dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

Evet diyen Alevilere baskı var!


Evet diyen Alevilere baskı var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyareti sırasında bağlama hediye eden Alevi vatandaşların referandumda evet oyu vereceğini açıklaması gündeme oturmuştuç Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da evet diyen Alevi vatandaşlara baskı yapıldığını açıkladı. 
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'ya geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ziyaretin göz doldurduğunu anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır,  açılış mitingine 100 binin üzerine Malatyalının katılığını kaydetti. Referandumda evet oyu vereceğiz dediler. Çakır, daha önce kendisine bağlama hediye edip referandumda ‘evet' oyu kullanacaklarını açıklayan alevi vatandaşların Cumhurbaşkanına da bir bağlama hediye ettiğini anlattı. Başkan Çakır, “Alevi vatandaşlarımız, muhtarlarımız daha önce bizi ziyaret edip bir bağlama hediye etmişlerdi. Bana biz aynı bağlamadan Cumhurbaşkanımıza da hediye etmek istiyoruz dediler ve referandumda da evet oyu vereceğiz dediler. Ama tabi onlara da yapılan bir baskı var. Ona halk baskısı mı diyelim yoksa kamuoyu baskısı mı diyelim, öyle bir baskı oluşturuldu. Bunu ben ilk geldiklerinde kendilerine de dedim. Dedim ki, size biraz sıkıntı çıkarırlar. Doğru olan nedir, insanlar hür düşünebilmeli, düşüncesini ifade edebilmeli, iradesini mutlaka yansıtabilmeli. Aksi taktirde bu tür baskılar, eleştiriler olayı farklı boyutlara çekmeler doğru şeyler değil. Bu arkadaşlarımızın böyle bir çevre baskısına maruz kalması bizleri üzüyor gerçekten” diye konuştu

 

15 TEMMUZ'DAN SONRA BİR İLK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir de at hediye eden Başkan Çakır, atın ne anlama geldiğini de paylaşarak, “Burada Hara'nın varlığına dikkat çekme, Hara'nın daha da geliştirilmesi noktasında, daha da kente değer katması noktasında bir adım atmaktı. En temel hedefimiz buydu” diye konuştu. Başkan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanımız ilk defa Malatya'ya geldi. Demek ki hemşerilerimizde de büyük bir özlem oluşturdu. Gerçekten tahminlerin üzerinde bir katılım oldu. 100 binin üzerinde bir katılımın olması gerçekten çok manidardı. Bu şunu gösteriyor, demek ki insanlar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine olan güveni ve desteğini diğer bir yandan gösteriyor. Bu anlamda önemliydi. Cumhurbaşkanı ve heyeti son derece memnun kaldı, son derece memnun ayrıldı Malatya'dan"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!