiz' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)ziyareti sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyeliği meselesine değinerek, "Biz AK Parti olarak, YSK'nın kararının ardından Cumhurbaşkanımıza hem üyelik hem de sonrası ile ilgi tekliflerimizi inşallah götüreceğiz" dedi.

İLK MEYVELER EKONOMİDEN
16 Nisan referandumundan sonra ekonominin çok olumlu sinyaller verdiğini belirten Çalık, "Biz 16 Nisan tarihinin bir kırılma noktası olacağını ve ayağımızdaki prangaların çözüleceğini söylemiştik. Bunun sinyallerini ilk andan itibaren gördük. Ekonomi rakamlarımız düzeldi, özellikle Şubat ayı itibariyle 4 TL'nin üzerine çıkan dolar şu anda 3.6'ya geriledi. TL'nin değer kazandığı, ihracat rakamlarımızın arttığı, tüketici güven endeksimizin 71.3 olduğu, istihdamın artmaya başladığı bir süreçteyiz. Bu hadiseler çok önemli. Bunun yanında sanayideki üretim endeksimizin artıyor olması da ekonominin güçlendiğini gösteriyor" diye konuştu.

BÜYÜME DEVAM EDECEK
"Güçlü Türkiye, güçlü ekonomik istikrar" diyerek heder belirlediklerini söyleyen Çalık, "Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini 15 yıl boyunca gördük. Büyüme rakamlarımız 2016 yılında görmüş olduğumuz darbe girişimine rağmen, terör örgütlerinin saldırısına rağmen gayet iyi. Bundan sonraki büyüme rakamlarının da artarak devam edeceğine olan inancımız tam" dedi.

ERDOĞAN'IN AK PARTİ SEVDASI BİTMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyeliği meselesine de değinen Çalık, " 14 Ağustos 2001'de partimizi kuran Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anda ülkenin cumhurbaşkanı olması yüreğindeki AK Parti sevdasını ve sevgisini asla azaltmadı. Biz 16 Nisan'daki halk oylaması ile birlikte partili cumhurbaşkanının Türkiye için önemli bir kazanım olacağını söyledik. Bu vesileyle de Cumhurbaşkanımızın partiye üyeliğinin yapılması bizim için çok önemli. Biz AK Parti olarak, YSK'nın 25 Nisan'daki kararının ardından Cumhurbaşkanımıza hem üyelik hem de sonrası ile ilgi tekliflerimizi inşallah götüreceğiz" şeklinde konuştu.

EKONOMİK KALKINMA İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Erkoç, iş dünyası olarak bundan sonraki süreçte ekonominin kalkınması için yoğun bir gayret göstereceklerini söyleyerek, "Ülke olarak uzun bir dönemdir referanduma odaklandık, referandumun neticesi de şu anda ortada. Bundan sonra biz iş dünyası olarak diyoruz ki: 'Artık birinci önceliğimiz ekonomi olsun'. Eğer güçlü bir ekonomiye sahip olursak bölgede söz sahibi oluruz, sıkıntılarımızı daha hızlı bir şekilde çözeriz. Hem istikbal hem de istikrar için ekonomi çok önemli. Biz bu noktada, iş dünyası olarak 2017 yılının çok daha verimli geçeceğini umut ediyoruz. Yaşanan hain darbe girişimine ve bu kadar olumsuzluklara rağmen Türkiye yine 2.9 büyüme ile ciddi bir performans ortaya koydu. İlerleyen dönemde inşallah bu büyüme rakamlarını daha yukarılara çekeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DAHA EMİN ADIM ATIYOR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Türkiye'nin yeni sistem ile birlikte artık yoluna daha emin adımlarla devam edeceğini aktararak, "Ülkemiz için çok önemli bir referandum sürecini geride bıraktık. Kırgınlıklara sebep olan bu sistemin değişmesi için halkımızın önüne bir tercih sunduk, halkımız da Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine 'evet' dedi. Biz, ülkemizin geleceğini düşünmek zorundayız. AK Parti ile birlikte Türkiye'de büyük reformlar ve büyük yatırımlar yapıldı. İnşallah bunun daha kalıcı ve sürdürülebilir olması yeni bir sistem ve Anayasayla garanti altına alınmış oldu. Bu sistem güçlü bir yönetimi getirecek, güvenlik ortamının iyileşmesini sağlayacak, terörle mücadelede daha güçlü bir mücadele imkanı getirecek. Ben bu sistemin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!