dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2485.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63528.6$

Eyvah TEDES'e yakalandım!..


Eyvah TEDES'e yakalandım!..
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) protokolü ile artık her cadde ve sokakta trafik hataları kayıt altına alınacak.
Narin

Belediye ile Emniyet Müdürlüğü arasında hazırlanan protokol Battalgazi İlçesi Atabey İskelesinde bulunan feribotta imzalandı. İmza törenine Vali Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile belediye ve emniyet müdürlüğü yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Zeki Hedekoğlu, katılanlara TEDES hakkında geniş bilgiler verdi. Hedekoğlu şuan bir çok kavşakta belediyenin kameraları ile yolları gözetlediklerini belirterek trafik sıkışıklığının yaşandığı bazı ana arterlerde sinyalizasyon ışıklarına müdahale ederek trafiği rahatlıklarını söyledi. İmzalanacak protokol ile birlikte bir çok kavşak ve yolda uygulanacak sistem ile trafik kuralı hatalarının azalmasını sağlayacaklarını söyledi.

Daha sonra imza protokol törenine geçildi. Burada kısa bir konuşma yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bu projedeki amaçlarının ceza yazmak değil, vatandaşın can ve mal kaybının en aza indirilmesi olduğunu ifade ederek “İlimizde bir trafik yoğunluğu var, zaman zaman kazalar meydana gelmekte. Bizim asıl amacımız bu kazaları en aza indirmek. Vatandaşımız kendi güvenliği açısından kurallara uyduğu takdirde hiçbir zaman kimse zarar görmeyecektir. Trafikte düzenlemeler yapmak Büyükşehir Belediyemizin de görevleri arasında. Bu bilinçle Büyükşehir Belediyemiz Emniyet Müdürlüğümüz ile TEDES protokolünü imzalayacaklar. Ben TEDES programının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu proje ile birlikte trafik kazalarımızın en az yüzde 50 azalacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum çünkü Türkiye'de ilk uygulanan illerden birisi olmasının gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ülke genelinde birçok trafik kazasının meydana geldiğini ancak alınan tedbirlerle bu oranların en aza indirildiğini ifade etti. Malatya'daki trafiği düzenli, denetlenebilir ve kontrol edilebilir bir hale getirebilmek için Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ni Emniyet Müdürlüğü ile birlikte başlattıklarını söyleyen Çakır, “Bu projedeki amacımız trafikte başkalarının hakkına saygı göstermeden trafik ihlali yapanları önlemek. Kazaların birinci sebebi hız ve kural ihlalleridir. TEDES ile hız, otopark ve ışık ihlalleri gibi kurallara uymayanlar tespit edilmiş olacaktır. Özellikle gelişmiş şehirlerde trafik kurallarına tamamen uyulduğunu görürsünüz. Bunun temelinde bütün ihlallerin cezalandırılıyor olması gelmektedir. İlimizde de bu denetim kurulduğu takdirde cezalarda minimuma inecek, ihlallerde minimum seviyeye inecektir. Amacımız insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmektir. İnşallah bu imza ile bunları sağlamış olacağız” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Emniyet Müdürlüğü arasında TEDES protokol anlaşması karşılıklı olarak imzalandı. Vali Kamçı'nın da onay imzası ile protokol resmen yürürlüğe girdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan TEDES projesi ile artık Malatya trafiği elektronik ortamda izlenecek. TEDES komisyonu tarafından birinci etapta ihlal tespit sistemlerinin uygulanması gereken noktalar belirlendi. D-300 Karayolu Çöşnük Kavşağı ile hava lojmanları kavşağı arasında, Atatürk Caddesi, Sivas Caddesi Saat kulesi Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi 100. Yıl Kavşağı, İnönü Caddesi Teyfik Temelli Dede Korkut Park Kavşağı olmak üzere 9 noktada kırmızı ışık ihlal sistemi kurulacak.
Yine D-300 Karayolu Fatih Lisesi önü yaya üst geçidi ile MAŞTİ önü yaya üst geçidi arasında 3 noktada Koridor Hız Tespit Sistemi kurulacak. Turgut Temelli Alt Kavşağı Minibüs Durakları önü ile MAŞTİ Tapu Binası önü, İnönü Caddesi Helvacı İş Merkezi önü, Postane önü ve karşısı, Eski Belediye karşısı, Kernek Meydanı Kernek park önü, Milli Egemenlik Caddesi, 100. Yıl Kavşağı ile birlikte 13 ayrı noktada ise park ihlal sistemi kurulacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!